V kaj zaviti štruklje za kuhanje?
Zdravo,
jutri bom kuhala štruklje (sirove in orehove). Vse jasno, ampak matra me le to, v kaj jih je najboljše zaviti, ko jih bom dala kuhat:
– v krpo (bojim se, da bi kuhani štruklji imeli okus po pralnem prašku)
– v alufolijo (le-ta pri kuhanju postane grdo črna, skrbi me, da ne bi kaj ostalo na štrukljih, pa še težko se odvije po kuhanju)
– v prozorno folijo za živila (ne vem, kako bi se obnesla v vreli vodi)
– v peki papir (papir je precej neprožen in štruklji ne bodo nič lepi na začetku in koncu, tam kjer bo papir zvezan)
Kaj priporočate?
Hvala, LP!
Halo, zakaj jih pol pa sploh kuhaš?
Drugače pa :
-Krpe če ti dišijo po prašku si jih premalo sprala, potem poštimaj to
-Alu folija, potrebno je namazat s oljem ali margarino posuti s drobtinami, potem dobesedno padejo ven, črni ne bodo
-prozorna folija, je primerna za kuhanje
– peki pozabi
– kuhaj nad soparo v soparniku
– nekateri skuhajo štruklje narezane na manjše kose, potem z vodo vred zabelij
No, tole s prozorno folijo, je pa lepo prebrati. Tudi sama namreč v tem še nisem upala kuhati. Na servet se mi vedno primejo, pa naj še tako potresam, zato sem jih zadnje čase kuhala v alu foliji.
Torej je folija za živila preizkušena, hvala za to info.
Vladka
Najraje jih kuham v sopari, pa nimam kakšnega specialnega soparnika. So pa kuhanina ta način zelo okusni.Pomagam si tako, da na najširšo kozico napnem vlažno kuh. krpo, jo tesno zavežem okrog oboda, položim štruklje in čez poveznem dovolj globoko pokrovko.
Drugače pa vedno samo v ožeti krpi ( drobtine), taki že zguljeni, ki je nikoli ne perem v pralnem stroju. Po uporabi dobro operem z blago milnico ali samo v vodi, posušim in prelikam. Garantirano nobenega vonja. Pazim pa, da narahlo zavijem štruklje in rahlo prevežem, da lepo narastejo. Kakšno minutko pustim, da se ravno ne oparim in razvijem. Nič ne ostane na prtiču.
Sem pa enkrat prevezala z rdečo nitko, ker nisem imela rafije pri roki. V trenutku je bilo vse rdeče. Sem uspela dovolj hitro razviti in na srečo se štrukelj še ni obarval. To so nezgode v kuhinji.
Vladka, mogoče je pa od vlečenega testa odvisno. V testo dam vedno tudi jajček in čisto malo olja ali pa tudi nič. V moji kuharici je to priporočilo:
Za pečen zavitek je testo lahko brez jajčka, zato pa olje; za kuhane jajček in raje nič olja, ker se rado razleze pri kuhanju. Sama dam tudi malce olja.
V alufoliji ali prozorni še nisem poskusila 🙂 Bom pa enkrat.
Vladka, še vedno daleč na jugu? Mitka, lepo vaju je bilo spet srečati.
Obema in vsem ostalim S R E Č N O z lepim pozdravom Babi
O, Babi, lepo te je brati po dolgem času.
Ja, mi še vedno na jugu, a najverjetneje res zadnje leto. Dovolj je bilo tujine.
Babi tudi tebi in seveda vsem ostalim, srečno ter predvsem tudi ZDRAVO 2008!
Pozdravček!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.