Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V grčijo v lastni režiji

V grčijo v lastni režiji

Pozdravljeni!

Že dolgo me mika, da bi potovali v Grčijo z letalom v lastni režiji, ampak se nekako ne morem opogumiti zorganizirati potovanja, strah me je če bo šlo kaj narobe, ali bo prišlo do kakega nesporazuma, bom na kaj pozabila itd. Bolj zaradi tega ker potujemo z tremi majhnimi otroki. Do sedaj smo vedno potovali z turistično agencijo.

Zanimajo me vaše izkušnje z potovanji v lastni režiji, za kaj vse je potrebno poskrbeti in kje. In seveda katera varjanta je cenovno ugodnejša lastna režija ali turistična agencija?

Hvala vam za vse nasvete

Grčijo smo obiskali dvakrat, s šotorom in avtom. Enkrat smo se vrnili s trajektom v Benetke, drugače pa smo šli z avtom čez bivšo Jugo. Smo pa taborili in se veliko selili. Otroci pa so bili mlajši najstniki.
Ne vem, kaj te skrbi?

No, vprašanje je, kako si boš zorganizirala letalski prevoz, ker rednih linij je iz Evrope malo, vse gre preko čarterskih letov, ki pa jih imajo zakupljene turistične agencije in težko prideš zraven, razen za kakšno last minute varianto direkt na letališču.
Apartmaje lahko iščeš direktno in rezerviraš pri lastniku, vendar po navadi kak dan traja, da se oglasijo nazaj, oni so bolj na izi pozimi (no pa poleti tudi). Jaz sem iskala kar preko Googla pa hotelčke preko TripAdvisorja, kjer imaš tudi pripombe uporabnikov. Ampak mi smo šli vedno dol z avtom – dvakrat čez Jugo, dvakrat menda pa s trajektom. Kadar sva se posluževala letalskih aranžmajev za bolj oddaljene otoke, sva pa vedno kupila paket – karto in nočitve, je manj komplikacij. V glavnem se z malo iskanja da priti čez po moje ceneje z agencijo kot če iščeš in organiziraš sam. Še posebej če imaš v mislih dopust v smislu hotel/apartma, plaža/bazen, večerni sprehod. Drugo so pa seveda robinzonske in selitvene variante, island hopping in take zadeve.

Me smo bile 2x v Grčiji v lastni režiji in sicer smo kampirale. Letos gremo spet.
Naj te ne bo strah, vse se da zmenit, tudi zdravniško pomoč smo enkrat rabili, pa je šlo vse brez problemov. Prvič sta bili naši stari 8 in 10 let, šle smo pa s trajektom, ker na avion vse kamp opreme ne bi mogle zbasat. Tudi letos gremo s trajektom, zdaj je še boljše, ker voiz iz Trsta.

yrsa, lahko poveš kaj več? koliko stane trajekt in na kateri otok greste? avto menda poleg vzamete, ali? pa se vam ne vleče vožnja? mi smo šli z ladjo do Krete na absolventa in mi je predolgo trajalo vse skupaj :/

Prvič smo šli raziskovat Peloponez. S trajektom do Patrasa in nazaj. Bilo je super. Seveda gremo z avtom in šotorom. Grški kampi so poceni in dokaj urejeni. Plaže prekrasne, gužve nobene, sploh ne julija. V večini kampov imaš hladilnike in hlajeno pitno vodo (posebne pipe). Mi si radi med dopustom kaj pogledamo in v Grčiji je res ogromno možnosti.
Drugič smo šli z avtom čez Balkan (postanki v Beogradu in Sofiji) na otok Thasos in potem na Halkidiko. Nazajgrede smo si pogledali še Meteoro in nazaj na trajekt do Benetk iz Igumenice.
Letos gremo pa na Kreto in komaj čakam.
Bili smo že marsikje a je v Grčiji morje res enkratno, pa hrana mmmmmmm.

Z letalom se da leteti z nam bližnjih letališč, recimo Ryanair iz Benetk na Kreto (Chania) julija za cca 150€ po osebi. Letijo seveda tudi na druge destinacije v Grčiji, letijo tudi iz Bologne, Milana, Bergama, pa Easyjet leti z nekaj bližnjih letališč na različne grške otoke.
Na Kreti težav z iskanjem apartmajev ne bi smelo biti. Lahko recimo greste za 14 dni si rezervirate apartma že prek neta, če pa ste malo bolj avanturistični pa vzamete apartma za prve 2-3 dni in zadnja dva dneva v Chaniji za preostali čas pa vzamete rent a car in si sami poiščete apartmaje kar na Kreti. Na ta način si Kreto tudi lažje ogledate.
Če pa greste na kak manjši otok pa si del dopusta lahko organizirate tudi na kakem drugem otoku, dveh, treh… saj trajeti na krajše razdalje sploh niso dragi…
Tudi najem avtomobila si je ceneje urediti že od doma prek interneta.
Priporočljivo je da si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje (Coris ali kaj podobnega), ter vsaj apartma za prvih nekaj dni.
Vse ostalo si lahko priskrbite v Grčiji.
Če greste z nizkocenovnikom si še poglejte pravila glede ročne prtljage, saj boste poleg ročne prtljage verjetno potrebovali le še kak kovček ali dva.
Opcija je tudi da greste s kakšno od agencij, vendar so tam cene nekaj višje in tudi fleskibilnost glede menjave lokacij manjša.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close