V Grcijo v lastni reziji
Če izhajaš iz dejstva, da so nekje nacenejše (last minute) ponudbe aranžmajev 7NZ 2*+ letalo tja in nazaj nekje okrog 65 – 70 tisočakov, temu dodaš še kakih 10 za letališko takso potem vprašanje, če se ti splača zgubljati čas z iskanjem omenjenega v lastni režiji. Toliko bolj, če agencija ponudi poleg še kak brezplačni transfer do in od letališča, kakšen izlet, popust…Jasno, če iščeš nobel apartmaje, če ti termin ne diši in če si želiš idilične okolice, potem ta znesek lahko mirno podvojiš.
Drugače je, če si bolj avanturistične narave. Z nekaj premišljenosti, malček strpnosti in ščepcem iznajdljivosti lahko prideš do izjemno ugodnih počitnic. Prvi večji minus pa bo zagotovo čas in udobnost potovanja in preprostost namestitve – kampiranje, kampiranje na divje, barantanje za ceno prenočišč v sobah, skupinska ležišča…(minus? no, kakor komu ;). Konkreten primer:
s punco se letos v septembru odpravljava na Lefkas za 14 dni. Budget, ki ga premoreva bo ob nekaj sreče dotaknil 250 tisočakov. Za ta denar recimo dobiš:
– transfer LJ – Benetke (vlak)
– transfer Benetke – Patras (ali Igoumenitsa, Krf…)
– 11 nočitev v kampu z malim šotorom
– vsa prehrana (zajtrki, kosila in malice)
– 10dnevni najem vozila + stroški goriva (70 – 100 km dnevno)
– 6 X bolj “orenk” večerja ali kosilo
– kak izlet ali dva (vstopnina)
– ves transfer nazaj
– finančna rezerva za spominke, posebne priložnosti, razne večerne pijače in sladolede…
Res pa je, da sva oba mlajša od 26let in s tem ponekod deležna nekaj popusta.
Torej? 🙂
OJla,
Če boš že šla do otokov je škoda, da si ogledaš samo Zakintos. Pejt z letalom do Z., potem pa malo razišči s trajekti – povezave so dobre in pogoste. V vsakem pristanišču na otokih te pričakajo domačini z vabili in slikami svojih apartmajev in kampov, samo izbereš in te popeljejo.
Seveda se splača. Otoki so res lepi, poceni sicer ni več tako, najdeš pa veliko lepih kotičkov, zabave in ljudi. Če pa greš sama pa sploh ni problema.
Jest sm obiskala otoke pred 4 leti. Sicer z ladjo, ker nismo imel dosti denarja, ampak je bilo SUPER!!
Pa uživaj!!
C.
Rubi!
Letos sem že bila v Grčiji. In sicer na Krfu. Fantastičen zelen otok, da o morju sploh ne govorim.
Cena za 10 dni je bila 70.000sit za 2 OSEBI.
Vključeno: -Ladijski prevoz Benetke – Krf – Benetke (palubni potnik, SUPER doživetje)
– 7x nočitev + zajtrk v hotelu
– transfer z lastnim avtobusom do hotela in potem nazaj do ladje (na Krfu)
Doplačila (po želji, seveda):
– Transfer MB – Benetke – MB 9.000sit/osebo (če greš iz CE, LJ, Fernetičev…je cena nižja)
– Izleti po otoku 4x 4.500sit
– safe 3 eure za 7dni
A še to:
Potovala sem v juniju.
Med tem so se cene dvignile (zaradi sezone).
Sedaj pa sem zasledila, da zopet ponujajo to potovanje po takšni ceni!
70.000sit za dve osebi!!! superca 😛
Aha, ko sem preverjala cene ladijskih prevozov izven sezone (v sezoni so še višje), sem ugotovila, da bi me samo ladijski prevoz stal približno toliko, kot sem plačala za celotno potovanje…
Malo sem vprašala za cene…
Apartmaji ali nočitve z zajtrki so nekako okoli 35eurov.
Lepe počitnice,
sla
ok.
1. jst sem šla z ladjo, ker je najceneje. karto lahko kupiš na vsaki turistični agenciji, jst sem jo v Trstu ker je tam blo nekaj ceneje.
2.prevoz do patre
3. vlak do nekega kraja, se ne spomnim več točno imena (se začne na črko T). ker smo prispeli ponoči, smo vzeli taksi do pristanišča (cca 5 km oddaljen) in tam na prvi trajekt za zakintos. Zdi se mi da vozi eno uro in pol. Obstaja tudi bus direktno na Zakintos (bus gre na trajekt tako da cena karte vključuje tudi trajekt). Pozanimaj se. mi smo tako šli nazaj (se bolj splača).
4. ko prideš v pristanišče bodo že domačini skakali po tebi in ti ponujali prenočišča
5. jst sem prvo šla v kamp 1 km od Laganasa, ma le 2 dni ker smo ugotovili, da se ne splača, apartmaji stanejo isto oziroma še manj. dobi se jih sigurno.malo moraš itak barantat.sem bla v višku sezone in smo dobili apartma v glavni ulici, v centru mesta, klima, 10 m od plaže (se ne spomnim točno kolko je blo,sem bla lani….vendar je bla cena enaka kot ena noč v kampu)
6. sem šla po celem otoku in če hočeš žurko pojdi obvezno v Laganas, ker drugje jo je bolj malo oziroma nič. tam je največ angležev in nizozemcev..slovence bolj redko srečaš.
7. na otoku smo najprej vzeli skuter, vendar ti ga odsvetujem ker so ceste po otoku obupne (zaradi tega tudi mala nesreča drugi dan potovanja…..obvezno se zavaruj…čeprav so tam zdravniki bolj slabi…zaradi tega mam posledice vidne še danes). tako smo potem uporabljali samo avto. je še bolj ugodno, ga maš za 24 ur in ga lahko pustiš tudi v drugem mestu na otoku.
8. otok je res lep. obvezno si pojdi pogledat razbitine ladje na drugem koncu otoka, želve…
9. če maš več časa si lahko greš ogledat še celino (meteoro, olimpio, maš plažo s črno mivko,…)
10. ne vem kaj naj ti še povem, ker ne vem kaj te točno zanima…..če potrebuješ še kako info..sporoči
11. pa seveda uživi.
12. lp
Grčija je precej draga država. Prenočišča so od 8 evrov navzgor po glavi v dvoposteljni sobi, pivo tezko dobis pod tremi evri, vecinokrat je stiri. Ce zelis kombinirati otoke s celinsko Grčijo, gre velik del denarja za ladijske prevoze.
Ce zelis obiskati samo en otok, bo najbrz najceneje, ce vzames paket.
No jaz sem se nazadnje odlocila za last minute varianto preko agencije in sva sli s prijateljico na Zakinthos..otok je prekrasen, plaze cudovite, vreme smo imeli lepo in soncno ampak ne prevroce, tud studio je bil lep in cist. Edino kar me je motilo so bili anglezi in to da je cel otok prirejen za njih, angleski bari, restavracije, zajtrki, nogomet v vsakem lokalu itd. ampak ok sva nasli druge lokale in destinacije in se imele super. Ce vam grejo glasni lokali in to kar sem nastela na zivce potem ne it v Tsilivi in Laganas kjer je res veliko tega.
Drugace pa priporocam , ker je bilo res lepo in bi takoj se sla.
Ce koga se kaj bolj detajlno zanima pa naj napise.
Pozdravcke!
Forum je zaprt za komentiranje.