Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice v egipt z malčkom

v egipt z malčkom

Konec meseca gremo v Egipt (Sharm el Sheikh) z leto in pol starim malčkom. Sam sem veliko potoval, pa me vseeno zanima, na kaj naj pazim? Katera hrana je lahko problematična? Kaj naj ne prijema oz. se dotika? Katere bolezni lahko dobi? Plavanje v bazenu?
Hvala za vsako informacijo!

Ravnokar sm prispela iz Egipta.Fantastična dežela fantastična zgodovina. Če boš v hotelu s 5* se nimaš kaj bati in lahko ješ skoraj vse pazi da piješ ustekleničene vodo in si z njo umivaš zobe:)))))))) pa sadje si obvezno olupi. Drugače pa ni panike samo uživajte in bo fantastično

Lani sva bila s partnerjem v Sharmu v hotelu s 4*-Hilton sharks bay.
Drugače je bilo o.k. ampak dobila sem takšno drisko ,da sem potem še doma imela 3 tedne probleme(bila sem noseča in nisem jedla nobenih zdravil in nič).
Drugače pa izven hotela zelo pazi,ker je zelo umazano-predvsem wc-ji(res katastrofa).Takšnih v Sloveniji ne vidiš.
Res pa je ,da v hotelu je pa čistoča na višku(sobe tako čiste,bolj kot imaš doma).
Nujno umivati sadje z ustekleničeno vodo.Piti dosti_da ne pride do dehidracije.Umivati roke.
Bazeni so pa pri nas bili zelo čisti.

Pozdravljen!
Tudi jaz menim, da glede hrane ne bi smel imeti problem, glede na to, da boste v hotelih jedli. Mogoče je malo za popazati, sploh zaradi otročička, na hrano na ulici, ki je zelo poceni in meni zelo okusna. Vendar ko ti jo pripravijo, bolje da gledaš vstran, plačaš in greš. Jaz sem njihovo hrano jedel večinoma na ulici, razen Jastoge, pa sem dobil driska za en dober dan, potem sem pa se nafilal s tableti, pa je blo vse ok.

Moram pa ti priporočati eno stvar, ki se mi je pripetila. Saj veš kako je v toplih krajih odlično hoditi z bosimi nogami po vročem betonu. Odsvetujem. Valda jst sem to naredil. Po prehojenih 30 metrih. Me je zacelo nekaj boleti. Po pol ure me je zacelo ze full boleti. Pogledam neka čudna pikica na podplatu. Po eni uri pa nek hudičev mehur. Ne vem zakaj in kaj me je pičilo. Sm pa slišal, da obstaja neka malčena žverca, ki te piči. Tako, da odsvetujem hoditi bos po betonu. Po pesku tega problema nisem imel. Verjetno tebi ne bi bilo problema, bolj odsvetujem tvojemu otročku.

Uživajta in vedita, da se bosta imela zakon, ker je egypt za popizdit zakon. Od zgodovine, kulture in lepega podvodnega življenja, pa seveda do tega, da je vse full poceni. To je pa itak najbolš. Jst sm se mel fajn in se bom še imel ….

lep pozdrav,
David

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close