Najdi forum

v dvomih

Lepo pozdravljeni, zaposlena sem v javni upravi, osem mesecev in to je moja prva služba, tako da imam dejansko zelo malo izkušenj in informacij. Pogodbo imam za določen čas do 31.12., ker razmišljam, da bi se po novem letu preselila nazaj v kraj stalnega prebivališča, me zanima, kaj se zgodi, če po 31.12. nove pogodbe enostavno ne podpišem? Kaj je z odpovednim rokom v tem primeru? Ker bom v jeseni diplomirala me tudi zanima, ali se lahko s to višjo izobrazbo, če jo vpišem v delovno knjižico, na zavodu prijavim kot iskalka prve zaposlitve?
hvala in lep pozdrav

Pozdravljena!

Pogodba vam velja samo do 31.12.207. S tem datumom se prekine in nobena stran nima nikakršnih pravic ali dolžnosti iz pogodbe. To pomeni, da ni nikakršnega odpovednega roka. Saj verjetno še ne veste, da vam bodo ponudili novo pogodbo.
Menim, da se kot iskalka prve zaposlitve ne morete prijaviti, kljub višji izobrazni. Pozanimajte se na zavodu.

LP

Če se ne motim je takole; v kolikor ti ponudijo novo pogodbo, podaljšanje, je ne smeš odkloniti, drugače se ne moreš prijaviti na zavod za zaposlovanje. Razen, da se z delodajalcem lepo pogovoriš in bo on tako vredu, da ne bo javil, da si odklonila delo.

hvala za odgovor in lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close