v čem kuhate štruklje?
Danes sem po dolgem času spet naredila štruklje. Razlog, da je vmes minilo dolgo časa je ta, da mi gre na živce priokus, ki ga da zadeva v katero so štruklji oviti. Alu folija je bljak, servieta pa mi ne rata dovolj oprat, da se prašek ne bi več čutil. Vse perilo spiram dvakrat, serviete za štruklje, pa še dodatno dvakrat. Mehčalca sploh ne uporabljam. Ampak še vedno čutim vsaj vonj. V kaj druge zavijete štruklje?
Imam posebne stare bombažne krpe, ki jih uporabljam samo za štruklje. Belo perilo operem na 90, nato dam ponovno na izpiranje. Vodi za izpiranje dodam malo alkoholnega kisa. Uporabljam pralni prašek iz Hoferja Tandil in meni se zdi, da nima nobenega vonja. Krpe za štruklje tudi obvezno prelikam! Perilo sušim na zraku – saj štruklje kuham samo poleti (za šagro je navada kuhati štruklje pri nas), pozimi in v deževnem vremenu pa na kašči.
V parnem kuhalniku – vse sveže testenine, njoke, cmočke, žlikrofe, štruklje kuham v parnem kuhalniku. Nikoli več v vodi in servetih! Kuhano v tretjini časa prej, kot v vodi.
Kuhanje na pari je izjemno zdravo, preprosto in nezamudno.
Ravno kak mesec nazaj so imeli v Hoferju en tak parni kuhalnik, s treni posodami, za domača gospodinjstva, pa ni bil drag.
Kuham jih v plenici to so bile plenice – gaza, ki smo jih dobili v paketu pred 30 leti in sicer 10 kom. in ker imam 2 otroka sem jih imela 20 kom, tako, da jih imam še danes nekaj izključno za štruklje, Perem pa z belim perilom, posušim na zraku, prelikam in nikoli ne dišijo po prašku, kuham pa zavite na stojalu nad paro ali pa v AMC posodi v čisto malo vode!
Vem pa da v gostilnah kuhajo v alu foliji mi je to povedala gostilničarka znana po zelooo dobrih štrukljih, tako, da bi jih verjetno jedle vse in nebi bilo nič bljak :))!
Peki papir. Zmočim in ožamem, da se zmehča. Stresem in razgrnem. Položim gor štrukelj/cmok/štruco, preganem stranski stranici in zvijem. Zvitek se lahko še dodatno poveže s sukancem, ampak ni potrebe, ker se ne razpre toliko, da bi šlo kaj narobe. Nobenega priokusa in potemnele folije, nobene packarije z vkuhano moko v krpah, prosto ko pasulj.
Forum je zaprt za komentiranje.