Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V Budimpešto z vlakom ali avtom …

V Budimpešto z vlakom ali avtom …

Ali je kdo med vami že šel z vlakom v Budimpešto?
Z vlakom piše 8 ur …

Z družino bi šla …
Prestolnica Madžarske je veličastno mesto ob bregovih Donave, polno mostov, ki jo povezujejo. Opera, Parlament in Kraljeva palača pa so samo nekateri od utrinkov iz bogate izložbe Budimpešte, res nepozabnega mesta. Po celodnevnem sprehodu se vam bo zvečer prilegla večerja v tradicionalni madžarski gostilni – čardi s cigansko glasbo in plesom, ki vas bo prebudil in napolnil z novo močjo.

Z avtom je skoraj pol manj, tako da če vam ni problem vozit 400-500 km v eno smer (odvisno, kje v Slo štartate), je po moje bolje z avtom. Seveda moraš potem pri iskanju namestitve upoštevat, da potrebuješ parkirišče. Poleg tega, da si hitreje gor, lahko z avtom narediš še kak ovinek na poti, recimo kje ob Blatnem jezeru, Tihany je luškan, pa Heviz…
Ja, Budimpešta je lepa, 2 – 3 dni si je dobro vzet, da si jo v miru ogledaš pa greš morda še na kopanje v kakšne njihove terme.

Hvala, bomo šli najverjetneje res z avtom.

Sem šla pred leti z otroki takole z vlakom v Budimpešto. Karte so bile smešno poceni, zato sem se odločila za vlak. Po Budimpešti smo itak uporabljali javni prevoz. To bi ga tudi v primeru, da bi šli z avtom. Iz Budimpešte smo se potem prav tako z vlakom peljale še v Bratislavo in iz Bratislave še za par dni na Dunaj.
Se pa vožnja do Budimpešte kar vleče, sploh na Madžarskem, kjer se ustaviš skoraj v vsaki vasi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close