Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev V avstriji 1400 neto, koliko davka v slo?

V avstriji 1400 neto, koliko davka v slo?

Če zaslužim v Avstriji 1400 neto. Koliko mi vstran poberejo še davek v sloveniji za v tujini zaposlene tujce?

Kaj res nišče ne ve? Kaj poberejo več kot 100 eu?? Tisti ki delate v avstriji koliko vam poberejo?

Če si urediš, da imaš stalno prebivališče v A nič, odvisno tudi kje delaš, če si več v A kot v Slo potem ti ne vzamejo. Najbolj so bili na udaru tisti, ki se dnevno vozijo.
Za enega vem, ki ima podobne dohodke, da je ob prikazovanju stroškov prevoza in ostalo plačeval okoli 100 eur letno.
Se mi pa zdi, da jim sedaj ni treba več oddajati dohodnine, samo res se mi samo zdi 🙂

jaz sem mislilaa da je posebej nek davek za tiste, ki s vozijo iz slovenije v avstrijo? Kaj ni več kot 100 eu letno? Jaz sem msila da je še več mesečno za plačat samo davek za delo v tujini. Kkao stalno prebivališče? Si ga lahko dam narediti čeprav stanujem v sloveniji? Ker jaž bi živela v sloveniji in se vsak dan vozila domov.

Saj se lahko začasno prijaviš v A in če nimaš otrok in družine, si lahko prijavljena kot da živiš v A.
Glede davka ti pa svetujem, da vprašaš na davčno, samo zadnjič mi je ena znanka omenila, da tega ne plačuje več- pa ne vem, ali samo ona, ali nobenemu ni več treba. Prvo leto je bilo najhuje, potem pa so jim dovolili uveljavljati potne stroške in malico, ki pri nas ni obdavčena. Ker pa vsi delajo kar po nekaj km dnevno, se je dohodnina znižala.
Plačali pa so samo razliko med dohodnino, ki so jo plačali v A in ki bi jo, če bi delali pri nas. Žal pa ne poznam A dohodninske lestvice, da bi ti lahko povedala koliko max lahko plačaš.
Samo kakorkoli gledaš, se ti sogurno splača :-)))

Hvala lepa za odgoovre DominikaT in še lep večer naprej.

Sem preverila,
nič več ne plačujejo dohodnino pri nas,
tako da vse davke plačaš v A.

Imajo pa zanimiv sistem, da lahko v petih letih vložiš davčno napoved (če imaš samo plačo) in ti kadarkoli vložiš povrnejov zelo hitro (14 dni). In tudi plače so tako obdavčene, da dobiš nazaj neko malenkost.
Baje se ti splača plačevati še dodatno pokojninsko zavarovanje v A, ker sem slišala da skoraj vse dobiš potem nazaj z dohodnino.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close