V ambulantah eno pisalo
vmesne postaje, 14.12.2021 ob 13:28
tako tudi mi, 14.12.2021 ob 13:19
ne paničarim, 14.12.2021 ob 13:07
skbim po svoje z svoje zdravje, 14.12.2021 ob 12:59
že od konec leta 2020 “steriliziramo” doma določene stvari kar z UV(C) lučjo – je na daljinca, nihče vanjo ne gleda; tudi preko noči, v kleti, je na timer in se ugasne sama; za telefone, kartice, kulije in podobno imamo pa tole:
.https://gizzmo.si/uv-sterilizator-optishield-sanitizer-za-pametne-telefone-artikel-26352
In ja, roke tudi prvo umijem, predno stopim v domovanje, pa čevlje, s katerimi hodim zunaj, sezujem takoj na predpražniku, pa dam potem noter v hodnik…
Pa oblačila slečem takoj ko pridem domov in če je le sonce jih dam ven zviset za kakšne pol ure na UV žarke…
Nihče bolan, še nezboleli za kovidom; tudi načeloma nekje 7 let nobenih viroz, bakterijskih okužb.
Ko grem v trgovino, si na roke dam konkretno nekaj razkužila, da lahko obrišem ročaj vozička ali pa košare. Če grem po kako malenkost, si ob vstopu rok ne razkužujem, imam čiste.
Roke si razkužimo, ko zapuščamo trgovino. Doma si jih umijemo s toplo vodo in milom. Po shranjevanju tega, kar smo nakupili, še enkrat.
Ne obešamo oblačil na sonce, ne razkužujemo z lučkami, ne paničarimo … nismo cepljeni in nismo zboleli. Tudi zadnja gripa kakih 15 let nazaj, kaj drugega posebnega prav tako ne.
Glede na to, da telefon uporabljam samo jaz, včasih ga v roke prime kdo iz ožje družine (in obratno), enako daljinca za TV, malih otrok, ki bi vse nosili v usta, nimamo, ne čutim potrebe po posebni sterilizaciji.
Res pa je tudi, da ne hodim v nakupovalne centre v največjem drenu, izbiramo bolj pametne ure (če je res nujno treba iti po kaj), ne hodimo na večerje v lokale (tudi prej nismo) in ne žuramo z bežnimi znanci.
Enako mi. Razkuzim rocaj vozicka, pa ko pridem ven iz trgovine, si razkuzim roke, doma se enkrat in ko zlozim robo, si umijem roke z antibakterijskim milom. V trgovini pazim, da se z rokami ne dotikam obraza in maske, pa ko grem ven, si najprej razkuzim roke in potem snamem masko.
Razkuzilo uporabljam ze vrsto let, se pred korono.
Je pa zdaj prav zoprno, ko je mraz.
Gripe nismo imeli kakih 30 let, po moje midva z mozem mogoce v osnovni soli ali pa se takrat ne. Zadnji dve leti nismo bili niti prehlajeni, kaj sele okuzeni s korono.
Jaz tudi tako.
Pred covidom razkužil nisem uporabljala.
No, tudi jaz si pred kovidom nisem razkuzevala rok po obisku lokalnega Mercatorja, sem si jih doma umila.
Ce sem pa sla na avtobus ali ZD ali v nakupovalni center za par ur, sem imela pa vedno razkuzilo v torbici in sploh, ce sem sla na kavo ali sladoled, prvo roke razkuzit. Ce se je dalo khe roke umit, sem si jih seveda umila,razkuzilo je bilo za primere, ko se umit ni dalo.
ne paničarim, 14.12.2021 ob 13:47
vmesne postaje, 14.12.2021 ob 13:26
ne paničarim, 14.12.2021 ob 13:15
vmesne postaje, 14.12.2021 ob 13:12
h. jobert, 13.12.2021 ob 20:11
Tkole je: uporabljaš kuli, se dotikaš vozička, košare ipd. in paziš, da se ne šlataš po nosu in očeh, dokler ne prideš domov in si temeljito umiješ roke. Ni težko.
To bi moralo biti itak samoumevno, ne pa da se polivamo z litri razkužil. Samo to.
Aja, logike pa pri ukrepih, ki nam jih servirajo, ni treba iskat, je ni.
ja, tole bi šlo, če imaš trgovino blizu hiše. kaj pa tisti, ki moramo iz trgovine odpreti vrata avtomobila, prtljažnika, vozimo avto (volan)….? Pa če iz trgovine greš še kam? Pa masko si tudi snameš, ko prideš iz trgovine, a ti to kar z umazanimi rokami?
Je že prav, da si roke razkužiš pred vstopom v trgovino, razkužiš tudi ročaj košare/vozička in si roke razkužiš tudi ob izhodu.
Imaš razkužilo v spreju v avtu in si roke razkužiš, ko zložiš robo v avto in se usedeš (in preden zapreš vrata in se odpelješ).
Ne vidim težave v tem.
Ne, to ni OK, ker z nerazkuženimi rokami prijemlješ daljinca avtomobila, primeš kljuke avtomobila, nosiš vrečko…. Ko si v enkrat v avtomobilu je prepozno.
Razkužiti roke je potrebno takoj po plačilu na blagajni.
Ja seveda, razkužiš si roke takoj po plačilu pri blagajni? Prav, ampak kdo ti pa potem zloži nerazkužene stvari v avto?
Roke si razkužiš, ko zložiš stvari v avto. In nihče me ne bo prepričal, da bodo virusi preživeli na zunanji kljuki avta.
Virusi še kako preživijo na zunanji kljuki avtomobila. Zakaj ne bi?
Viruse uniči toplota in ne mraz.
Po plačilu na blagajni si razkužim roke. Seveda obstaja možnost, da so virusi prisotni na nakupljenih artiklih, vendar je to nemogoče razkuževati na kraju samem. To pač vzamem v zakup, ne moremo pričakovati, da bo v trgovinah roba sterilna. je pa največja možnost prenosa virusa ravno preko ročajev vozičkov, košar in rokovanja z denarjem in dotikanjem površin na blagajni. Ker nikoli ne veš, s kakšnimi idioti imaš opravka, ko se dotakneš površine – kakšen antivakserski pacek tipa Robi ti lahko okuži 50 ljudi naenkrat.
Glede razkužil – nobeno razkužilo ne bo naredilo škode, v kolikor nima človek kakšne posebne občutljivosti oz. bolezni kože. Zdravstveni delavci si roke razkužujejo več desetkrat na dan, da o kirurgih ne govorim. Njihove rokice si poglej, kot bi gledala dojenčkovo ritko, 50-letniki imajo roke kot 20-letniki.
– kulico nosim svojo s sabo
– v avtu in v torbici imam razkužilo
– v trgovino hodim s svojo pleteno košaro – ko grem po večji nakup si vzamem moker robček v avtu, ga prešpricam z razkužilom in obrišem ročaj vozička
– plačujem brezstično s kartico
– telefona ne posojam – v službi ga imam na lesenem stojalu za telefon – vsake toliko časa ga obrišem z mokrim robčkom pošpricanim z razkužilom
ni nobenemu padlo še na pamet, 14.12.2021 ob 14:29
– kulico nosim svojo s sabo
– v avtu in v torbici imam razkužilo
– v trgovino hodim s svojo pleteno košaro – ko grem po večji nakup si vzamem moker robček v avtu, ga prešpricam z razkužilom in obrišem ročaj vozička
– plačujem brezstično s kartico
– telefona ne posojam – v službi ga imam na lesenem stojalu za telefon – vsake toliko časa ga obrišem z mokrim robčkom pošpricanim z razkužilom
A pred sexom si jo tud razkužiš pa potem za vsak slučaj še po. Pa verjetno poljubljanja pri tebi ni, ust in jezika si ne moreš razkužit.
Kakšna tepka, 15.12.2021 ob 11:12
A pred sexom si jo tud razkužiš pa potem za vsak slučaj še po. Pa verjetno poljubljanja pri tebi ni, ust in jezika si ne moreš razkužit.
Ne dajat rok v usta pa bo. A ni tako da se ta virus prenaša kapljično? Kaj pa bo se vam zgodilo če ga slučajno pol ure nosite po rokah?
Forum je zaprt za komentiranje.