Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Uživanje kvasa

Uživanje kvasa

A uživa kdo izmed vas kvas – bodisi svežega (samega) ali kot pijačo (raztopljen v vodi), kar naj bi bilo dobro za kožo itd.? In kako ga pripravite – kolikor vem, se v vodo mora dati tudi nekaj sladkorja, da zavre, a ne vem, kako dolgo mora stati, in a lahko škodi, če preveč vre itd.? In kako pogosto se lahko to pije, lahko vsak dan?

jaz uživam tabletke iz kvasa. so povsem naravne zato jih he treba vzeti 9 na dan. 3 po vsakem obroku. tiste pijače nikoli nisem mogla spiti. koža je super!

Jaz sem si nekaj casa (nekje 2-3x na teden) svez kvas pripravljala z mlekom in sladkorjem – enostavno vse raztopis (brez gretja ali da bi pustila stati). Meni je bilo tako vsekakor najbolj prijetno “pojesti” kvas. Pa se manj prebavnih tezav ti povzroca, kot ce bi ga jedla kar samega…
Drzi pa, da pomaga kozi in imunskemu sistemu….

Redno kupujemo Biotopov suh pivski kvas in ga pijemo po njihovih navodilih z šebeso, ali katerim drugim sokom. Okus je čisto vredu. Poskusi.
Alenka

Ah, ja!
Kupujem ga v Merkatorju.
Alenka

Meni pa je okus sicer čisto všeč, tako mimogrede. (ko malo zavre in je kot gazirana pijača). Mislim, da se je pač treba samo navadit – pijem pa ga z vodo in rjavim sladkorjem.
In baje ni samo za kožo, ampak sem nekje prebrala, da si je en gospod pozdravil hrbtenico s pitjem kvasa, bil pa je že tako bolan (ne vem točno več, kaj je imel), da so ga zdravniki že odpisali. Ko se je vrnil ozdravljen, pa niso mogli verjet rezultatom. Očitno to res spodbudi imunski sistem, da se obnovi in se organizem potem v bistvu sam zdravi. Koža pa se najbrž izboljša, ker “čisti kri”, torej čisti od znotraj, kar je po mojem bolje kot vsaka kozmetika – namreč odpravi vzrok in ne le simptome.

Vedno, ko kaj pečem kupim malo več kvasa, da ga malo pojem, ker mi je takoooo dober. Nisem pa vedela, da ga tudi namensko pijete. Že od otroštva sem mami vedno ob peki “ukradla” nekaj kvasa. Koliko se ga pa lahko poje? Ali nič ne škodi? Vem pa, da ni vsak enako dober.

kje se dobi tabletke iz kvasa? a v lekarni?

Tabletke se dobi v lekarni, včasih tudi v večjem marketu. Večina je nemških (npr. AmosVital), zato na njih piše Bierhefe (pivski kvas). So dobra zamenjava za napitek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close