Uživanje kvasa
A uživa kdo izmed vas kvas – bodisi svežega (samega) ali kot pijačo (raztopljen v vodi), kar naj bi bilo dobro za kožo itd.? In kako ga pripravite – kolikor vem, se v vodo mora dati tudi nekaj sladkorja, da zavre, a ne vem, kako dolgo mora stati, in a lahko škodi, če preveč vre itd.? In kako pogosto se lahko to pije, lahko vsak dan?
Jaz sem si nekaj casa (nekje 2-3x na teden) svez kvas pripravljala z mlekom in sladkorjem – enostavno vse raztopis (brez gretja ali da bi pustila stati). Meni je bilo tako vsekakor najbolj prijetno “pojesti” kvas. Pa se manj prebavnih tezav ti povzroca, kot ce bi ga jedla kar samega…
Drzi pa, da pomaga kozi in imunskemu sistemu….
Meni pa je okus sicer čisto všeč, tako mimogrede. (ko malo zavre in je kot gazirana pijača). Mislim, da se je pač treba samo navadit – pijem pa ga z vodo in rjavim sladkorjem.
In baje ni samo za kožo, ampak sem nekje prebrala, da si je en gospod pozdravil hrbtenico s pitjem kvasa, bil pa je že tako bolan (ne vem točno več, kaj je imel), da so ga zdravniki že odpisali. Ko se je vrnil ozdravljen, pa niso mogli verjet rezultatom. Očitno to res spodbudi imunski sistem, da se obnovi in se organizem potem v bistvu sam zdravi. Koža pa se najbrž izboljša, ker “čisti kri”, torej čisti od znotraj, kar je po mojem bolje kot vsaka kozmetika – namreč odpravi vzrok in ne le simptome.
Forum je zaprt za komentiranje.