Najdi forum

Uzivam!

Kje?
Na svojem balkonu in opazujem ta cudez narave,brez katerega ne bi
bilo vseh teh krasnih pridelkov,o katerih se rade pogovarjamo.
Kdo je plesal k bogu dezja?
Na obali ze nekaj ur dezuje in upam,da bo se.Vse okrog je tako spokojno.
Upam,da niso dopustniki prevec hudi. Lep dezeven pozdrav Babi

Jaz sem dež zaznala le po nekaj lužicah, ki so še ostale 🙂 Včeraj sem namreč šla pozno spat.

LP

babi,tudi jaz uzivam!! v lj je ponoci malo dezevalo-ze ves dopoldan je oblacno in, temu primerno, hladno!! naj kar malo zalije!! moj vcerajsnji posevek sem preverila in malo “pospricala”! pravis 4 dni!? bom cakala.
lep dan- malo drugacen!? petra

sprasujes- bog dezja-slovanski- perun! kdo je se bil….ne morem se spomniti! petra

Hej,sem mislila tudi na azteskega boga dezja.
Pred leti sem brala cudovito in obenem zalostno knjigo o osvajanju spanskih konkvistadorjev J.Amerike. Naslov nekako takole:Bog dezja objokuje …

Svarog,prabog-bog sonca in ognja
Svarozic-njegov sin,mlado soncno bozanstvo
Perun-najbolj znano staroslovansko mitolosko bitje,stvarnik bliska in groma,gospodar vesoljstva,pri Slovanih drugi bog za Svarogom;
prinasa dez,s cimer omogoca rast in plodnost(bog hrasta),tudi Strelbog-po streli.

Zgleda,da je res nekdo plesal njemu v cast,v mislih tudi jaz.Babi

Ja, res je bilo lepo, vse se je tako umirilo, ceprav smo mi prav zaradi dezja odsli domov ze dopoldne; smo se tako izognili gneci (sli cez IT), sli v Trst na kapuccino, in tudi tam opazovali spokojnost dezevnega poletnega dne.

Babi, lep dan, Vesna

Tebi tudi,draga deklica! Si pojedla kak dober sladoled? O satarasu so ti ze drugi odgovorili.Ves, jajc v tej kombinaciji nimam prevec rada. Vem,da je drugim vsec,jaz raje samo pocvrto zelenjavo ali frtaljo z grenkimi zelisci in dobro zapeceno.Pozdravcek Babi

Draga Babi!
Tudi naša družina je zelo uživala ob okusnih jedeh, ki sem jih pripravila po tvojih receptih: riževa solata, jagodna torta mhm … zares dobro.
Najlepša hvala
Želim ti vse lepo v Koper

Nina Stergar

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close