Uvoz in prodaja avtomobilov – kako začeti?
Pozdravljeni, imam eno vprašanje.
S fantom sva v zgodnjih 20-ih, oba si želiva delati nekaj privat. Najina ideja že od začetka je, da se ukvarjava z uvozom in prodajo avtomobilov (novi/rabljeni). Iz Nemčije sva sama uvozila že eno počitniško prikolico in dva avtomobila v cenovnem rangu od 20.000 do 25.000 EUR. Pri vseh je bil dobiček po registraciji (drugače je v Sloveniji nemogoče prodat uvožen avto, ker te v prvi sekundi vsi označijo za “švercerja”) bil okoli 2000 EUR. Vse sva našla na strani mobile.de, kupila od fizičnih oseb. Ne veva kaj delava narobe… Ima kdo, ki se s tem ukvarja, kakšen začetniški nasvet? Imava primeren avto s kljuko, sva v nakupu tovorne prikolice, učiva se Nemško, vloživa lahko ta moment nekje 30.000 EUR.
Hvala vsakemu za kak dober nasvet, ki nama bo pomagal uresničiti najine sanje! :))
Koliko avtov na mesec si realno želita prodati na začetku? level devil game
Z uvozom avtomobilov se ukvarjam že več kot pet let in lahko vam povem, da je temeljito poznavanje pravil ključnega pomena! Ko sem začel, se mi je papirologija zdela obremenjujoča. Vendar so mi nasveti s spletnih mest, kot je ta, pomagali pri prebiranju tega. Pomembno slope free je bilo tudi povezovanje z drugimi uvozniki na lokalni ravni – izmenjava izkušenj pri iskanju zanesljivih dobaviteljev je ključnega pomena.