Uvedba prikritega obveznega cepljenja proti Covidu
Čeprav sem zagovornik (prostovoljnega) cepljenja pa mislim, da so z odločitvijo za obvezno cepljenje za zaposlene v javni upravi naredili še predzadnji korak k obveznemu cepljenju za vse. Najkasneje drugo leto junija bo dejansko to pomenilo obvezno cepljenje za vse (verjetno nad 6 let ali pa morda še za mlajše).
PC kriterij namreč pomeni P kriterij po šestih mesecih in kar bo v javni upravi, bo naslednji mesec v javnem sektorju in še mesec kasneje za vse.
Jaz sem prebolevnik in še 2x cepljen. In sam mislim, da je za starejše od 50 let boljše da se cepimo, kot pa ne.
Cepil se nisem zato, da lahko potujem v tujino, pač pa zato, da bom naslednjič lažje prebolel Covid.
KLjub vsemu navedenemu pa sem nasprotnik obveznega cepljenja za vse. In nasprotnik obveznega cepljenja za zaposlene v državni upravi. Uvedba PC kriterija dejansko pomeni obvezno cepljenje v roku 6 mesecev.
Bi pa bilo smotrno uvesti obvezno cepljenje za vse nad 70 let in verjetno še za določene skupine kritično ogroženih bolnikov, vse zaposlene v zdarvstvenih ustanovah, DSO-jih in podobnih ustanovah, ki se ukvarjajo z rizično ogroženimi.
Nato pa narediti temeljito analizo in se odločiti ali dodati še kako skupino prebivalstva.
Tole kazensko cepljenje državne uprave ne pelje nikamor. Naslednjič Hojs ne bo vedel ali ga bodo policisti varovali ali pa izročili razjarjeni množici.
Forum je zaprt za komentiranje.