Utrujene oči
V službi delam ves čas z računalnikom, doma pa se ves čas učim, večinoma ob namizni lučki. To traja že več kot leto dni. Oči imam zelo utrujene, na začetku so me pekle, nato sem kupila kapljice za navlaževanje, tako da me ne pečejo več. So pa zelo utrujene, otečene, včasih vidim megleno, kot da bi imela v očeh nek tujek, ki bi mi preprečeval jasno sliko. Ko se zjutraj zbudim, imam občutek, kot da so nekoliko zlepljene. Kaj se da napraviti in ali mi lahko priporočate kakšne obkladke?
Priporočala bi ti vsakodnevno nego s kremami proti zabuhlosti in podočnjakom , ter 1-2 krat tedensko obliže , ki se jih nalepi pod oči in pusti delovati okoli 20 minut.Delo pred računalnikom in neprestano napenjanje oči pa žal terjata svoj davek.Ali nosite očala?Mogoče ne bi bilo napačno tudi malo pregledati oči pri zdravniku oz. pri okulistu.
Pozdravljena!
Tudi sama sem imela podobne težave z očmi – pekle so me, prisotno je bilo solzenje, meglilo in bliskalo se mi je pred očmi, bolela me je glava, najslabše sem prenašala vožnjo zvečer ali ob slabem vremenu, ko sem stopila iz avta, kot da bi me kdo pretepel…:((( Ker so se težave stopnjevale, sem stopila do očesnega zdravnika, ki mi je predpisal očala pri delu z računalnikom, gledanju TV in vožnji ponoči oz. zmeraj, ko bom začutila znano utrujenost v očeh. Moram reči, da se je stanje v tem letu precej izboljšalo, predvsem se pozna pri večerni vožnji, kjer so bile opisane težave najbolj prisotne.
Moram še povedati, da očal ne nosim ves čas. Imela sem obdobje, ko sem skoraj pozabila, da jih imam!:) Pa tudi če si jih dam zjutraj na nos, ko imam oči spočite, se mi kar megli pred očmi in mimogrede bi se lahko kam zaletela…:)) Jaz osebno toplo priporočam obisk pri očesnem zdravniku, saj razne kapljice in obkladki zadevo (po moje) samo začasno ublažijo, to pa je tudi vse.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.