Najdi forum

utripanje lcd monitorja

NABAVIL SEM NOV RAČUNALNIK.OB PRIKLOPU LE TEGA NA LCD MONITOR MI SLIKA NA MONITORJU VALOVI.NA STAREM RAČUNALNIKU ,PA MI MONITOR DELA BREZHIBNO.ČE IMAM FREKVENCO OSVEŽEVANJA NA GRAFIČNI KARTICI NASTAVLJENO NA 60 HZ KOT JE PRIPOROČENO MI SLIKA MOČNO VALOVI,VKOLIKOR NASTAVIMNA 85HZ JE MALO BOLJŠE,VENDAR MONITOR DELA ISTO TUDI NA FREKVENCI 200HZ.MONITOR JE SAMSUNG 710N,KARTICA PA RADEON 9600 SE.KAJ BI BILO VZROK TEMU

Običajno je temu krivo magnetno polje v bližini monitorja in sicer:

– zvočniki
– raznorazni polnilci za mobitele in podobno.

Vse kar imaš v bližini monitorja odstrani najmanj 30 cm pa bi moralo biti fredi!

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Klemen, si verjetno spregledal da pingo piše o LCD monitorju in ne navadnem?

Včasih se zgodi, da windowsi ne prepoznajo pravilno LCD monitorja. Potem pride do teh valov. Ta zadeva se najlaže reši tako, da v PC vstaviš CD z gonilniki za tvoj monitor. Včasih pomaga že samo to, da tam izbereš dejansko tvoj model monitorja. Če pa ne gre, pa je večkrat priložen na CDju poseben programček, ki ga zaženeš in z njegovo pomočjo menjaš parametre grafike toliko časa, da je slika enakomerna in nevalujoča. Nekateri monitorji ti v nadzorni plošči dodajo možnost tega nastavljanja. Malo poišči, pa bo.

P.S. LCD monitorji so narejeni za 60Hz, zato jih nikakor ne posiljuj z 200Hz !!! Ker je slika “statična” ti dodatni herci samo škodijo elektroniki, kar se običajno pozna v bistveno slabši kvaliteti slike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close