Najdi forum

V hisi napeljujem mrezo. V trgovini sem ugotovil da imajo tam dve vrsti mreznih kablov (mehko in trdožilne). Potreboval bi ga cca 40 m. Zanima me katerega naj kupim in zakaj?

btw:kje v lj so taki kabli najcenejsi

Jaz bi kupil trdožilne, ker jih je lažje stlačiti v konektor (če jih boš sam vtikal in stiskal), verjetno pa jih je tudi lažje tlačiti skozi PVC cevi za inštalacije (če boš to počel). Kupil sem jih pri Watt-u (v Prulah), cene se pa ne spomnim.

je kaksna razlika v hitrosti oz stabilnosti morda motnjah povezave pri cca 40 m med tema dvema kabloma-je sploh kaksna razlika med tema dvema kabloma ali je razlika samo v ceni?

-sicer pa ne bom imel nobenih problemov pri napeljavi tega kabla-ni mi ga potrebno tlaciti skozi pvc cevi, ker ravno tačas adaptiramo hiso

Nimam pojma, kako je glede kvalitete – sem popolni amater. Samo to vem, da sem bil vesel, ker so trdožilni šli lepo v konektor, tako da moja investicija v nakup klešč ni šla po zlu. Pri meni doma stvar funkcionira, res pa je, da jih uporabljam zgolj za dostop na internet in ne za lokalno omrežje.

Živjo!

malce pozno, če je še ok.

Za napeljave se koristijo trdožilni kabli in sicer:

UTP Ethernet kabel kategorije 5, ki omogoča razdaljo do cca. 100 m
ter hitrost 100 mb.
Cena v Tech-Trade je za 340 m, cca. 15.000 sit.

Ne jemat mehkožilnih kablov, sem se ravno nekaj dni nazaj fino ******
z eno tako instalacijo, ki je imela dejansko mehkožilne kable.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mehkožilni kabli so nujni, če jih preveč zvijaš, tako sem sam bil prisiljen vzeti mehkožilne. Trdožilni kabli lahko počijo, če jih preveč zvijaš, samo omogočajo na okoli 90m prenos 100Mb/s, mehkožilni pa na okoli 10m še 100Mb/s, kar je več pa samo 10Mb/s.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close