utorrent
Mislim, da Ping ni pomembem za samo hitrost uTorrenta (morda, če bi bil nekaj sto milisekund, ampak se ne spoznam toliko, da bi lahko trdil z gotovostjo!).
2,00Mb/s=2048kb/s=256kB/s (torej bi uTorrent moral imeti DL cca 250kB/s)
0,40Mb/s=(0,40*1024) 409,6kb/s=(409,6/8) 51,2kB/s (torej UpLoad cca 50kB/s)
Po podatkih predvidevam, da imaš z internetnim ponudnikom sklenjeno pogodbo za 2Mb/512kb – torej bi noral biti upload celo nekaj večji (do 64kB/s)
LP
Dare
Kadar se omenja Partis me vedno obidejo mešani občutki.
Za razliko od Blink-a imajo več novih stvari, vendar veliko manj “Freeleach-ov” (torrentov, ki se ti NE štejejo v DL). Do sedaj se mi je samo enkrat zgodilo, da so mi tak Freeleach šteli tudi v DL, sicer pa mi pravilno beležijo upload.
Najbolj me moti njihova agresivnost glede Hit & Run (ki je na Blinku NI!). Pred tednom dni sem dobil opozorilo (5 opozoril pa pomeni izbris) za H&R za torrent, ki ga normalno sejem! Boleče je to, da opozorilo dobiš neupravičeno, ko pa iščeš informacijo zakaj je do tega prišlo, se jim sladko j.be za odgovor.
Ali si dobro preveril koliko uploada imaš na Partisu (preveri z uTorrent podatki)?
LP
Dare
Sorry – neroden izraz. Sedaj namreč težko preveriš podatke za nazaj, v prihodnje pa vsak torrent, ki ga naložiš iz njihove strani zabeleži in sledi podatkom. Na njihovi spletni strani si poglej kolikšen je tvoj upload (v MB ali GB in v uTorrentu glej kolikšen je upload za ta (ali vsota, če si jih snel več) torrent.
Npr.: na Partis-ovi strani vidim, da imam uploada 24,2GB (ratio pa 6,26). Nato “dol poberem” tri torrente (velikost in pa to ali so FreeLeach za UpLoad sploh ni pomembna), ter v uTorrentu seštevam podatke pod “Oddano”. Če mi je po 10 dneh oddalo 4GB, bi se toliko moral povečati tudi upload na Partisu! (Ratio pa je odvisen od tega, koliko sem imel DL pred tem in pa seveda od tega, če je bil med tistimi tremi kakšen FL (zgolj matematika).
LP
Dare
Ko odpreš uTorrent imaš za vsak torent različne podatke.
Ena od kolon se imenuje “Oddano” – tukaj lahko preveriš koliko bi ti Partis (in ostali privatni trackerji) moral dodati v tvojih upload podatkih.
Seveda je pogoj, da si torent snel iz tega trackerja, saj se ti upload šteje le na trackerju od koder si ga DL.
Poleg te kolone je kolona “Delilnik!, ki raste glede na to, kolikor si že oddal in se izenači z 1, ko tega torenta uploadaš toliko, kolikor je velik (na Partisu te kaznujejo, če torent prenehaš sejati prej, predno ti “Delilnik” doseže vrednostje 1!).
LP
Dare
Nisem vedel da ti stejejo upload samo torrenti ki si jih prenesel z partisa ali blinka!Pa se nekaj me zanima? Na partisu naprimer obstajajo lestvice uporabnikov ki so naložili največ podatkov ali torrentov! Kaksna je razlika med temi ki so prvi po naloženih podatkih in tistimi ki so prvi po naloženih torrentih?
Public(javni) trackerji(sledilniki) ne sledijo temu, koliko si uploadal. Tukaj gre bolj za fer igro, da pač seješ čim dlje, da imajo tudi drugi nekaj od tega. Privatni sledilniki pa sledijo temu kar si DL z njihove strani.
Ne vem kakšna razlika je razlika med top nalagalci in top uploaderji. Vem, da imajo uploaderji nekatere bonitete mislim pa da še več obveznosti. Če sem prav prebral mora uploader nalagati redno in določeno število torentov na mesec, pa še obvezna je hitra linija.
Ne vem, če obstajajo kakšne prednosti za top uploaderje – lahko pa da. Vem le to, da se nekdo z linijo 1Mb/256kB težko kosa z nekom, ki je na optiki in ima 100Mb/100Mb linijo. Upload si lahko z doniranjem tudi kupiš. Plačuješ lahko z telefonom, položnico… Za primer dam podatek iz Partisa, kjer ti za 5€ dodajo 10GB uploada … pa vse do 100€ kjer ti dodajo 450GB in moje mnenje je, da je tukaj kakšno tekmovanje čisto brezpredmetno.
LP
Dare
Forum je zaprt za komentiranje.