utorrent
Ni nujno, da bo reset tipka delovala. Jaz imam dva routerja. Enega moram uporabljati kot navaden modem, ker ni brezžičen (jaz pa rabim tudi brezžično povezavo). Ta “modem” ima tudi reset tipko, ki pa ne naredi ničesar, zato oba routerja resetiram z izklopom iz elektrike. Preveri v navodilih, ki si jih prejel z tvojim routerjem, toda običajno mora biti naprava izklopljena cca pol minute, nakar jo ponovno priklopiš in zopet čakaš cca 1 minuto, dokler se router ne poveže.
Obstaja še en način, ki ga uporabljam zelo pogosto.
Sedaj ko poznam IP za dostop do routerja (s pomočjo Simple Port Forwarding-a) odprem Internet Explorer ali Mozzilo in v vrstico, kamor sicer tipkam web naslov vtipkam ta IP (pri meni je to 192.168.1.1) in pojavi se mi routerjeva setup stran. Poiskal sem “Backup Settings” (pri tebi je to verjetno v System Tools) in shranil konfiguracijo (to je kratka datoteka z končnico “.cfg”) nekam v moje dokumente.
Kadar rabim reset routerja, grem preko brskalnika v njegovo setup stran (v brskalniku sem si naredil kar zaznamek oz. favorite) in ponovno naloadam te nastvitve (konfiguracijo) in to je isto kot izklop iz elektrike oz reset.
LP
Dare
18zimoni dej mi prosim povej kako si to uspel rešit ker se js že dva meseca trudim pa mi nikakor ne uspe in me z vseh strani mečejo dol zaradi nizkega razmerja. Lahko pa na moj mail samo pošlješ kontakt in te pokličem ker res nujno rabm. Hvala. Moj mail je: Ddexter1@gmail.com
živjo
se opravičuje ker kar tako skačem v to temo ampak imam problem glede utorenta. prebral se celotno temo ampak še vedno nisem rešil problema. stvar je taka. download je pro meni max. 160 kb/s upload pa se vrti okoli 15 kb/s. downloadal sem že 30 torentol pa še vedno se upload ne povečuje.
v firewall se obklukal utorent, zbrisal sem antivirusni program. na začetku teme sem našel link “http://portforward.com” kjer naj bi rešil svoj problem vendar se na tej strani nisem kaj veliko znašel. Zato prosim če mi res lahko pomaga ker so me vrgli dol z 1x dol z blinka in 2xdol z partisa.
PLISS HELP !!
lp matej
Matej, takoj zopet naloži antivirus in naj bo aktiven, saj ta nima veze z uTorrentom! Pojdi na spletno stran http://www.speedtest.net in sporoči kakšne rezultate ti pokaže (ko boš izvajal test izklopi uTorrent in vse druge aktivnosti na spletu).
Potem bova stvar reševala naprej!
LP
Dare
Najprej malo razlage:
1 kb = 1024 b (1 kilobit = 1024 bitov)
8 b = 1 B (8 bitov je 1 “bajt”)
1 kB = 1024 B = 8192 b
itd…
Vem, da je na tem področju precej zmede, saj vsak prikazuje podatke po svoje.
uTorrent ti kaže podatke v kB (kilobajtih), torej je tvojih 160kB=(160 * 8) 1280kb=(1280/1024)1.25 Mb. Speedtest ti je pokazal 1.29Mb (165kB), kar je v redu. Za upload ti Speedtest pokaže 0,27Mb, kar je 34,6 kB oziroma 276 kb in je vrednost v uTorrentu res polovico nižja (15 kB).
Sedaj mi povej še kakšen znak imaš v spodnji vrstici uTorrenta (kljukica v zelen krogcu ali rdeč trikotnik)
LP
Dare
Največkrat pomaga reset teh naprav.
Postopek (pazi na vrstni red!):
1. Ugasni comp ali pa “disable Local Network Connection”
2. Ugasni router (izvleci napajalni kabel – lahko iz routerja ali pa kar iz štroma)
3. Ugasni Siolov modem (enako kot router – odklop iz štroma)
4. Počakaj vsaj pol minute
5. Priklopi zopet Siolov modem in počakaj da se reboota (koliko časa to traja bi lahko izvedel iz priročnika, ki ste ga dobili od Siola. Ponavadi to traja od 1 do 5 minut – verjetno bodo vse lučke gorele). Še to – medtem, ko se bo modem “bootal” ne bo TV sprejema niti možen telefonski pogovor!
6. Priklopi router (zopet to zoprno čakanje, da se reboota!)
7. “Enable” Network Connection, če pa si comp ugasnil, ga sedaj samo prižgi.
Preveri, kako ti uTorrent dela sedaj!
LP
Dare
Forum je zaprt za komentiranje.