Ustna Medicina-Dr. Pirtovšek
Storitve dela on če se tako zmeniš.Kot je že napisal moj predhodnik gre za njihov čim večji zaslužek.
So prijazni in imaš občutek da si tam ta glavni – a to je vse.
Stroški storitev v hipu narastejo na 20000 eurov. Dvajsettisoč, ja, prav ste prebrali.
Ne bi več ker tudi nimam več prihrankov. Zdaj sem spet na sociali…
Ne vem sicer, kako je pri drugih privatnikih.
Se strinjam. Imam luske na sprednjih zobeh, zgleda lepo, ampak velikokrat se pa kakšna odlima in če imam srečo, jo ulovim. Vse skupaj je samo za gledat, kajti gristi z luskami ni priporočljivo. Nisem pri Pirtovšku, na srečo. Moj hrvaški zobar je malo cenejši, stroko res obvlada, glede tega nimam pripomb. Se je pa ravno tako povampiril, kot skoraj vsi zobarji. Samo gleda, kje bi mi spulil še kakšen evro. Ehhhhh…….
Matej Pirtovšek je zobozdravnik, ki bi mu morali odvzeti licenco. Po zapravljenih 10.000 eur me je ob neznosnih bolecinah posiljal k higienicarki rekoc, da je bulica visoko nad dlesnijo problem vnete dlesni. Na rentgenski sliki iz leta 2017 (ki jo je seveda imel) se je videl zajeten granulom, ki sem ga odsla zdravit drugam, ampak po hudih tezavah sele leta 2019. Vse kar zna je pihati na duso, veliko racunati, stroka pa mu ne lezi. Trenutni zobozdravnik mi je zaupal, da bi granulom prepoznal vsak študent zobozdravstva. Globoko odsvetujem obisk!
Moja izkušnja. Na sprednjih zgornjih zobeh, enkah me je prepričal, da mi jih bo lepo poravnal in mi je spredaj zavrta ter mi nanesel sloj bele plombe. Sedaj se kruši, odlamla in žalost je na vrhuncu. Za zdravljenje spodnjega zoba pa mi je pobral 3000 evrov in na koncu ugotovil da je korenina počenja po dolgem in je zob izpulil.
Me je srečala pamet tako da pri njih nisem več delala implantant.
Izogni se
Moj znanec ki je zobozdravnik ki dela v zdravstvenem domu pravi da je globoko razočaran nad neukrepanjem zdravniške zbornice glede takih šarlatanov, vsak teden dobi pacienta ki ima narejeno štalo v ustih pa so plačali bajne zneske, in to so vedno pacienti ki so hodili pri kakemu
kvazi vrhunskemu strokovnjaku kot so Ustna medicina, Babit, Fabjan in podobni. Kaj čemo, naša majhna državica je toliko korumpirana da če imaš dovolj denarja podkupiti pravo osebo, ti noben nič ne more…
Jaz sem imela zelo slabo izkušnjo pri Artidentu, šla nanavadno čiščenje kamna, neka punca (študentka?) mi je naredila pravi masaker v ustih, tudi oni mislim da delajo samo na pacientih, katerim lahko prodajo svojo protetiko, ostale na hitro obdelajo kot mesarji. Tistih 14 dni po posegu čiščenja kamna bi najraje izbrisala iz spomina, nikoli prej in tudi kasneje nisem doživela česa takšnega :-))
Se pridružujem mnenju….Matej Pirtovšek nikakor ni strokovnjak na svojem področju (je pa blazno rad na vseh TVjih in časopisih:):), vsaj kar se osnovne oskrbe zob tiče. Moje prevleke so bile narejene na način, da je med preostalim zobom in prevleko bil velik zamik, z notranje stani, kamor je lepo fino prehajala hrana in bakterije – rezultat – zob je še ven!!!. Novi zobozdravnik je že na ortopanu videl kako so moje prevleke postavljene in takojvedel, kdo jih je delal:) Skratka porazno, vse še enkrat in še dobro, da niso vsi zobje za ven…. Da ne govorim vsega ostalega…skratka , njihova “embalaža” v smislu fensi ordinacije je brez veze, ker je bistvo kako je narejeno in ali imaš zato potem posledice….zobje so vendarle samo eni ….Banda pokvarjena je tale Ustna Medicina
Se jaz se pridruzim. pirtovsek dela brez empatije in je skrajnje neprofesionalen. Pacient je za njega samo vreca denarja.
Zaradi njega sem, na koncu izgubil zob, ker je naredil taksno stalo, da se zobu vec ni dalo pomagat. Cene se sploh ne splaca komentirat, ker 200e za dopolnitev krone, ali 1200e za eno krono je adio pamet.
Pa se prijatelj je samo prisel na posvet ortodontu (zaradi aparata) in so mu rekli, da bi koncna cena bila okrog 8000e. Bolano.
Še moja izkušnja…odlomil se mi je košček zoba, šestica in potrebovala sem zalivko…..odšla v Ustno Medicino, kjer so me res takoj sprejeli, vendar pa sem za odstranitev stare plombe, ter novo belo zalivko plačala 370 EUR!!!! CT+ ortopan slikanje 160 EUR!!! bela zalivka 150 EUR, odstranitev amalgama 60 EUR. Skupaj 370 EUR. Cenikov nimajo, cene ne komunicirajo, samo na koncu te sezuje račun. Draga šola za naprej in upam, da vsaj še koga obvarujem pred oderuštvom.
Še moja izkušnja pri Babit zobozdravstvu. Bila na prvem BREZPLAČNEM pregledu oz. posvetu, ki to sicer ni, čeprav se tako oglašujejo. S seboj sem imela ortopan, kar zdravnici ni bilo prav po godu. Seveda želela je računati tudi to. Po prav površnem pregledu, sem v roko dobila punudbo za se dodatne slike za cca 300 eur, da sploh lahko naredi ponudbo za celotno zdravljenje, da se kar malo usedeš. Vsak zob posebej slika 30 eur ter CBCT 2x. Na koncu pa se racun za analizo ortopana. In to je po njihovo brezplacni pregled, Kje je šele ostalo zdravljenje….. Oderuhi, da jim ni para, še odhod na wc bi. najraje računali……
Izogibajte se jih na daleč
še moje mnenje, sem bil na začetku delovne kariere pri dr. Perku na Litijski.
Leta 2010 je bilo to in takrat mi je vse zobe kar je bilo amalgama popravil z belimi zalivkami.
Naredil odlično, ker do danes ni niti ena zalivka odpadla.
Naredil je še implantant na zgornji štirici, kirurg je bil takrat en zunanji doktor, tudi to je narejeno odlično.
Zagovarjal je le nujno protetiko, za estetsko protetiko se pa itak vsak za sebe odloči in ni vse zlato kar se sveti.
So pa sedaj kot Ustna medicina precej bolj komercialno usmerjeni in ponujajo kompletne storitve a menda niso ravno poceni.
ustna medicina deluje tako, da so vsi, ki tam delajo, privatniki, ki imajo svoj s.p., in tam pač delajo – vrejetno najemajo ordinacijo, zagotovo imajo to pravno dobro urejeno. Zato so tudi cene takšne, ker seveda ta glavni poberejo provizijo, predvidevam pa, da bi ob reklamaciji pacient potegnil ta kratko, oz. bi se vsi izmuznili in dejansko ne bi bilo odgovorne osebe, na katero bi naslovili pritožbo.
Sama sem bila še kar zadovoljna z opravljenimi sanacijami. Sem se pa odločila, da prekinem z njimi, ker mi je bilo obljubljeno, da najprej popravimo, kar je načeto in za sanirat, potem pa je treba uredit ugriz, ki da je katastrofalen. Dobila naj bi Invisiline – nevidne poravnalce zob, in bi v kakšnem letu zobe poravnali in zrihtali ugriz. Ko pa sem prišla k ortodontu mi je pojasnil, da imam zaradi dolgoletnega nošenja aparata za poravnavo zob tako kratke korenine, da ne more jamčiti, da se po poravnavi zobje ne bodo majali! Morda bi lahko celo kakšen ven padel! in potem, ko bi plačala bajnih 10.000 eur ali nekaj podobnega za poravnavo, bi mi pa sporočili, da sedaj pa rabim implantate, ker se mi zobje majejo! Poslovna strategija brez vesti in morale. Potem se pa čudijo, da dohtarjem ne zaupamo več.
Forum je zaprt za komentiranje.