ustanovitev spja
bom še tu vprašala, če kdo ve. razmišljamo o ustanovitvi spja.
Pa je možno npr. da sem ustanovitelj jaz, se tu zaposlim za 4 ure (ali več, če bi bil denar) ker sem sedaj zaposlena drugje za minimalno plačo in mož potem dela zame (npr po neki obliki pogodbe) ,ker se bojjimo da ne bo dobil dovoljenja za ustanovitev v službi. A je to sploh legalno. Da sem jaz ustanovitelj za drugo področje kot imam izobrazbo mož dela jaz pa si izkazujme plačo kot administrativni teknih? ali lahko možu potem plačam preko podjemne pogodbe- gre pa za delo na terenu, pa lahko njemu izdam potne stroške? kako pa se drugače dobi denar ven? vNe vem če se to sme. primeru, da ni nobeden zaposlen, pa je veliko potnih stroškov?
Hvala tistim, ki pomagate.
Seveda je vse možno… tudi če imaš popoldanski s.p. za realne poti lahko napišeš potniač.servis, da ti naredijo prvi izračun, pa bo… boš točno videla, nalog, itd….
Če nimaš visoke pkače je brez veze delati podjemno pogodbo za visok znesek, ker imaš samo dodatne davke za državo, se bolj splača da imaš to kot svoj osebni dohodek in plačaš samo dohodnino.
Rabiš ocenitev prihodkov, stroškov, vajine sedanje prihodke oz prihodke, ko bo sp odprt in potem kaj je najugodneje. Ti svetujem, da greš v nek dober rač servis, da ti naredijo izračun… saj imaš tudi brezplačne uvodne sestanke, ne rabiš plačat.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.