Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo ustanovitev s.p., d.o.o ali zavoda in subvencija, porodniška??

ustanovitev s.p., d.o.o ali zavoda in subvencija, porodniška??

Pozdravljeni,

imam en problem oz vprašanje. Dobila sem pozitvino oceno pri svoji poslovni ideji, ki sem jo predstavila na zavodu, sedaj čakam na 3 dnevne delavnice. Ker je očitno gneča, so me dali tako pozno na delavnice, da jaz že prej nastopim porodniško (gre za zamik 1 tedna). Rada bi bila zaposlena, ko nastopim porodniško, kaj naj? Pravijo, da prej ni prostora. Ko pokličem mi pravijo, da naj počakam na delavnice, da bom tam vse izvedela…če ne bom rodila prej 🙂

zelo bom vesela kakšnega odgovora oz kam naj pokličem da vprašam?

Takoj ko bom odprla svojo dejavnost, bom nastopila porodniško, se mi pač ravno križa. Kako je potem s plačevanjem stroškov v porodniški? Računovodstvo vseeno plačuješ? Zaenkrat bom zaposlena samo jaz.
Kaj se najbolj splača ustavoviti s.p., d.o.o ali zavod? Kako je s stroški. Ustanavljam privat varstvo.
Pa še to, meni med porodniško ta status miruje, kajne, ko se mi porodniška konča, potem moram imeti odprto vsaj 2 leti?

Kako pa je z delom med porodniško? Jaz bi par mesecev po porodu rada že začela z delavnicami za otroke, 2 krat na teden po 1 uro. Se to lahko dela?

hvala za odgovore, sem že spraševala, pa so med spreminjanem MONA nekam izginili, da jih več ne najdem

Sama sem se zaposlila in dobila subvencijo letos poleti. In povsem nepričakovano zanosila. Trenutno sem na bolniški, kar pomeni,da ne smem opravljati dela oz. ne smem izstavljati računov. Edina rešitev je, da zaposlim partnerja. Obstaja možnost, da čeprav je on zaposlen drugje pri meni dela določen fond ur mesečno, plačuješ pa minimalni prispevek.

Med porodniško ne smeš delati, razen če ti zaključiš in prevzame porodniško oče.

Če ne boš zaposlena pred nastopom porodniške oz. jaz bi prej rekla ko oddajaš papirje bo porodniška res boga.

prvič zaposlena,
glede dela med tvojo porodniško, lahko imaš študente, ki opravljajo varstvo, lahko ožji družinski člani (prijaviš kratkotrajno delo), glede računovodstva pa mislim, da bo pri tebi ostala cena ista, saj bo isti obseg dokumentov oz. računov tudi med tvojo porodniško. Če potrebuješ pomoč pri računovodstvu, ugodno vodim papirje in pomagam pri dilemah.
Jasna 031616284

Jaz sem dobila subvencijo in šla na porodniško. Spraševala sem se enako kot ti, ali lahko delam ali ne – imam tako dejavnost da lahko doma delam. Odgovor sem našla na CSD in Zavodu za zaposlovanje: Gospa, na porodniški ste 8h, kaj pa preostalih 16h delate ni naša stvar. Seveda, da lahko delate med porodniško, če le imate varstvo :).
To je bil uradni odgovor 2 institucij.
lp – srečno z otročkom in veliko uspeha na poslovnem področju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close