Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev usposabljanje na delovnem mestu

usposabljanje na delovnem mestu

Sem na usposabljanju za delovno mesto kuharja. Zavod mi krije stroške prevoza plus 3 evre na uro.
Delodajalec pa je napisal razpored tako, da delam vsak tretji dan 17 ur. Tak razpored mi ne ustreza, vendar se z delodajalcem ne da nič dogovoriti.
Zanima me če je to sploh zakonsko dovoljeno.?

mislim, da lahko max 16 ur delaš, s tem da pa ne smeš imet več kot 20 nad ur v enem mesecu. nekaj v tem smislu. Nisem pa 100%. Malo sem že pozabla, ker sem tudi jaz mela v prejšni službi takšne probleme. Pri nas se je sicer šlo za cel teden dela po 12 ur + sob oz ned – odvisno od smene na katero si prišel. Sam nix ni pomagalo, čeprav smo se bunli.

Nisi v delovnem razmerju, ure usposabljanja pa so določene v pogodbi, ampak tako zagotovo ne. Delaš lahko samo 8 ur v eni imeni – razen če si se sam drugače dogovoril.

..in kaj naresti. če se delodajalec na vse požvižga, delavna inšpekcija pa pravi, da oni lahko smo kazen napišejo vendar je ne bodo.

Ker gre za uspsabljanje na delovnem mestu lahko Zavod za zaposlovanje ukrepa, saj imajo z delodajalcem skenjeno pogodbo… pojdi svoji svetovalki zaposlitve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close