Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Usposabljanje na delovnem mestu

Usposabljanje na delovnem mestu

Spoštovani!

Vključena sem v 6-mesečni program usposabljanja na delovnem mestu. Zaradi bolezni lahko usposabljanje opravljam v okviru delovnega časa 4-ure dnevno. Po pogodbi Zavoda za zaposlovanje pa denarni prejemek v višini 30 % minimalne plače mesečno prejme zgolj oseba, ki je vključena v usposabljanje v obsegu najmanj 100 ur mesečno, če ni prejemnik denarnega nadomestila ali denarne pomoči oz nadomestila po predpisih iz naslova invalidskega zavarovanja.

Sama sem odvisna od socialne pomoči, nimam nobenih drugih prejemkov in prihrankov, sem dolgotrajno brezposelna, težja nevrološka bolnica, poleg tega imam tudi celiakijo, malica na usposabljanju na delovnem mestu ni zagotovljena.
Ali je možno pričakovati vsaj sorazmerno nižji delež denarnega zneska glede na mojo udeležbo na usposabljanju v skrajšanem delovnem času 4- ure? Usposabljanja na delovnem mestu se namreč udeležujem glede na vse moje razpoložljive sposobnosti in znanja v okviru delovnega časa 4- ur (program usposabljanja na delovnem mestu).

Žal pa se mi tudi ne zdi socialno pravično, da v primeru, ko oseba zaradi bolezni in sposobna udeležbe v programu usposabljanja na delovnem mestu v polnem delovnem času oz. času v obsegu nad 100 ur mesečno ni upravičena do nikakršnega denarnega zneska in na usposabljanje tako kot kot prihajam jaz ; prihaja popolnoma brez vsake denarne podpore in ne zasluži niti enega evra, kljub vsemu trudu.

Prosim Vas za Vaše mnenje!

Vnaprej se Vam lepo zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,

Veronika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close