Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešna ženska

Uspešna ženska

To je preveč posplošeno, saj pa ne čutijo vsi ljudje odpora do življenja in si ne mislijo, da bi bilo bolje, če se ne bi rodili.[/quote]

Koga? Saj ne govorim na že rojene, ampak na tiste ki se še bodo in bodo v še slabšem….. saj ne govorim da se ne bi smel več noben rodit, ampak da bi morali po tvoji logiki težiti k čimmanj rojstvom in otrokom….. ker noben starš, in pogled da želimo najbolj otroku ne želi slabe projekcije prihodnosti za otroka, in verjetnost, da bo v slabi, če se rodi je višja kot v dobri….. torej je negativno naravnana spirala….. v tem primeru bo inteligenten človek razumel, da je bolje ne roditi, kot potencialno ogroziti življenje…… pa čeprav potem niti ni možnosti, je bolje da je ni, statistično gledano, razen če radi starši gemblajo z usodo otrok, potem pa veselo na delo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Torej si najdi žensko in boš postal uspešen.

Samo 2x na teden hobi?
Si ne predstavljam, da bi morala tako živeti. Saj pa to nimaš nič od življenja, če moraš samo delat. Hobi pa tako redko.

Ja, fantje, vi ne razumete zakaj imajo Robiji in Pume otroke. Kdo jim bo pa likal, če ne hčerke, če jim slučajno žene zbolijo, grejo stran ali karkoli?
Pa kdo bi skrbel zanje na stara leta, če ne otroci?
Če si najde Robijeva žena pravega moškega in zapusti Robija, kdo mu bo likal? Ja, hčerka vendar.
Pa kdo bo pomival posodo in kuhal, med tem, ko je oče na monu, žena pa ne zmore vsega sama?
Pa kdo jim bo delal družbo, če slučjano ostanejo samski? Ja otroci vendar.
Morajo poskrbeti in imeti otroke, da bodo ti skrbeli zanje.

Sem že postavil to vprašanje pa mi še nihče do zdaj ni odgovoril: če ne želiš imeti otrok, si egoističen – v odnosu do koga??? Saj egoizem lahko obstaja le v nekih relacijah. Če relacij ni pa malo težko govorimo o egoizmu.

Tudi jaz sem že to spraševala (2x), pa nisem dobila odgovora.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

To je res neumen argument oziroma nek argument iz obupa. Egoističen je lahko človek v primeru, ko otroka spočne in potem zanj ne skrbi, ker ima preveč dela “sam s sabo”. Torej takrat, ko z egoizmom drugemu škoduje. Razen, če je mišljeno, da se s tem škoduje družbi. :)) Kar pa spet ne drži, saj nismo ogrožena vrsta.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Egoist gleda na svoje koristi. Če se odločiš za družino, otroke, ne moreš vedno cepetati s svojo sebičnostjo. Kdo si želi sebične ljubezni?

…se pravi, da se tisti, ki se odreče otroku, odreče tudi sebični ljubezni? V čem je potem problem?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ne bo odgovora, ker ga ne more biti.
Kdor nima otrok je ali pa ni egoističen. Je pa med tistimi, ki imajo otroke dosti večji delež egoistov kot med tistimi, ki nimajo otrok.
Velika večina ljudi ima otroke, da ne bi bili sami na stara leta. Da bi komu zapustili hišo, imetje. Da bi šel priimek naprej. Da bi nase privezali ženo/moža. Da bi bili v okolici sprejeti. Eni res ljubijo svoje otroke, nič jim ni težko zanje. Eni so pa vsega naveličani, utrujeni, s partnerji se ne razumjo in ti potem zmerjajo druge, da so egoisti, ker nimajo otrok. Zakaj to počno? Ker so nevoščljivi. Fovšija pač.
Si že kdaj slišal nekoga, ki je v odličnem razmerju, ima ljubečo družino, otroci mu niso breme, da se vtika v druge zakaj nimajo otrok? Verjetno ne. Si jih žekdaj slišal, da zmerjajo nestarše z egoisti? Po mojem, da tudi ne.
Misliš, da ti bo kdo od teh priznal, da to počne samo zato, ker ima bedno življenje.

Kaj ste zapeli s tem egoizmom…vse, ČISTO VSE, kar počnemo na tem svetu, delamo
iz egoizma.
Vse.
Naštejte mi eno svojo dejavnost, ki jo počnete iz kakšnih drugih nagibov, kot iz egoizma?

Torej priznaš, da ne bi likala tipu ker si egoistična, tako kot smo moški, saj to je lepo, samo ne se potem več sprenevedat….. Moški vsaj priznamo da smo egoisti, ženske to rade skrivate in pod krinko delujete egoistično.

Seveda je vse iz egoizma, samo eni tega ne razumete/jo in se grete neke ljubezni ipd…. kar je itak spet egoistično, ker hočete met nekoga za sebe 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Torej priznaš, da ne bi likala tipu ker si egoistična, tako kot smo moški, saj to je lepo, samo ne se potem več sprenevedat….. Moški vsaj priznamo da smo egoisti, ženske to rade skrivate in pod krinko delujete egoistično.

Seveda je vse iz egoizma, samo eni tega ne razumete/jo in se grete neke ljubezni ipd…. kar je itak spet egoistično, ker hočete met nekoga za sebe :P[/quote]

Kera glupa….ne bi likala tipu ker sem egoistična?*??? Mogoče pa rajš lena? Al pa
žleht? Al pa rahlo nagajiva? Al pa jezna? Al pa neumna? Al pa naveličana?
Dej enkrat za spremembno dojemi bistvo napisanega, no…..

Seveda je vse iz egoizma, samo eni tega ne razumete/jo in se grete neke ljubezni ipd…. kar je itak spet egoistično, ker hočete met nekoga za sebe :P[/quote]

Kera glupa….ne bi likala tipu ker sem egoistična?*??? Mogoče pa rajš lena? Al pa
Dej enkrat za spremembno dojemi bistvo napisanega, no…..[/quote]

Ja čakaj, rekla si naštejte mi eno dejavnost ki jo delaš iz kakšnih drugih nagibov RAZEN egoizma, torej ti verjameš in pišeš da je čisto VSAKO tvoje dejanje egoistično, torej smatram da so tudi dejanja ki jih ne želiš opravljat, neopravljena zaradi egoističnega nagiba…..

Jaz se recimo prehranjujem brez ehoističnega namena, drugemu odžirat hrano ampak iz potrebe, recimo, ti pač očitno iz egoizma 😛 In tako naprej….

Zdaj se odloči, ali je VSAKO dejanje iz egoističnega nagiba, ali samo velika večina? Potem ti lahko začnem naštevat kakšne primere

Dej enkrat za spremembno dojemi bistvo napisanega, no…..[/quote]

Ja čakaj, rekla si naštejte mi eno dejavnost ki jo delaš iz kakšnih drugih nagibov RAZEN egoizma, torej ti verjameš in pišeš da je čisto VSAKO tvoje dejanje egoistično, torej smatram da so tudi dejanja ki jih ne želiš opravljat, neopravljena zaradi egoističnega nagiba…..

Jaz se recimo prehranjujem brez ehoističnega namena, drugemu odžirat hrano ampak iz potrebe, recimo, ti pač očitno iz egoizma 😛 In tako naprej….

Zdaj se odloči, ali je VSAKO dejanje iz egoističnega nagiba, ali samo velika večina? Potem ti lahko začnem naštevat kakšne primere[/quote]

Seveda ješ iz čistega egoizma….da boš ti sit, kdo pa drug?
In če boš ti nekaj pojedel, drug ne bo mogel. Egoistično do konca.
Skoraj se ne morem spomniti človeške dejavnosti, ki v samem bistvu ne bi bila
egoistična.
No, sem ziher, da bo tukaj komu uspelo…

Zdaj se odloči, ali je VSAKO dejanje iz egoističnega nagiba, ali samo velika večina? Potem ti lahko začnem naštevat kakšne primere[/quote]

egoistična.
No, sem ziher, da bo tukaj komu uspelo…[/quote]

Če je hrana moja ne more bit to egoistično, egoistično bi moje prehranjevanje bilo, če bi hrano namenjeno vsem na ulici basal sebi v žep in trebuh…. zdaj sem vbistvu neegoističen, ker jo pojem namesto da jo zavržem…..

To je tako kot bi dejala, da tisti katerim trgovine dajo zastonj hrano pred potekom roka, da so egoisti, ker jo pojejo, namesto da bi čakali še kak mesec da je res zanič in jo probali neegoistično dati drugim.

To seveda ne more bit res….

A to da sem zadnjič na ulici pred gostilno dal mali punčki liziko je tudi blo egoistično, da bom jo čez 15 let rukno al kak? 😛 Zanimivo, dobro da vem! Samo hudič ko nisem po imenu pa priimku vprašal.

egoistična.
No, sem ziher, da bo tukaj komu uspelo…[/quote]

Če je hrana moja ne more bit to egoistično, egoistično bi moje prehranjevanje bilo, če bi hrano namenjeno vsem na ulici basal sebi v žep in trebuh…. zdaj sem vbistvu neegoističen, ker jo pojem namesto da jo zavržem…..

To je tako kot bi dejala, da tisti katerim trgovine dajo zastonj hrano pred potekom roka, da so egoisti, ker jo pojejo, namesto da bi čakali še kak mesec da je res zanič in jo probali neegoistično dati drugim.

To seveda ne more bit res….

A to da sem zadnjič na ulici pred gostilno dal mali punčki liziko je tudi blo egoistično, da bom jo čez 15 let rukno al kak? 😛 Zanimivo, dobro da vem! Samo hudič ko nisem po imenu pa priimku vprašal.[/quote]

Vsako dobrodelno in prijazno dejanje je tudi egoistično, narediš ga zato, ker se TI potem
dobro počutiš. Če se ne bi, tega ne bi naredil.
O hrani imava pa pač različna mnenja, jaz verjamem drugače, ti drugače.

Samo hec je v tem jaz se nisem nič drugače počutil…. pač sem dal liziko, lahko tudi ne bi….. občutki so ostali identični.

Pač jaz ne verjamem, da je čisto vsako dejanje egoistično, verjetno pa jih je res 99,99% To bi se pa gladko strinjal, je pa tudi odvisno od point ov viewa…..

O bog, kot da berem 15 letnika. :)))

Že definicija ti pove, da dobrodelnost ne more biti egoizem:

egoizem egoízem -zma m (ȋ) miselnost, ravnanje, pri katerem človek upošteva samo svoje koristi, sebičnost

To, da je vsaka dobrodelnost egoistična lahko samo neki edgy teenagerji mislijo :)) Verjetno če se moški vrže pred avto da reši ženo je tudi egoist, zdaj se v grobu dobro počuti :))))

Torej smo razni prostovoljci totalni egoisti?
Če si prostovoljni gasilec, gorski reševalec, če prostovoljno hodiš na čistilne akcije, če si prostovoljni kinolog, če si skavt…. če svoj prosti čas nameniš temu, da rešuješ življenja drugih, si totalni egoist. Najbolje, da se te egoiste ukine. Ko bo pa žled in naravne nesreče pa poškodbe pa maček v jašku pa izgubljen otrok v hribih pa ne klicat teh prostovljcev, saj ne marate egositov, a ne da ne?

Ne bo držalo. Razen, če imaš ti kako svojo razlago za egoizem.

Egoizem je miselnost, ravnanje, pri katerem človek upošteva samo svoje koristi… (po SSKJ)

Se pravi, če upoštevaš svoje koristi in hkrati še od nekoga drugega, ravnanje ni egoistično.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

v življenju sem bila kar na nekaj prostovoljnih akcijah – vedno sem se po njih dobro
počutila, imela sem zadoščenje, občutek koristnosti, skratka fajn.
Če bi bili občutko slabi, ziher ne bi več šla.
Ti pa tudi ne.

Egoizem je miselnost, ravnanje, pri katerem človek upošteva samo svoje koristi… (po SSKJ)

Se pravi, če upoštevaš svoje koristi in hkrati še od nekoga drugega, ravnanje ni egoistično.[/quote]

Ok, če je pa po sskj, pol pa ne.
Pol pa spremenim na VEČINO stvari, ki jih počnemo….bi to šlo?

Se pravi, če upoštevaš svoje koristi in hkrati še od nekoga drugega, ravnanje ni egoistično.[/quote]

Ok, če je pa po sskj, pol pa ne.
Pol pa spremenim na VEČINO stvari, ki jih počnemo….bi to šlo?[/quote]
Ne vem, kako je pri tebi. Eni se bolj kot zase, žrtvujejo za druge. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close