Uspešna ženska
Jaz se več ne čudim, da tolk ločencev čist pošizi, zalezujejo bivšo, grozijo, ali se pač zapijejo, mogoče obesijo…
Kaj pa ostane tipu, ki je evrjel, da drži svet za jajca, ker je baba ob njem, hkrati pa verjame, d aje kot samski ničvreden? VSE bo naredil, da reši vsaj privid zveze…to..ali pa propad..
Imajo lahko, ampak to potem več niso oni določali mej, ampak jaz, oni so samo morda vplivali na nek potem.
Če nekdo določi meje, to pomeni da določi mejo tako kot on želi, ne pa nekaj ŽNJ. Zraven tega so pa tu čisto logično statistične meje ki si jih določi vsak sam ko malo odraste skozi objektivne poglede, kar zmorejo redki ampak vseeno, jaz se subjektivno ne strinjam z vsemi mejami pa jih vseeno določim, ker se mi zdi smiselno.
Samovšečnost gor ali dol, počitim in deklariram se za uspešno žensko:
– v službi na visokem položaju, z dobro plačo, doma ob 16h, super ekipa
– mož, 3 otroci, fajn se imamo
– hobi 2krat tedensko
– hiša sicer na kredit, ampak gre
– v poznih 30tih
– doma gospodinjim in vse ostalo – včasih več, včasih manj – toliko da je približno poštimano
To je to, tudi zdravje nam služi, več si ne morem želet…
Brina
Pocasi bom zacel verjeti, da v svojo supriornost verjame kar vecina vezanih ocetov. Jaz pa verjel, da gre za manj razsirjeno prepricanje…
Ni kaj, vsak dan se kaj novega naucim. Pa naj se kdo rece, da je forum zguba casa. 🙂
Druzinski mozje, a doma tudi recete kaksno o egoisticnih luzerjih brez otrok? Pa zenske, mamice, se tudi ve pocutite superiorne v primerjavi s “tetami” brez otrok?[/quote]
Nisem hotel tega rečt. Moški ali ženska brez otrok in z uspešno kariero je bistveno manj uspešna od tistih ki imajo ob tem še otroke. Samo to sem hotel rečt. Uspeh se meri na zasebnem in poklicnem področju, ne samo na zasebnem.
Egoističen, egoist pa ni uspešen.[/quote]
V bistvu je pa ravno obratno. Egoisti so ponavadi tisti, ki se odločijo imet otroke. Z otroci si zapolnijo praznino, brez njih so nesrečni. Se pravi si jih samo želijo imet, podobno, kot si želiš kupit lep športen avto.
Samo za otroke je potrebno potem še pravilno vzgojit, se ukvarjat z njimi, jih vpisat v šolo, jim dat za jest, denar za oblačila itd. O tem pa marsikdo, ki se odloči za starševstvo še pomisli ne. Eni se za otroke odločijo, ko še na svojem niso, pa ko nimajo rednega šihta, in ga dajo potem staršem v oskrbo, ker “ne zmorejo” vsega sami. Pa mladi so še, se je potrebno najprej “izživet”, uživat dokler smo še mladi (diskači, koncerti, alko,..), ampak do tega pridejo šele, ko so otroci že na svetu. Tak človek ne bo nikoli bolj zrel, ali bolj uspešen od mene, niti čez 10-20 let ne, ker to so napake, ki se jih ne da popravljat za nazaj 😉
V bistvu je pa ravno obratno. Egoisti so ponavadi tisti, ki se odločijo imet otroke. Z otroci si zapolnijo praznino, brez njih so nesrečni. Se pravi si jih samo želijo imet, podobno, kot si želiš kupit lep športen avto.
[/quote]
Hvala bogu, da so ti starši egoisti, ker so si s tabo zapolnili praznino, brez tebe bi bili nesrečni.
No, vidiš, pravi blagoslov si za starše, mogoče celo bolj kot pa kak športen avto, čeprav po tvojih besedah malo verjetno. 😉
Ja, tisti, ki nočemo otroka, smo najbrž egoistični zato, ker mu ne podarimo življenja, ne privoščimo mu priložnosti uživati tega prekrasnega sveta… Grozni smo, prav zares. 🙂
Ja, tisti, ki nočemo otroka, smo najbrž egoistični zato, ker mu ne podarimo življenja, ne privoščimo mu priložnosti uživati tega prekrasnega sveta… Grozni smo, prav zares. :)[/quote]
Če ne želiš otroka, ga nimaš, če ga želiš imeti, ga imaš. Za vsemi odločitvami lahko stoji egoizem, ali pa za nobeno. Črno-beli vzorci ne obstajajo v naravi, katere del smo sami.
Ja, tisti, ki nočemo otroka, smo najbrž egoistični zato, ker mu ne podarimo življenja, ne privoščimo mu priložnosti uživati tega prekrasnega sveta… Grozni smo, prav zares. :)[/quote]
Če ne želiš otroka, ga nimaš, če ga želiš imeti, ga imaš. Za vsemi odločitvami lahko stoji egoizem, ali pa za nobeno. Črno-beli vzorci ne obstajajo v naravi, katere del smo sami.[/quote]
Povej to Robiju, On_u in Pumi.
Ubogi otrok, ki ne obstaja :([/quote]
[img]https://cdn.tutsplus.com/cg/uploads/legacy/252_Blender_Candle/3d_thumb_lighting_rendering_particles_particle_volumetric_flame_candle_fire.jpg[/img]
Samo za otroke je potrebno potem še pravilno vzgojit, se ukvarjat z njimi, jih vpisat v šolo, jim dat za jest, denar za oblačila itd. O tem pa marsikdo, ki se odloči za starševstvo še pomisli ne. Eni se za otroke odločijo, ko še na svojem niso, pa ko nimajo rednega šihta, in ga dajo potem staršem v oskrbo, ker “ne zmorejo” vsega sami. Pa mladi so še, se je potrebno najprej “izživet”, uživat dokler smo še mladi (diskači, koncerti, alko,..), ampak do tega pridejo šele, ko so otroci že na svetu. Tak človek ne bo nikoli bolj zrel, ali bolj uspešen od mene, niti čez 10-20 let ne, ker to so napake, ki se jih ne da popravljat za nazaj ;)[/quote]
Odločitev za otroka ne more biti egoistična, ker je to naša potreba in posledica nagona po preživetju.
Egoizem je zatiranje te potrebe zaradi slabih izkušenj in nerazčiščenih travm, ki jih doživljaš ob asociaciji na otroka, ki so del našega ega.
Zato se razmnožujejo vsa živa bitja, ne glede na obstoj njihovega ega.
Zato nekdo, ki noče otroka, ker se izgovarja na krut svet, v bistvu ne more biti resnično srečen, ker v sebi nosi neko bolečino in zamero do tega sveta, ki jo le projicira na zunanji svet.
Samo za otroke je potrebno potem še pravilno vzgojit, se ukvarjat z njimi, jih vpisat v šolo, jim dat za jest, denar za oblačila itd. O tem pa marsikdo, ki se odloči za starševstvo še pomisli ne. Eni se za otroke odločijo, ko še na svojem niso, pa ko nimajo rednega šihta, in ga dajo potem staršem v oskrbo, ker “ne zmorejo” vsega sami. Pa mladi so še, se je potrebno najprej “izživet”, uživat dokler smo še mladi (diskači, koncerti, alko,..), ampak do tega pridejo šele, ko so otroci že na svetu. Tak človek ne bo nikoli bolj zrel, ali bolj uspešen od mene, niti čez 10-20 let ne, ker to so napake, ki se jih ne da popravljat za nazaj ;)[/quote]
Odločitev za otroka ne more biti egoistična, ker je to naša potreba in posledica nagona po preživetju.
Egoizem je zatiranje te potrebe zaradi slabih izkušenj in nerazčiščenih travm, ki jih doživljaš ob asociaciji na otroka, ki so del našega ega.
Zato se razmnožujejo vsa živa bitja, ne glede na obstoj njihovega ega.
Zato nekdo, ki noče otroka, ker se izgovarja na krut svet, v bistvu ne more biti resnično srečen, ker v sebi nosi neko bolečino in zamero do tega sveta, ki jo le projicira na zunanji svet.[/quote]
A se nismo mi zmenil, da boš nehu že enkrat ponavljat to sranje ?
Na ostalo pa, brezveze. Še odgovoru ti ne bom, ker si čist preveč prizadet zadnje čase.
Forum je zaprt za komentiranje.