Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešna ženska

Uspešna ženska

Kaj pa če pogledaš tako?
Doma ima domači fitnes in infra savno. Delo je v užitek, tako na delovnem mestu, kot doma – to ne pomeni garanje 😉 Prijateljice ja, prijatelji ne – znanci ja. Najboljši prijatelj ji je mož, ne potrebuje drugih. Vikendi? Z družino na vikend na morje ali v gore … kamor pač zanese. Sme kamorkoli želi, pa ne želi, ker ji je lepo doma in je rada v družbi svoje družine in družbe, ki jo obkroža. Veliko potuje, nazadnje na Maui, v družbi, družine. Nič narobe, če moški vodi, če ženski tako ustreza. Saj … moški naj prinese plen, da ga ženska pripravi zanj in za otroke. Wellnes – dodaten bonus, ki ga koristi ne iz potrebe, temveč zato, da pokaže prijateljcam, da so pomemben del njenega življenja.
Vsak po svoje.[/quote]

Odvisno, če ji tako paše. POtem ja. AMpak dvomim, da je veliko žensk zagretih za tole. Jaz nisem.
Domači fitnes me ne mika. Če bi napisal domača trim steza potem ja. No saj to pa imam.
Infra savna me tudi ne mika. V bistvu nimam rada savne.
Služba, ki ti je pa fajn, to pa vsekakor. Sanjska želja večine ljudi.
Delo doma? Likanje, kuhanje, čiščenje, in tako naprje si mislil? Hja, potem bi šla za čistilko, kuharico ali kaj takega, da bi še v službi počela, če bi bil to užitek. Enim je, meni ni. Kuham zato, da nisem lačna.
Hja, verjamem, da marsikdo raje doma ždi. Jaz sem pa bolj odprte narave in se rada družim z več ljudmi. Tiste, ki se zapirajo le v svojo družino, se jim rado zgodi kaj zoprnega. Recimo otroci se odselijo, mož najde drugo. Ona pa ugotovi, da razen otrok in bivšega moža nima nikogar več, ker se je preveč zaprla vase.
Verjamem, da se marsikatera ženska rada podreja in da jo moški vodi. Jaz sem pa bolj take nature, da se ne dam voditi.
Potovanja pa vsekakor, čim več. Samo ne na način, ki ga imaš verjetno ti v mislih. Recimo mene bi pritegnil treking v Ande pa kaj takega. Nič fensi hoteli pa to, tako me ne pritegne. Potovanja pa vsekakor. Idej imam ogromno. Pa ne takih, da potem 14 dni ležiš na Baliju, to mi je dolgčas.
Prijateljem se ne odpovem, ker sem v vezi. Prijatelji ostanejo. Tako, da ja, partner je prijatelj. To vsekakor. Samo imeti partnerja zame ne pomeni skenslati ostale prijatelje. Tako, da prijatelji ostanejo tako kot prijateljice.
Wellness, ja, ampak ravno to ne bi jaz s prijateljicami. To mi ne sede početi v ženski družbi. Sama ali s partnerjem. Z ženskami pa preprosto ne.
S prijateljicami in prijatelji se gre recimo v gore, na izlet ali pa preprosto na pico. V wellnes pa raje ne.[/quote]

Različni smo. In prav je tako. Del fitnesa je tudi tekalna steza. Ljudje so različni so introvertirani in ekstrovertirani ali nekaj vmes. Nihče pa ni bolj ali manj uspešen. Vprašanje se je glasilo – kaj nam pomeni uspešna ženska. Se strinjam – potujemo lahko na različne načine. Kateri način opredeljuje bolj uspešno žensko? Ne vem povedati. Welness – nič bolj in nič manj nisi uspešen, če greš v družbi prijateljic ali partnerja. Kuhanje? Nekaj je pojesti hitro pripravljeno hrano, drugo pripravljeno z občutkom. Spet vprašnje – si gurman ali nisi. Tudi to ni povezano z uspešnostjo. Za prave prijatelje potrebuješ čas in ko imaš družino časa kronično primanjkuje.

Nič narobe, če smo različni. Samo pišemo svoja razmišljanja o uspešni ženski. Prav je tako, da vsakemu pomeni nekaj drugega. In nikakor je ni in je najverjetneje tudi ne bo – enotne definicije o uspešni ženski.

Saj ravno to sem hotela povedat, da smo zelo različni. Verjamem, da nekomu to zelo paše, kar je napisal. Meni je pa to skrajno bedno življenje. Recimo jaz zelo rada tečem, ne bi pa tekla na tekalni stezi.Zato hočem povedat, da je to kar je napisal enim verjetno super. Veliko ženskam pa čisti obup. Vsaj meni je opisano kot bi me nekdo zaprl v zapor. Še prej pa mi odvzel pravico odločanja, ker je moški in mora voditi.
Tako, da se povsem strinjam, da so zelo zelo različne definicije uspešnosti.
Bi pa rekla, da je pa nekaj enotno: uspešna ženska ali moški je zadoovljna s sabo in s svojim življenjem. To se mi zdi pa bistvo.

Brez smisla? Oprosti, ampak moje želje in zanimanja pač niso nujno povezana na službo, to ne pomeni da jih nimam, in zato ker je takih večina ljudi to ne pomeni brez smisla. Morda so eni hedonisti in lenuhi, ti si pač deloholik, ki si ne znaš predstavljat življenja brez službe, ker so te tako naučili…. bi ti blo verjetno dolgčas, meni pač ne bi bilo, kdo je torej bolj brez smisla?[/quote]

Govorim o delu. Jaz niti slucajno nisem deloholik in tako kot zivim sem sama izbrala. So pa tvoji prispevki nesmiselni. Me res zanima kaksna zanimanja premores, tukaj ravno ni opazit, razen interesa do interneta.

Pozabila si na pivo. Zelo rad omenja, da gre na pir. Takrat potem ni na monu.

Saj sem na to mislil, da ste ve težava(glede na to kako vas tu nekateri opisujejo;), pa nisem hotel bit nesramen in sem nase prevzel “težavo”[sub]po Skeli[/sub]…. ;)[/quote]

Nekaj si preskočil. TO je značilstnost starejših ženic, tistih, ki ne uporabljajo neta, ki so tako res konservativno usmerjene.
Me ostale nimamo takih težav. Tako, da očitno imaš zelo konservativno žensko.[/quote]
Moja zna žarnico zamenjat in tudi jo… 😉

Znaš tudi ti? 😛

Brez smisla? Oprosti, ampak moje želje in zanimanja pač niso nujno povezana na službo, to ne pomeni da jih nimam, in zato ker je takih večina ljudi to ne pomeni brez smisla. Morda so eni hedonisti in lenuhi, ti si pač deloholik, ki si ne znaš predstavljat življenja brez službe, ker so te tako naučili…. bi ti blo verjetno dolgčas, meni pač ne bi bilo, kdo je torej bolj brez smisla?[/quote]

Govorim o delu. Jaz niti slucajno nisem deloholik in tako kot zivim sem sama izbrala. So pa tvoji prispevki nesmiselni. Me res zanima kaksna zanimanja premores, tukaj ravno ni opazit, razen interesa do interneta.[/quote]

Delo je itak subjektivno gledano samo takrat ko nam predstavlja napor, ker če nam je v veselje se ne počutimo da nekaj delamo…..

Seveda te zanima, samo pač ni to tvoja stvar…. pri tebi je tudi opazit da si samo jamrač….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Po mojem sigurno to ni res.
Uspešnost je povsem subjektivna zadeva in je zato vsako označevanje drugih ljudi, povsem nepomembno.

Da pa bi nekaj pocel z veseljem, se pa nisi slisal. Skoda, da ti je vse napor. Kdo je jamrac? Meni je pa v veselje in sluzba in to kar pocnem doma in branje in sport in uzivanje pravkar na soncku in morje in sprehod in jadranje in likanje in klepet…

Daj no, za svoj nickname bodi vsaj malo realna pa spoznaj in poglej okrog KOLIKO ljudi hodi v službo z veseljem in komaj čakajo da bo ura 4, 5, 6, 7, zjutraj da lahko spokajo v službo ali da bo ura 22:00 da začnejo nočno v Boxmarku ipd…..

A ti misliš dejansko da večina ljudi uživa v službah in na delovnem mestu? Potem se zbudi ”Realistka”

Če bi lahko večina ljudi izbrala med službo in prostim časom bi zbrala slednjega, edina stvar posredi temu je plača oz. preživetje ki jih večinsko sili v to…… če ti obožuješ svojo službo (in jaz jo tudi mimogrede subjektivno gledano) ne pomeni da jo skorajda vsak.

Ampak čeprav jaz to kar delam RAD delam, bi vseeno raje to počel ko bi se meni zmislilo, torej bi šraufal PCje ob 12tih, ob 16:30, ne pa po urniku kot je treba…… in zato, če bi imel dovolj denarja, ne bi hodil v službo ampak bi delal te stvari doma, ko bi želel, kar bi želel….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Daj no, za svoj nickname bodi vsaj malo realna pa spoznaj in poglej okrog KOLIKO ljudi hodi v službo z veseljem in komaj čakajo da bo ura 4, 5, 6, 7, zjutraj da lahko spokajo v službo ali da bo ura 22:00 da začnejo nočno v Boxmarku ipd…..

A ti misliš dejansko da večina ljudi uživa v službah in na delovnem mestu? Potem se zbudi ”Realistka”

Če bi lahko večina ljudi izbrala med službo in prostim časom bi zbrala slednjega, edina stvar posredi temu je plača oz. preživetje ki jih večinsko sili v to…… če ti obožuješ svojo službo (in jaz jo tudi mimogrede subjektivno gledano) ne pomeni da jo skorajda vsak.

Ampak čeprav jaz to kar delam RAD delam, bi vseeno raje to počel ko bi se meni zmislilo, torej bi šraufal PCje ob 12tih, ob 16:30, ne pa po urniku kot je treba…… in zato, če bi imel dovolj denarja, ne bi hodil v službo ampak bi delal te stvari doma, ko bi želel, kar bi želel….[/quote]
A si pravkar napisal, da biti uspesen pomeni biti v stanju poceti kar zares zelis poceti?
To si naj prebere vsak forumski uspesnez. Sploh ko se zbudi ob zvokih budilke. Za v sluzbo. 🙂

Enkrat se je treba ustaviti. Z razmišljanjem, da je najlepše, najbolje početi le tisto, česar si tvoja rit želi v tistem momentu, te pripelje na dno zdolgočasenosti in nazadovanja.
Od rojstva naprej počnemo tudi to, kar je pametno, smiselno, obetavno, edino prav, ker tako se svet vrti. Ni ga junaka, da bi samovoljno sprejel čepenje na plaži, brez prebite pare, z borbo za preživetje.
Kot majhni otroci smo pojedli žlico ričeta za mamico, očita, sestro, brata, teto, strica…Malo večji smo hodili v šolo, vsak dan, leto za letom, skoraj dve desetletji. Kje je zdaj kdo, ki si upa reči, da je vse to bulshit?
In ja, tisti ki imamo srečo, smo v službi. Ne glede na stres in kar se dogaja (pritiski gor ali dol), vsak odgovarja zase. Tisti, ki trpi, ker mu zjutraj zvoni budilka, naj se gre drugačne igrice. Ampak naj potem res začne početi tisto, kar je top. Največja fora je, da večina ljudi godrnja v tri krasne, nimajo pa jajc, da bi se spopadli s spremembami. In potem cel lajf samo godrnjajo, kako jim je bad, kako svet ni pošten, kako so za vse krivi politiki, kako jih delodajalec ne razume, kakšne vse bolezni preživljajo, čemu se odrekajo…strahopetci nesposobni!

Sicer se objektivno strinjam s tabo v delu da počnemo to kar je smiselno itd., ampak kako lahko tako ziher trdiš, da tisto kar bi delal(i) drugače je pa apriori nekoristno neuporabno itd……

Saj to boldano je ravno bistvo, problem je ker je glavna ovira pomankanje sredstev za preživetje in ostale dokaj nujno potrebne dobrine…… to je glavna ovira med ljudmi in delanjem tistega kar želijo ko želijo…… ne pomankanje ”jajc” (no nekateri tudi, ampak večina ne) in alternativa temu, je pač to kar pišeš, hoditi v službo in jamrati……. ker je verjetnost uspeha ob drugačnem početju minimalna če sploh.

No ja, ja in ne…… pač odvisno od perspektive začetnega pogleda, če je tvoj pogled na tole kar si izpostavil mišljen v smislu prostega časa in stila življenja potem ja, če je mišljeno kot sem mislil jaz, karierno, potem tudi ja, ampak je bolj realno ne, ker pač karierno je večina ljudi bistveno bolj omejena v reali, medtem ko domišljija in želje so brezmejne, glede tega kar bi oni počeli.

Mislim, da ne Matkic, ne jaz, nisva imela v mislih, poceti kar si zelimo v vsakem trenutku. Brez vsake (samo)discipline se dejansko zgodi kar pravis. Vendar kdor po lastni zaslugi pride do tega, da lahko dejansko pocne kar si zares zeli, bo znal tudi (pre)ziveti brez padca v stanje zdolgocasenosti in nazadovanja. Sluzbo bo zamenjal z novimi, morda bolj osebnimi, izzivi. Taksnimi, ki ga bodo izpolnjevala bolj kot sluzba.

Mislim, da ne Matkic, ne jaz, nisva imela v mislih, poceti kar si zelimo v vsakem trenutku. Brez vsake (samo)discipline se dejansko zgodi kar pravis. Vendar kdor po lastni zaslugi pride do tega, da lahko dejansko pocne kar si zares zeli, bo znal tudi (pre)ziveti brez padca v stanje zdolgocasenosti in nazadovanja. Sluzbo bo zamenjal z novimi, morda bolj osebnimi, izzivi. Taksnimi, ki ga bodo izpolnjevala bolj kot sluzba.[/quote]

Kdor pride do tega, da počne kar si želi bo enostavno počel kar si bo zaželel, brez meja… to je popolnoma narobe in neprimerno, zgrešeno, ne sodi v kontekst družbe.

Mislim, da ne Matkic, ne jaz, nisva imela v mislih, poceti kar si zelimo v vsakem trenutku. Brez vsake (samo)discipline se dejansko zgodi kar pravis. Vendar kdor po lastni zaslugi pride do tega, da lahko dejansko pocne kar si zares zeli, bo znal tudi (pre)ziveti brez padca v stanje zdolgocasenosti in nazadovanja. Sluzbo bo zamenjal z novimi, morda bolj osebnimi, izzivi. Taksnimi, ki ga bodo izpolnjevala bolj kot sluzba.[/quote]

Kdor pride do tega, da počne kar si želi bo enostavno počel kar si bo zaželel, brez meja… to je popolnoma narobe in neprimerno, zgrešeno, ne sodi v kontekst družbe.[/quote]

Seveda, ker si ti razlagaš ”početi karkoli bo želel” v čisto neumne ekstreme….. seveda to potem ne gre, govorimo o nekih razumnih mejah početja karkoli želiš, če želiš razfukat nuklearko ti seveda to ne sme biti dopuščeno ali pa pobit ljudi za hec itd…..

Ampak to ni bistvo tega ”karkoli želiš” ker ni mišljeno absolutno

Kdor pride do tega, da počne kar si želi bo enostavno počel kar si bo zaželel, brez meja… to je popolnoma narobe in neprimerno, zgrešeno, ne sodi v kontekst družbe.[/quote]

Seveda, ker si ti razlagaš ”početi karkoli bo želel” v čisto neumne ekstreme….. seveda to potem ne gre, govorimo o nekih razumnih mejah početja karkoli želiš, če želiš razfukat nuklearko ti seveda to ne sme biti dopuščeno ali pa pobit ljudi za hec itd…..

Ampak to ni bistvo tega ”karkoli želiš” ker ni mišljeno absolutno[/quote]

Pa ne da si ti prestopil med tradicionaliste? 😛

“Razumne meje” se določi z “tradicionalno” vzgojo, z omejitvami… 😉

Vau, kakšna globoka misel…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Uspešna ženska ima podobne karakteristike kot uspešni moški. Samski in brez otrok ni uspešen v nobenem pogledu. Samo egoističen.

Torej je že skrajni čas, da si najdeš babo in nehaš najedat po forumih s svojimi problemi s samskostjo drugih. Bi šlo?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ko ti najbolj tečen, negativen in zagrenjen komentator to reče potem si lahko vesel. Ker veš da si ga zadel s komentarji in te skuša pregnati.

Pocasi bom zacel verjeti, da v svojo supriornost verjame kar vecina vezanih ocetov. Jaz pa verjel, da gre za manj razsirjeno prepricanje…
Ni kaj, vsak dan se kaj novega naucim. Pa naj se kdo rece, da je forum zguba casa. 🙂

Druzinski mozje, a doma tudi recete kaksno o egoisticnih luzerjih brez otrok? Pa zenske, mamice, se tudi ve pocutite superiorne v primerjavi s “tetami” brez otrok?

Ampak to ni bistvo tega ”karkoli želiš” ker ni mišljeno absolutno[/quote]

“Razumne meje” se določi z “tradicionalno” vzgojo, z omejitvami… ;)[/quote]

Ne, ker jaz ne probam vzgajat, drugih, kot bi šla tvoja teorija ampak se njihova svoboda konča pri moji svobodi… Kdaj ti bo to jasno?

Da ti poenostavim da boš morda uvidel razliko najinih pogledov:

Ti bi rad sosedu nalagal kako mora met urejen LASTEN ”vrt” (njegova svoboda) jaz mu samo zarišem mejo do katere lahko dela karkoli želi ker je NJEGOV ”vrt”…. Ti bi posegal z svojimi omejitvami tudi znotraj njegove suverenosti jaz pač ne, in to je bistvena razlika med tabo in moralneži ki bi vsiljevali svoje poglede in način in med ljudmi ki nas ne briga kaj počnejo drugi, dokler je nam dovoljena lastna pot in svoboda…..

“Razumne meje” se določi z “tradicionalno” vzgojo, z omejitvami… ;)[/quote]

Ne, ker jaz ne probam vzgajat, drugih, kot bi šla tvoja teorija ampak se njihova svoboda konča pri moji svobodi… Kdaj ti bo to jasno?

Ti bi rad sosedu nalagal kako mora met urejen LASTEN ”vrt” (njegova svoboda) jaz mu samo zarišem mejo do katere lahko dela karkoli želi ker je NJEGOV ”vrt”…. Ti bi posegal z svojimi omejitvami tudi znotraj njegove suverenosti jaz pač ne, in to je bistvena razlika med tabo in moralneži ki bi vsiljevali svoje poglede in način in med ljudmi ki nas ne briga kaj počnejo drugi, dokler je nam dovoljena lastna pot in svoboda…..[/quote]
Tebi ni jasno, da so tebe tvoji vzgajali in vzgojili ter ti s tem začrtali meje tvoje svobode.

Ti bi rad sosedu nalagal kako mora met urejen LASTEN ”vrt” (njegova svoboda) jaz mu samo zarišem mejo do katere lahko dela karkoli želi ker je NJEGOV ”vrt”…. Ti bi posegal z svojimi omejitvami tudi znotraj njegove suverenosti jaz pač ne, in to je bistvena razlika med tabo in moralneži ki bi vsiljevali svoje poglede in način in med ljudmi ki nas ne briga kaj počnejo drugi, dokler je nam dovoljena lastna pot in svoboda…..[/quote]
Tebi ni jasno, da so tebe tvoji vzgajali in vzgojili ter ti s tem začrtali meje tvoje svobode.[/quote]

Ne, ker če bi oni meni začrtali meje moje ”svobode” potem bi jaz bil kristijan po prepričanju, verjel bi v Boga, Jezusa Kristusa, praznoval bi Veliko Noč, Božič, za Novo leto ne bi šel spat ob 23:00 ampak bi počakal do polnoči nazdravil z šampanjcem in voščeval okrog kot kreten itd…. oziroma po domače bi imel zelo podobne če ne identične ”meje” in prepričanja kot oni. To seveda je zelo daleč od resnice.

Matkic, ne deluje to tako preprosto.
Način vzgoje in poskusi staršev, kako otroku določiti neke prioritete in navade, imajo lahko kontra učinek. Seveda pa človek potem vidi le upor, ne vidi pa tega, da je ta upor nastal na podlagi načina vzgoje.
Zato so prav tako določili meje tvoje svobode, pa čeprav ne tako, kot so si sami želeli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close