Uspešna ženska
Toliko o izmotavanju, da ne jamraš. Propad civilizacije??
No, želim ti veliko sreče pri ugotavljanju novih možnosti kontrole ženske seksualnosti, karkoli že to pomeni.[/quote]
Nikjer ni jamranja, podal sem nevtralno opazko. Seveda takemu scenariju sledi postopen propad civilizacije saj to je logično in obrazloženo nenazadnje tudi videno že v antičnem Rimu. Niti nisem nikjer napisal, da je slabo če neka civilizacija propade niti jamral nad tem. Tako, da mi tvoje repenčenje ni povsem jasno.
Če ti preferiraš lovit bizone naokoli in živet v uti od blata z lokom na hrbtu, v konstantni pripravljenosti na boj, je to lahko pač tvoja preferenca. Nisem rekel, da je slabo. Konstantna vojna je verjetno res boljša za dolgoročno vzdržnost planeta, saj se sproti po malem čistimo. Dolgo prosperiteto pa res verjetno na koncu čaka tudi veliki pok. Ironično je podoben argument nektarih za kapitalizem, ko centralne banke nadzirajo tok denarja je dosti časa mir do velikega poka, ko popušimo vsi na veliko, ko pa ga pustiš samega pa ima veliko manjših in srednjih pokov se pa sproti čisti sam. Jaz sem nekako že ambivalenten do vsega, če morem pač it s pestmi v džunglo se lahko tudi to gremo, nenazadnje glede na tole betonsko džunglo, ki jo imamo danes bi bilo verjetno res kar katarzično tudi če me indijanec pihne s prve.[/quote]
Med lovljenjem bizonov in življenja v uti iz blata z lokom na hrbtu in med današnjim načinom je še veliko odtenkov ampak ja, za naravo ne bi blo slabo.
Bravo Fishika! :))[/quote]
Tisti prvi del stavka je seveda napačen, saj človek ne izbere kdo bo in kaj bo in kako bo živel, ampak okolje izbere in določi človeka in njegovo “svobodno” voljo.
Zato je v tem kontekstu popolnoma zgrešeno sklicevanje na svobodno voljo.[/quote]
Pri tebi je sigurno krivo okolje. Sami zlobni politiki, mame samohranilke, katere lastni otroci uničujejo, grozni krediti ter posledično pohlepne banke…
Jst sem se odločila kdo bom, kaj bom in kako bom živela. Večina usode je v mojih rokah. Ne sedim na stolu in se ne smilim sama sebi.
Bravo Fishika! :))[/quote]
Tisti prvi del stavka je seveda napačen, saj človek ne izbere kdo bo in kaj bo in kako bo živel, ampak okolje izbere in določi človeka in njegovo “svobodno” voljo.
Zato je v tem kontekstu popolnoma zgrešeno sklicevanje na svobodno voljo.[/quote]
To je le se ena tvoja cvetka…
Okay, pac verjames, da si kakrsen si, da mislis kakor midlis, da cutis kakor cutis, … zaradi vzgoje starsev, okolja v katerem si odrascal.
Jaz npr verjamem, da imamo ljudje dosti vecji ‘say’. Ampak to sem pac jaz.
Pri tebi je sigurno krivo okolje. Sami zlobni politiki, mame samohranilke, katere lastni otroci uničujejo, grozni krediti ter posledično pohlepne banke…
Jst sem se odločila kdo bom, kaj bom in kako bom živela. Večina usode je v mojih rokah. Ne sedim na stolu in se ne smilim sama sebi.[/quote]
Tu gor ste same popolne ženske. Le od kje se vzamete ? 🙂
Ti si se odločila kdo boš ? 🙂
Vic stoletja. 🙂
To je le se ena tvoja cvetka…
Okay, pac verjames, da si kakrsen si, da mislis kakor midlis, da cutis kakor cutis, … zaradi vzgoje starsev, okolja v katerem si odrascal.
Jaz npr verjamem, da imamo ljudje dosti vecji ‘say’. Ampak to sem pac jaz.[/quote]
Ja, le kaj bi človek brez vere ? 🙂
Kjer se konča znanje, se začne vera.
Jaz tudi verjamem v dobre vile. 🙂
Jst sem se odločila kdo bom, kaj bom in kako bom živela. Večina usode je v mojih rokah. Ne sedim na stolu in se ne smilim sama sebi.[/quote]
Vic stoletja. :)[/quote]
Tebi je smešno. Meni pa žalostno, da se nikoli nisi odločal o tem, kdo si želiš postati in dejansko uresničeval vse to, kar predstavljaš danes. No, saj nisem toliko začudena. Večina ljudi je v povprečju, torej se gibljejo proti toku in ne razmišljajo kaj dosti o sebi in o tem, kdo so.
Svobodna volja je le iluzija.
Kaj šele izjava, da se je nekdo sam odločil kaj bo. 🙂
To lahko izjavi samo nekdo, ki ima ogromen ego, v resnici pa sploh ne pozna sebe.[/quote]
Če se počutiš vkleščenega, nisem jst kriva.
Svobodne volje je toliko kot si jo vzameš. O njej razmišljaš tam, kjer je potrebno. Pri vsakodnevni rutini se ne ubadam s svobodno voljo, ampak sledim določenim ritualom, ki so del vsakdana.
Zakaj si presenečen, da sem se odločila kdo in kaj bom? Globalno se je to zgodilo že zelo dolgo nazaj, v obdobju najstništva in adolescence, ko sem iskala svojo identiteto. Usmeritve skozi lajf si sama kreiram in določam. A bi mi morali drugi praviti kdo naj bom? Tebe silijo, da si to, kar si? Trpiš, si nezadovoljen? In zdaj je kriv moj veeeelik ego…ne ga srat!
Svobodna volja je le iluzija.
Kaj šele izjava, da se je nekdo sam odločil kaj bo. 🙂
To lahko izjavi samo nekdo, ki ima ogromen ego, v resnici pa sploh ne pozna sebe.[/quote]
Svobodne volje je toliko kot si jo vzameš. O njej razmišljaš tam, kjer je potrebno. Pri vsakodnevni rutini se ne ubadam s svobodno voljo, ampak sledim določenim ritualom, ki so del vsakdana.
Zakaj si presenečen, da sem se odločila kdo in kaj bom? Globalno se je to zgodilo že zelo dolgo nazaj, v obdobju najstništva in adolescence, ko sem iskala svojo identiteto. Usmeritve skozi lajf si sama kreiram in določam. A bi mi morali drugi praviti kdo naj bom? Tebe silijo, da si to, kar si? Trpiš, si nezadovoljen? In zdaj je kriv moj veeeelik ego…ne ga srat![/quote]
Res zabavno. 🙂
Sicer pa si spet zgrešila poanto, ker ne pišem o sebi, ampak le podajam znana dejstva, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah.
Vesolje temelji na kavzalnosti, zato je pojem svobodne volje le iluzija naše omejene zavesti.
Zakaj si presenečen, da sem se odločila kdo in kaj bom? Globalno se je to zgodilo že zelo dolgo nazaj, v obdobju najstništva in adolescence, ko sem iskala svojo identiteto. Usmeritve skozi lajf si sama kreiram in določam. A bi mi morali drugi praviti kdo naj bom? Tebe silijo, da si to, kar si? Trpiš, si nezadovoljen? In zdaj je kriv moj veeeelik ego…ne ga srat![/quote]
Res zabavno. 🙂
Sicer pa si spet zgrešila poanto, ker ne pišem o sebi, ampak le podajam znana dejstva, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah.
Vesolje temelji na kavzalnosti, zato je pojem svobodne volje le iluzija naše omejene zavesti.[/quote]
Zabavno je to, da skozi prizmo vseh odgovorov vendarle pišeš o sebi. Vidiš, to si ti, čeprav misliš, da nimaš vpliva na ti. Kar piši o raziskavah in ne vem čem, če ti bo zato lažje, da si pahnjen na zemljo po volji drugih ter je tvoje življenje v celoti po volji drugih.
Ti kar verjami kar verjames. V svojo usodo.
Jaz vem, da sem kjer sem, kljub “usodi”/starsem/okolju, ker sem se v primerjavi z veliko vecino za to dosti bolj vsestransko trudil. Denar, cas/svoboda, zenske, … nic mi ni bilo “usojeno”. Prej obratno. Vse sem si moral izboriti.
Res sicer, da sem izjema, ker obicajno dejansko “jabolko ne pade dalec od drevesa”. Vecina dvoje usode ni sposobna spremeniti.
Ti si pa zaglibil v “resna zveza mi je vse”. In se svoje omejenosti vec sploh ne zavedas. Mislis pa, da si popil vso pamet tega sveta, ker si precital par quack science knjig. Ce bi se malo bolj poglabljal, bi ze vedal, da nam prodajas dalec od uveljaljene znanosti. 😉
Povprečje v tem primeru implicira večino. Sicer matematično ni vedno tako, ampak mislim da je v tem kontekstu jasno. Torej povprečna ženska ne more biti nadpovprečna niti podpovprečna in me v tako moraliziranje ne boš niti speljal. Ni to subjektivna moralna sodba “povprečne” osebe, niti je ne boš od mene dobill, takšne sodbe lahko podajajo samo mentalni invalidi. Pričkanje ali je povprečna ženska “dobra” ali “slaba” na kar ti namiguješ me ne zanima.[/quote]
Mene je samo zanimalo, koliko je po tvoje povprečnih žensk, glede na to, da praviš, da je povprečnih moških največ. Nič drugega.
Tu gori so sami popolni, kot Michael Jacksoni, on se je tudi odločo da bo nad ”usodo” in bo belec ne črnec 😛
Verjetno si je Fishika izbrala velikost stopal, obliko face, jošk rok, nohtov itd…. pa izbrala si je porodnišnico,
V stilu Chuck Norissa
Povprečje v tem primeru implicira večino. Sicer matematično ni vedno tako, ampak mislim da je v tem kontekstu jasno. Torej povprečna ženska ne more biti nadpovprečna niti podpovprečna in me v tako moraliziranje ne boš niti speljal. Ni to subjektivna moralna sodba “povprečne” osebe, niti je ne boš od mene dobill, takšne sodbe lahko podajajo samo mentalni invalidi. Pričkanje ali je povprečna ženska “dobra” ali “slaba” na kar ti namiguješ me ne zanima.[/quote]
Mene je samo zanimalo, koliko je po tvoje povprečnih žensk, glede na to, da praviš, da je povprečnih moških največ. Nič drugega.[/quote]
Marko vse so dobre, le nekatere so malenkost boljše od drugih… 😉
Tu gori so sami popolni, kot Michael Jacksoni, on se je tudi odločo da bo nad ”usodo” in bo belec ne črnec 😛
Verjetno si je Fishika izbrala velikost stopal, obliko face, jošk rok, nohtov itd…. pa izbrala si je porodnišnico,
V stilu Chuck Norissa[/quote]
Matkic, sem mislila, da ti je jasno, da velikosti stopal nisem šla spreminjati. Če pa vidiš človeka le skozi podplate, joške, roke…pol te čaka še veliko dela, da me boš vsaj približno razumel, o čem pišem.
V stilu Chuck Norissa[/quote]
Matkic, sem mislila, da ti je jasno, da velikosti stopal nisem šla spreminjati. Če pa vidiš človeka le skozi podplate, joške, roke…pol te čaka še veliko dela, da me boš vsaj približno razumel, o čem pišem.[/quote]
Morda samo barvo kože kot Jackson? On se je tudi odločo da ga to ne bo vstavlo 😛
Matkic, sem mislila, da ti je jasno, da velikosti stopal nisem šla spreminjati. Če pa vidiš človeka le skozi podplate, joške, roke…pol te čaka še veliko dela, da me boš vsaj približno razumel, o čem pišem.[/quote]
Morda samo barvo kože kot Jackson? On se je tudi odločo da ga to ne bo vstavlo :P[/quote]
Naj poenostavim, da ti bo bližje…ti si se odločil biti buhtelj in popravljati pc-je celi ljubi dan. Ok? Amen.
Morda samo barvo kože kot Jackson? On se je tudi odločo da ga to ne bo vstavlo :P[/quote]
Ah dej no. Imel je vitiligo!
Forum je zaprt za komentiranje.