Uspešen moški
A ni to super, če izvemo kaj novega ? 🙂
Takšno je moje mnenje o teh zadevah, zato samo podajam svoje poglede in ne določam katera je emancipiranka in katera ne. Če pa se kdo najde ali ne najde v teh mnenjih, pa je stvar posameznika.
Še to okrog emancipacije….Emancipacija je le posledica razvajenosti, egoizma, perfekcionizma, večvrednosti….Seveda nihče bo priznal, da ima te lastnosti, ampak svoja dejanja in način razmišljanja opravičuje z emancipiranostjo. Pa ne glede na spol.
Na eni strani so to mamnini sinčki, na drugi mamine ali pa očkove punčke, ki so bile deležne zavijanja v vato in zato pričakujejo, da se moški, ki bi naj predstavljal avtoriteto, njim podreja. Takšni ljudje imajo visoka pričakovanja, sami pa nudijo bolj malo.[/quote]
Ja, pišuka, nooo, prej sem bila sigurna, da sem vsaj 1/2 emancipiranka, če ne celo 3/4, zdaj sem skoraj prepričana, da to nisem. Predvsem vate mi fali… :/
No in zakaj si se potem oglašala? ni govora o takih ženskah ki jih opisuješ tukaj? to kar ti opisuješ je čisto navaden odnos. To da pa tvoj partner ni enak ko vsi moški je pa navadna laž. Veš v odnosu točno veš kaj smeš in česa ne smeš rečt. In ko potem dodaš zraven še malce egota ki ga imamo vsi moški pač pride ven kar pride. Tvoj partner je točno vedel kako boš reagirala če bi odgovoril drugače, zato je pač rekel tako kot je vedel da ti bo všeč. Ker pač v podzavesti je še vedno potreba po zadovoljevanju potreb ženske ki jo ima rad. KO se boste ženske začele zavedati da moški z veseljem popuščajo v stvareh ki vam veliko pomenijo vam bo precej lažje. Ne pa da njegovo strinjanje z vam posplošite na to da je enakega mnenje, ker sigurno ni. Ko pridemo do tega da lastni ženi/partnerki izpod časti skuhati kosilo za moža, oziroma mu oprati perilo potem je to odnos temelječ na egoizmu ki ne bo dolgo zdržal. In točno to delajo sodobne emancipiranke. Tekmujejo z lastnimi možmi kdo zna več, pozabljajo pa da so ženske.[/quote]
Oprosti, ampak partnerski odnos, kjer je točno določeno, kaj smeš in česa ne smeš reči (ne govorim o žaljenju, posmehovanju, izživljanju ipd.), je zame teror, to, da ti svoji partnerki popuščaš in namesto resnice govoriš to, kar rada sliši, je pa navadno pomilovanje in pokroviteljstvo, ki nima nobene zveze z iskrenostjo in odkritosrčnostjo, ki naj bi bili med partnerjema ključni tudi za vzpostavljanje zaupanja in bližine.
Pa še nekaj, ogromna razlika je med strinjanjem in artikuliranim izražanjem mnenja. In ravno zato, ker s partnerjem ne tekmujem, ve, da ga lahko izrazi, pa kakršnokoli že je. Razvijava strastne debate (tudi pozno v noč, če “padeva notri”), ki naju kljub (občasnemu) nestrinjanju prej povezujejo kot odtujujejo. Tako da, še enkrat, ne sodi po sebi.
P.S. Pa malo bizarno izpade, če na javnem forumu nekoga sprašuješ, zakaj se oglaša.[/quote]
Tudi iz ognja samodejno roko odmakneš čeprav ni nikjer točno definirano, da je treba roko odmaknit. Preprosto veš kako je treba od reagirati, podobno lahko tudi partner ve kaj ti lahko odgovori in kaj ne.
Oprosti, ampak partnerski odnos, kjer je točno določeno, kaj smeš in česa ne smeš reči (ne govorim o žaljenju, posmehovanju, izživljanju ipd.), je zame teror, to, da ti svoji partnerki popuščaš in namesto resnice govoriš to, kar rada sliši, je pa navadno pomilovanje in pokroviteljstvo, ki nima nobene zveze z iskrenostjo in odkritosrčnostjo, ki naj bi bili med partnerjema ključni tudi za vzpostavljanje zaupanja in bližine.
Pa še nekaj, ogromna razlika je med strinjanjem in artikuliranim izražanjem mnenja. In ravno zato, ker s partnerjem ne tekmujem, ve, da ga lahko izrazi, pa kakršnokoli že je. Razvijava strastne debate (tudi pozno v noč, če “padeva notri”), ki naju kljub (občasnemu) nestrinjanju prej povezujejo kot odtujujejo. Tako da, še enkrat, ne sodi po sebi.
P.S. Pa malo bizarno izpade, če na javnem forumu nekoga sprašuješ, zakaj se oglaša.[/quote]
Tudi iz ognja samodejno roko odmakneš čeprav ni nikjer točno definirano, da je treba roko odmaknit. Preprosto veš kako je treba od reagirati, podobno lahko tudi partner ve kaj ti lahko odgovori in kaj ne.[/quote]
Ja, imaš prav, če slučajno kaj narobe zine, ga lahko še ugriznem… (be afraid, be very afraid)
Tudi iz ognja samodejno roko odmakneš čeprav ni nikjer točno definirano, da je treba roko odmaknit. Preprosto veš kako je treba od reagirati, podobno lahko tudi partner ve kaj ti lahko odgovori in kaj ne.[/quote]
Ja, imaš prav, če slučajno kaj narobe zine, ga lahko še ugriznem… (be afraid, be very afraid)[/quote]
A v vrat? 🙂
A v vrat? :)[/quote]
Tega se ne boji. Preverjeno. 🙂
Je pa res, da je bilo doslej samo grizljanje.
Najmočnejša ženska je tista ki je glavna v družini pa se mož tega sploh ne zaveda. Vrat ki usmerja glavo družine na pravo pot. Točno tega se sodobne emancipiranke, kvazi borke za enakopravnost ne zavedajo.[/quote]
Skratka tista, ki ima deca za norca?
Ne hvala.
Jaz moškega preveč spostujem, da bi se do njega obnašala kot do otroka…
Ti se boš pa moral naučiti, da tvoj pokroviteljski način deluje samo pri ženskah s slabo samopodobo. Ženske z zrelo samopodobo se ti samo smejijo, nisi opazil tega?[/quote]
Deluje na veliki večini žensk in moških ki me obiščejo. Druge potrditve niti ne rabim. Pokroviteljsko delujem samo pri tistih ki se najdejo v mojih komentarjih.[/quote]
To samo dokazuje, da imaš blazno zmožnost samoprepričevanja. ..VSI se ti
režijo. …Samo da mi v fris, drugi pa za hrbtom….
A ni to super, če izvemo kaj novega ? 🙂
Takšno je moje mnenje o teh zadevah, zato samo podajam svoje poglede in ne določam katera je emancipiranka in katera ne. Če pa se kdo najde ali ne najde v teh mnenjih, pa je stvar posameznika.
Še to okrog emancipacije….Emancipacija je le posledica razvajenosti, egoizma, perfekcionizma, večvrednosti….Seveda nihče bo priznal, da ima te lastnosti, ampak svoja dejanja in način razmišljanja opravičuje z emancipiranostjo. Pa ne glede na spol.
Na eni strani so to mamnini sinčki, na drugi mamine ali pa očkove punčke, ki so bile deležne zavijanja v vato in zato pričakujejo, da se moški, ki bi naj predstavljal avtoriteto, njim podreja. Takšni ljudje imajo visoka pričakovanja, sami pa nudijo bolj malo.[/quote]
Emancipacija je posledica razvajenOsti??
To, da si recimo želim sama odločati o sebi, je razvajenost?
Robi mal maš pojme zmedene…Pri emancipaciji ne gre za podrejanje, ampak ravno obratno.
Jaz vsakemu moškemu dam nasvet naj bo raje samski kot da si na glavo nakoplje emancipiranko. Imel sem eno in sem izgubil vse živce. Je šla gospa v trgovino in ji rečem naj še zame nekaj prinese. Ženska mi pribije da ona men ne bo nosila stvari ker ni služkinja. Sem mislu da se zafrkava, mislila je resno. Delal sem od 7-15:00, ona je bila brezposelna. Kosilo je kuhala zgolj zase, zame ga ni ker ona meni ne bo služkinja. V redu sem si kuhal kosilo sam, sploh ni panike. Vedno se je hvalila kako ona vse zna, kako je boljša od mene, vedno je hotela isto stvar narediti bolje od mene. Dobesedno tekmovala je z mano. Moram priznat da je bil občutek preprosto neumen, ker z lastno punco pa ne mislim tekmovat. Pa je gospe enkrat crknil avto in me kliče naj pridem po njo. Pa jo vprašam kako to če pa ona zna vse bolje od mene, je ultra sposobna in jaz popolnoma nesposoben. In nisem šel po njo. Naslednjo stvar ki sem jo naredil je bila ta da sem zamenjal ključavnice in spakiral njene cote. Ona je bila seveda šokirana jaz pa olajšan. No zdaj imam normalno ženo, s katero si deliva opravila in katera mi z veseljem skuha kosilo če ima čas. Pa tudi tekmovati mi ni potrebno z njo.
pa
lp
Ne razumeš, da nekatere to rade naredijo. Tako kot moški recimo rad skuha kosilo za ženo. Kjer se imata 2 rada, se ne obremenjujeta z vsakdanjih, obrobnih, banalnih stvari. Kako paru paše, tako naj imata, kaj to nas briga, zase pa si ti naredi partnersko okolje, ki bo vama všeč. Čisto brezpredmetno je to špekuliranje o drugih, kako drugi živijo, dokler obema to ustreza.
Premik, kako več nihče nikogar ne potrebuje in kako smo vsi čimbolj samostojni, neodvisni….Nič nič drugega, kot le premik v smeri razvoja egoizma, nestrpnosti, propadanja moralnih vrednot…..Kaže samo na našo nesposobnost sobivanja in ustvarjanja zdravih družbenih odnosov.
Žalostno ob tem je, da sodobni moški zaradi želje po ugajanju ženi vse bolj prehaja na ženski teren. V imenu neke navidezne samostojnosti in samozavesti, se moške prepričuje, da opravljajo vedno več ženskih del in si sami likajo. V ozadju tega nasilja ženskega ega, pa se še dodatno uničuje moško identiteto ter ustvarja poženščene moške, ki potem skozi vzgojo niti otrokom več niso sposobni igrati očetovske vloge ter otroku omogočiti, da se identificira z moško identiteto.
Moški podleže svoji neozaveščeni potrebi po toplem, varnem, zaščitniškem okolju, kar je značilnost ženske. Pozabi, da v glavno moško domeno sodijo skrb za napredek, kakovost in etika življenja, pravičnost, modrost in skrb za notranjo in zunanjo harmonijo.
Mati pooseblja ljubezen, oče modrost. Oče naj bi bil vzor premišljenosti, odločnosti, pokončnosti, načelnosti, iznajdljivosti, spretnosti, vztrajnosti in moči, ne le fizične, temveč tudi notranje. Šele takrat, ko moški poseduje vse te lastnosti, je spoštovanja vredna oseba.
V nasprotnem primeru zato ženska ne spoštuje moškega, ampak ga le izkorišča v svoje sebične interese. Pravi moški z omenjenimi lastnostmi, se zato niti ne bo vdal raznim poskusom manipulacije s strani ženske, ki moškega v imenu samostojnosti in samozavesti prepričuje, da si sam lika srajce.
Največji zagovorniki takšnega načina razmišljanja in videnja patetike so ravno zato tisti, ki že v osnovi ne znajo živeti v odnosu in razne emancipatorke, ki se zaradi lastnih nepredelanih travm, čutijo ogrožene s strani pravega moškega.[/quote]
Kakšen patetičen moški šovinist.
Traktat za traktatom hudih analiz in jamranj…kako so feministke in emancipiranke uničile svet,
ampak ČISTO VEDNO , ko sem v preteklosti vprašala kaj tole jamranje KONKRETNO pomeni,
se pa vse zavije v meglo in odgovora ni.
Pa dajmo še enkrat :
Dejte si fantje potegniti jajca iz riti (po AniBanani, ful dober izraz) in povejte konkretno, na
vsakdanjih primerih, kakšna naj bo po vašem ženska, da ne bo feministka in emancipiranka.
gre lahko v šolo?
Lahko hodi v službo ?
Če lahko, kak naj doseže, da ne bi slučajno imela višje plače od moža?
Gre lahko v politiko?
Lahko zaseda vodstven položaj?
Česa TOČNO ne sme početi da boste enkrat srečni?
To ni čisto nič dober izraz, ampak izjemno vulgarna besedna zveza. Če se je že ani banani zapisala, je vsaj ti, razumniška, kot si, ne bi rabila povzemati.
Sicer se pa spravljaš na najbolj strpnega pisca na tem forumu, čisto brez potrebe in seveda krivično. Robi ne piše o tem, kaj da bi ženska ali moški moral, ampak razlaga, zakaj je naša družba takšna. Pač ne razumeš dobro pojma šovinizem, koncepta egoizma in njegovih posledic, etc…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] To ni čisto nič dober izraz, ampak izjemno vulgarna besedna zveza. Če se je že ani banani zapisala, je vsaj ti, razumniška, kot si, ne bi rabila povzemati.
Sicer se pa spravljaš na najbolj strpnega pisca na tem forumu, čisto brez potrebe in seveda krivično. Robi ne piše o tem, kaj da bi ženska ali moški moral, ampak razlaga, zakaj je naša družba takšna. Pač ne razumeš dobro pojma šovinizem, koncepta egoizma in njegovih posledic, etc…[/quote]
Škoda, da ni več takšnih razumevajočih, neobremenjenih in strpnih žensk kot je Katenjka, ki v moškem ne vidijo tekmeca, ker se ženska ne počuti ogrožena. Bi bi svet veliko lepši, če bi bilo več takšnih pravih žensk.
Najbolje je, da ima žena vsaj eno stopnjo nižjo izobrazbo, pri višji izobrazbi /uni in več/ pa velja samo tehniška stroka in medicina.
Izobraževanje je smiselno v kolikor pridobivaš uporabno znanje in nadgrajuješ svoje znanje. Skoraj mislim, da je to najbolje organizirano preko zbornic in proizvajalcev tehnološko programske opreme.
Politika NE
Višja plača nacelno NE
Vodstvenih položaj NE
Bolj kot vsemu /plači, vodst. polozaju/ se naj posveča otrokom in družini.
To ni čisto nič dober izraz, ampak izjemno vulgarna besedna zveza. Če se je že ani banani zapisala, je vsaj ti, razumniška, kot si, ne bi rabila povzemati.
Sicer se pa spravljaš na najbolj strpnega pisca na tem forumu, čisto brez potrebe in seveda krivično. Robi ne piše o tem, kaj da bi ženska ali moški moral, ampak razlaga, zakaj je naša družba takšna. Pač ne razumeš dobro pojma šovinizem, koncepta egoizma in njegovih posledic, etc…[/quote]
Naša družba je takšna kot že od nekdaj. Če nisi kvaliteten dec, si pač ne zaslužiš kvalitetne ženske, end of story. Treba bo začet razmišljat v obratni smeri, namesto kaj vse more partner/partnerka izpolnjevat, se raje osredotočit nase, kaj imaš ti za ponudit. Večina teh moških, ki se pritožujejo nad ženskami “emancipirankami”, se ob njihovi prisotnosti počutijo manjvredni. Kako naj ne bi, babe ima magisterij izdelan, on samo srednjo šolo, zasluži enkrat več od njega, športa, on na kavču se čoha po jajcih ipd.
Ti Katenjka se raje vprašaj pri sebi, zakaj vsi ti vsestransko sposobni, plemeniti MONovci, cel čas odpirajo ene in iste teme. Zakaj moramo skos brat ta pritoževanja s strani Robija, o feminstkah, politiki, ekonomiji, takšnih in podobnih neskladjih med moškim in ženskami ? Zakaj se ne pogovarjamo še o čem drugem, razen o vzgoji otrok, homoseksualnih parih itd ?
Opis primeren bolj za kakšnega alfa samca. Problem tu je, ker avtor ne izpolnjuje niti polovico teh lastnosti, ki jih je naštel. Fizično močan že ni, s 60 kilami maščobe on ne more niti svoje ženske zdignit, kaj šele kaj težjega (nad 50 kil). Tudi kaj preveč iznajdljiv mi ne deluje, ker če ne se ne bi stalno pritoževal nad politiki, poslovneži, ki služijo več keša od njega. Pritožujejo se pa samo nemočni, tisti, ki imajo jajca so aktivni, spreminjajo stvari na boljše. Ne pozabi tega Katenjka.
Ja ni kej, Lepo sta me zatrla, ampak – o čudo, še vedno (in spet) nismo izvedeli, kakšna i morala biti
ženska, da ne bi bila “emancipiranka” (niti vedela nisem, da je to pravzaprav zmerljivka)
In zakaj prihodnost človeškega rodu temelji na tem, da se ženke začnejo obnašati drugače (in spet nihče ne pove KAKO drugače).
Izmikanje in megla, kot je bilo vnaprej jasno.
Katenjka…družba je takšna zaradi ljudi (ljudje SMO družba) moški in ženske in Robi razlaga na dolgo in široko, zakaj smo vsega krive ženske.
Ženske smo krive, ker vzgajamo mamine sinčke (nič ne pove, zakaj jih torej raje ne vzgajajo moški),
ker zaradi ženskega ega” (karkoli to je ) ustvarjamo”poženščene moške”, ki si jih podrejamo, ki z
njimi tekmujemo ) ženske moškim
preprečujemo, da bi bili pravi moški….ženske se rinemo na področja, ki nam niso “naravno” namenjena,
kot logika, razum, Robi pravi modrost….rinemo se na polje “odločnih moških, ki s človekoljubnim delovanjem vodijo družbo”…skratka ne razumemo, da moški VODIJO, ženske pa SLEDIJO, ženske so krive,
Če je to strpno…ok.
Zame ni.
In na koncu smo krive, če ne nardijo nič. Ne svoje (moške) vloge ,ne požensščene. Nič.
Kdo vraga jim pa brani zganjati vso to modrost in etiko in vodenje…? Če je pa lažje srkati pir ob fusbal tekmi….?
Sam jaz se odrekam moji odgovornosti za to.Vsak odgovarja zase.
Bedasto enako.[/quote]
Mora biti pa fajn tok pametna,pa superiorna, pa uravnotežena, pa domislena, pa
visoko moralna in inteligentna, kaj?
Grem stavit, da si tudi po zunanjosti veliko lepša od mene.
Res ti zavidam, kaj bi dala, da bi bila taka, kot si ti.[/quote]
Skela, pa ti res ne znaš ničesar drugače povedat kot pa z neko napadalno užaljenostjo? :/
Forum je zaprt za komentiranje.