Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešen moški

Uspešen moški

Ti prav z neko grenkobo pišeš o teh emancipirankah. Kot da jim nekaj zameriš.[/quote]
Kaj le ? 🙂

Samo analiziram in razlagam svoje poglede.
Emancipiranke so ženske, ki nočejo biti ženske. Nočejo otrok, nočejo biti matere, nočejo opravljati gospodinjskih opravil….
Pravi moški zato preprosto ni kompatibilen s takšno “žensko”, ker ob njej lahko postane le copatar.[/quote]

Hahaha, 11. 4. 2015 si moram zapomniti, saj sem na ta dan izvedela, da sem 1/2 emancipiranka. Ali pa mogoče 3/4, saj polovico gospodinjskih del opravi moj partner. Najbrž je potem on 1/2 copatar oz. 3/4 (ker tudi on noče otroka in opravi polovico gospodinjskih del). Jooooj, kako sva usklajena! 🙂

Jao, Robi, res…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Emancipiranka ni močna ženska.[/quote]
Vsaka, ki jo ti ne moreš shandlat, ni močna ženska, a ne ?

On noče otroka zato ker ve da ga tudi ti nočeš. Če bi imel drugo možnost bi jo takoj sprejel. fact

Tale Puma se mi ne zdi najbolj pameten.

Ti mojega partnerja poznaš, ali samo verjameš, da ste vsi tipi enaki? Vsekakor ti odsvetujem, da druge sodiš po sebi, ker si boš en dan moral priznati, da so šli ljudje po drugih (drugačnih) poteh, skozi različne situacije in izkušnje, in da se marsikdo – za razliko od tebe, očitno – zavoljo svoje partnerice vendarle ne bi preoblačil v žensko. Glede na to, kakšno agendo pripisuješ ženskam, je pa kakršenkoli poskus razlage, da tudi ženske nismo vse enake, popolnoma odveč (ti bodo pa Robi, Matkic in Sadni z veseljem prikimali, da ženskam – generalno gledano – ni za zaupat).

Zakaj pa si predstavljaš, da jaz ne prevzamem del opravil?
Tudi midva sva si večino opravil razdelila – prevladujoč kriterij je preferenca oz. odpor do določenih opravil, pri nekaterih (sprotnih) pa odloča količina časa, ki ga imava na voljo. Imava precej podoben higienski standard, tako da se glede hišnih opravil ne prerekava. In ja, na kraj pameti mi ne pade, da bi delala popis stvari, ki jih naredim za partnerja in namesto partnerja, ker sem mnenja, da od tega pridobiva oba, če ne drugače, pa na račun pozitivnega vzdušja, ki se (tudi) na tak način ustvari.

P.S. Ritko si zaenkrat brišem sama. :)[/quote]

No in zakaj si se potem oglašala? ni govora o takih ženskah ki jih opisuješ tukaj? to kar ti opisuješ je čisto navaden odnos. To da pa tvoj partner ni enak ko vsi moški je pa navadna laž. Veš v odnosu točno veš kaj smeš in česa ne smeš rečt. In ko potem dodaš zraven še malce egota ki ga imamo vsi moški pač pride ven kar pride. Tvoj partner je točno vedel kako boš reagirala če bi odgovoril drugače, zato je pač rekel tako kot je vedel da ti bo všeč. Ker pač v podzavesti je še vedno potreba po zadovoljevanju potreb ženske ki jo ima rad. KO se boste ženske začele zavedati da moški z veseljem popuščajo v stvareh ki vam veliko pomenijo vam bo precej lažje. Ne pa da njegovo strinjanje z vam posplošite na to da je enakega mnenje, ker sigurno ni. Ko pridemo do tega da lastni ženi/partnerki izpod časti skuhati kosilo za moža, oziroma mu oprati perilo potem je to odnos temelječ na egoizmu ki ne bo dolgo zdržal. In točno to delajo sodobne emancipiranke. Tekmujejo z lastnimi možmi kdo zna več, pozabljajo pa da so ženske.[/quote]

Oprosti, ampak partnerski odnos, kjer je točno določeno, kaj smeš in česa ne smeš reči (ne govorim o žaljenju, posmehovanju, izživljanju ipd.), je zame teror, to, da ti svoji partnerki popuščaš in namesto resnice govoriš to, kar rada sliši, je pa navadno pomilovanje in pokroviteljstvo, ki nima nobene zveze z iskrenostjo in odkritosrčnostjo, ki naj bi bili med partnerjema ključni tudi za vzpostavljanje zaupanja in bližine.
Pa še nekaj, ogromna razlika je med strinjanjem in artikuliranim izražanjem mnenja. In ravno zato, ker s partnerjem ne tekmujem, ve, da ga lahko izrazi, pa kakršnokoli že je. Razvijava strastne debate (tudi pozno v noč, če “padeva notri”), ki naju kljub (občasnemu) nestrinjanju prej povezujejo kot odtujujejo. Tako da, še enkrat, ne sodi po sebi.

P.S. Pa malo bizarno izpade, če na javnem forumu nekoga sprašuješ, zakaj se oglaša.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Mogoče res ni najbolj pameten, je pa (očitno) telepatsko povezan z mojim partnerjem.

ker si ti to določil?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

No in zakaj si se potem oglašala? ni govora o takih ženskah ki jih opisuješ tukaj? to kar ti opisuješ je čisto navaden odnos. To da pa tvoj partner ni enak ko vsi moški je pa navadna laž. Veš v odnosu točno veš kaj smeš in česa ne smeš rečt. In ko potem dodaš zraven še malce egota ki ga imamo vsi moški pač pride ven kar pride. Tvoj partner je točno vedel kako boš reagirala če bi odgovoril drugače, zato je pač rekel tako kot je vedel da ti bo všeč. Ker pač v podzavesti je še vedno potreba po zadovoljevanju potreb ženske ki jo ima rad. KO se boste ženske začele zavedati da moški z veseljem popuščajo v stvareh ki vam veliko pomenijo vam bo precej lažje. Ne pa da njegovo strinjanje z vam posplošite na to da je enakega mnenje, ker sigurno ni. Ko pridemo do tega da lastni ženi/partnerki izpod časti skuhati kosilo za moža, oziroma mu oprati perilo potem je to odnos temelječ na egoizmu ki ne bo dolgo zdržal. In točno to delajo sodobne emancipiranke. Tekmujejo z lastnimi možmi kdo zna več, pozabljajo pa da so ženske.[/quote]

Oprosti, ampak partnerski odnos, kjer je točno določeno, kaj smeš in česa ne smeš reči (ne govorim o žaljenju, posmehovanju, izživljanju ipd.), je zame teror, to, da ti svoji partnerki popuščaš in namesto resnice govoriš to, kar rada sliši, je pa navadno pomilovanje in pokroviteljstvo, ki nima nobene zveze z iskrenostjo in odkritosrčnostjo, ki naj bi bili med partnerjema ključni tudi za vzpostavljanje zaupanja in bližine.
Pa še nekaj, ogromna razlika je med strinjanjem in artikuliranim izražanjem mnenja. In ravno zato, ker s partnerjem ne tekmujem, ve, da ga lahko izrazi, pa kakršnokoli že je. Razvijava strastne debate (tudi pozno v noč, če “padeva notri”), ki naju kljub (občasnemu) nestrinjanju prej povezujejo kot odtujujejo. Tako da, še enkrat, ne sodi po sebi.

P.S. Pa malo bizarno izpade, če na javnem forumu nekoga sprašuješ, zakaj se oglaša.[/quote]

Spet nisi razumela kaj sem hotel povedati. Manjka ti širine in globine, pokroviteljsko rečeno vendar popolna resnica. Malce manj samovšečnost in egoizma ti priporočam.

Hočeš reči, da ste tardicionalni moški vsi neki copatli, ki v bistvu rabite neko babo, ki vas bo usmerjala, hkrati pa vam bo puščala občutek, da ste vi glavni?

Ti se boš pa moral naučiti, da tvoj pokroviteljski način deluje samo pri ženskah s slabo samopodobo. Ženske z zrelo samopodobo se ti samo smejijo, nisi opazil tega?

P.S. Pa malo bizarno izpade, če na javnem forumu nekoga sprašuješ, zakaj se oglaša.[/quote]

Spet nisi razumela kaj sem hotel povedati. Manjka ti širine in globine, pokroviteljsko rečeno vendar popolna resnica. Malce manj samovšečnost in egoizma ti priporočam.[/quote]

Mhm, jaz se bom zdaj izredno pokroviteljsko odrekla temu, da bi ti povedala, kaj jaz tebi priporočam, saj bi sicer lahko ogrozila tvojo širino in globino. “In ko potem dodaš zraven še malce egota ki ga imamo vsi moški pač pride ven kar pride.” Razumem, razumem. 🙂

Hočeš reči, da ste tardicionalni moški vsi neki copatli, ki v bistvu rabite neko babo, ki vas bo usmerjala, hkrati pa vam bo puščala občutek, da ste vi glavni?[/quote]
Hahahaha. Tale Puma je res out of this world. Je že kdaj pisal sem gor ? Spominja me na Oneta.

Ti se boš pa moral naučiti, da tvoj pokroviteljski način deluje samo pri ženskah s slabo samopodobo. Ženske z zrelo samopodobo se ti samo smejijo, nisi opazil tega?[/quote]

Deluje na veliki večini žensk in moških ki me obiščejo. Druge potrditve niti ne rabim. Pokroviteljsko delujem samo pri tistih ki se najdejo v mojih komentarjih.

Ti se boš pa moral naučiti, da tvoj pokroviteljski način deluje samo pri ženskah s slabo samopodobo. Ženske z zrelo samopodobo se ti samo smejijo, nisi opazil tega?[/quote]

Deluje na veliki večini žensk in moških ki me obiščejo. Druge potrditve niti ne rabim. Pokroviteljsko delujem samo pri tistih ki se najdejo v mojih komentarjih.[/quote]

In bolj ko ti razlagam, da se ne najdem v tvojih komentarjih, bolj pokroviteljski postajaš. Čudno, ne?

Bolj kot razlagaš,da se ne najdeš bolj sem prepričan v nasprotno. Če bi bilo to res kar praviš ne bi niti približno odgovarjala na moje komentarje. Preprosto si preveč prepričana v to da tvoj partner ni enak kot vsi moški. Ampak je to tvoj problem ne moj. Vedno znova sem navdušen nad tem kako folk skoči na moje komentarje. Jasen dokaz da imam prav vendar si zgolj ne priznajo. Pač vpliv okolja prevlada nad podzavestjo ki je zakoreninjena v vsaki osebi.

Ah, daj, daj, najprej si bil prepričan, da imaš prav, ko so se (nekateri) strinjali s teboj, zdaj si prepričan, da imaš prav, ker se ne. In potem naj bi imela jaz problem, ne ti?! 🙂

Majke mi, če bom kadarkoli potrebovala kakšno svetovanje, bo moje prvo vprašanje terapevtu vezano na take teme, da bom hitreje ločila zrnje od plev. Vsaj to si me naučil, hvala ti puno!

Nič novega nisi povedal. Moški rod je žal večinoma copatarski, nagnjen k samopomilovanju in nesposoben samostojnega funkcioniranja.

Dovolj je reči, da se marsikateri ločenec zapije, ko ga ženska vrže skozi vrata….To so vse slabiči, ne dedci..[/quote]

Ti kar ostani sam v svojem svetu, kjer so moški copatarji. Vsako doživljanje sveta je subjektivno – naslednjič pripiši svojilni pridevnik – v MOJEM svetu so moški copatarji…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ja kaj pa naj si mislim ob jokanju Pume, Robija, matjažka….nad ženskami?

Ah, daj, daj, najprej si bil prepričan, da imaš prav, ko so se (nekateri) strinjali s teboj, zdaj si prepričan, da imaš prav, ker se ne. In potem naj bi imela jaz problem, ne ti?! 🙂

Majke mi, če bom kadarkoli potrebovala kakšno svetovanje, bo moje prvo vprašanje terapevtu vezano na take teme, da bom hitreje ločila zrnje od plev. Vsaj to si me naučil, hvala ti puno![/quote]

Razlika je v spolu oseb ki se strinjajo ali ne strinjajo. Pač ne razumeš

Kaj pa pol prepričuješ nas tu gor?

Majke mi, če bom kadarkoli potrebovala kakšno svetovanje, bo moje prvo vprašanje terapevtu vezano na take teme, da bom hitreje ločila zrnje od plev. Vsaj to si me naučil, hvala ti puno![/quote]

Razlika je v spolu oseb ki se strinjajo ali ne strinjajo. Pač ne razumeš[/quote]

Nope. Razen če selektivno bereš komentarje pripadnikov moškega spola.

Kaj pa pol prepričuješ nas tu gor?[/quote]

Tako zelo je uspešen, da za lasten užitek piše na forum, kjer potem skače od veselja, ko odreagiramo na njegove komentarje. Druge razlage jaz ne vidim. Ampak jaz itak nič ne razumem, kajpada. 🙂

A ni to super, če izvemo kaj novega ? 🙂

Takšno je moje mnenje o teh zadevah, zato samo podajam svoje poglede in ne določam katera je emancipiranka in katera ne. Če pa se kdo najde ali ne najde v teh mnenjih, pa je stvar posameznika.

Še to okrog emancipacije….Emancipacija je le posledica razvajenosti, egoizma, perfekcionizma, večvrednosti….Seveda nihče bo priznal, da ima te lastnosti, ampak svoja dejanja in način razmišljanja opravičuje z emancipiranostjo. Pa ne glede na spol.
Na eni strani so to mamnini sinčki, na drugi mamine ali pa očkove punčke, ki so bile deležne zavijanja v vato in zato pričakujejo, da se moški, ki bi naj predstavljal avtoriteto, njim podreja. Takšni ljudje imajo visoka pričakovanja, sami pa nudijo bolj malo.

Na kateri strani pa so nedonošenčki, ki so mama hotel menjali za žena hotel in zdaj pričakujejo, d ajim bo žena srajce likala?

Če ženska lika srajce, še to ne more biti merilo za “nedonošenčka”.
Treba je poznati širšo situacijo v odnosu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close