Uspešen moški
Dodal bi še….
Odločnih moških, ki bi z etičnim in človekoljubnim delovanjem vodili družbo v smeri pravičnosti in napredka, praktično ni.
Včasih so ženske spoštovale in upoštevale moške, ker so bili avtoriteta. Ker pa dandanes ni več pravih moških, ker so zaradi pretiranega vpliva matere in permisivne vzgoje in kronične lakote po očetovskem liku, moški kastrirani in se niso sposobni identificirati z moško energijo, to ženske rade izkoriščajo v svoj prid.
Veliko žensk svoje moške pomiluje, ker njihovi moški ne naredijo nič občudovanja vrednega, zato jih ne morejo občudovati in sprejemati. Moški pa lahko uspe le, ko dobi ustrezno podporo ženske. Brez njenega odobravanja in podpore so njegovi darovi in napori brez vrednosti, njegovo življenje pa brez pravega smisla.
S tem, da moški in ženska v manjšem obsegu prevzemata vloge drug drugega, sicer ni nič narobe, dokler različne naloge prevzemata z ohranjanjem zavesti, kaj je njuna primarna dolžnost, in jo tudi opravljata.
Ko pa moški postane gospodinjec, ženska pa skrbi za napredek družine, sta svoje naravno poslanstvo poteptala. Ona ne more spoštovati takšnega moškega, on pa ne dobi priložnosti, da bi moški sploh bil.[/quote]
Problem rata tam kjer moški sicer je avtoriteta, pa mu ne misel ne pride etično in človekoljubno voditi družbo. …in so jim ženske prepuscene na milost in nemilost. ..mal se ozri po svetu…a da bi se čist ajnfah sciviliziral pa nehal bat žensk pa ne bi šlo?[/quote]
To pa si Robi po moje zlo dobro napisal, jaz bi dodal še (temu kar je skela dodala) to, da za to niso krive samo ženske(matere) ampak tudi način življenja (ki ni nič ”herojski” da bi moški lahko počeli karkoli občudovanja vredno (po njihovi subjektivni oceni)) deloma pa s(m)o krivi moški sami ker nas naša narava vodi v to, da bi naredili vse za tisto stvarco med ženskimi nogami, in to dela tudi marsikoga copatarja…..
haha kakšna pokorna neki no. Spet predsodki priučeni iz televizije. Normalen moški ne bo nikoli dolgo zdržal s pokorno žensko ker se jo naveličaš. Gre se za čisto spontane stvari ko pač moški reagira drugače kot ženska. Pač ne razumeš zato si tam kjer pač si. Dolgotrajne zveze ne boš nikoli doživela. To je tako kot če bi rekla da je vrat pokoren glavi vendar je kvečjemu obratno. Ampak nočeš razumeti. Spider meni ni problem dobiti ženske. V roku enega meseca se bo moja preselila k meni. Sin je že dovolj star da jo bo normalno sprejel.[/quote]
Dej Puma ne duvej se…ne bi ti mene o razmerjih učil. ..da se ti ne bomo smejal..
kakšen vrat….kakšna glava….a da bi pa vsak s svojo glavo mislu. ..tega pa niste jemal.
Tokrat sem že napisala, da nimam kaj počet z podrejeni moškim, da je že res brez veze….nikakor pa ne vidim logike, da bi se morala DELAT neumno in nesposobno, da bi se moški ob meni počutil deca…pa govoriš o nesamozavesti? Kdo rabi kimanje in glajenje , da je lahko srečen?[/quote]
hahaha praviš da nimaš kaj početi s podrejenim moškim a z obnašanjem narediš vsakega podrejenega. hahah kako si zmedena.[/quote]
Aja s pa to kar veš
Ah ja, vidim, da tudi tebe vleče v smer provajderstva – copatarstva, čeprav se kao delaš, da nisi tradicionalist…E fantje moji, skoraj vsi v isti rog pihate..[/quote]
Mogoče pa že ni tako slabo na tej strani (roga), kot se tebi zdi tam od daleč. 🙂
haha kakšna pokorna neki no. Spet predsodki priučeni iz televizije. Normalen moški ne bo nikoli dolgo zdržal s pokorno žensko ker se jo naveličaš. Gre se za čisto spontane stvari ko pač moški reagira drugače kot ženska. Pač ne razumeš zato si tam kjer pač si. Dolgotrajne zveze ne boš nikoli doživela. To je tako kot če bi rekla da je vrat pokoren glavi vendar je kvečjemu obratno. Ampak nočeš razumeti. Spider meni ni problem dobiti ženske. V roku enega meseca se bo moja preselila k meni. Sin je že dovolj star da jo bo normalno sprejel.[/quote]
Dej Puma ne duvej se…ne bi ti mene o razmerjih učil. ..da se ti ne bomo smejal..
kakšen vrat….kakšna glava….a da bi pa vsak s svojo glavo mislu. ..tega pa niste jemal.[/quote]
hahaha malce boš morala še odrasti da boš razumela v čem je fora kvalitetnega zakona. Ja ženska ki ni sposobna trdne dolgotrajne zveze pač nima kaj pametovati o uspešnih moških. Taka lahko pametuje o uspešnih ženskah, čeprav tudi v to ne pade. Sadnji je pa njen primitiven odsev na moški strani. Spider niti ne ve kaj je copatarstvo.
Ma ja, smešno je, ko neki jamrači, ki vsega možnega ženske obtožujejo, sebe dojemajo kot prave dedce..
Skela vam čist prav odgovarja…fantje, terba bo odrasti, izlesti iz materine maternice tudi mentalno, ne le fizično in se sprijazniti, da babe niso krive vaših težav v lajfu.
Kaj se napihuješ, kot žaba. Ti si se izdajal za nekakšnega strokovnjaka. :)))))
Ma daj, koga ti to farbaš, tudi tam na starševskem so te dobro prečitale…
Še enkrat, treba bo odrasti, nehati vsega obtoževati ženske, kot to že dolgo počneš ti na sosednjem forumu, sedaj si se preselil sem….
“Pravi dedci”, ki za svoje počutje obtožujejo ženske…to bo ja….
Kdo me je prečital? in kje sem se danes izdajal za strokovnjaka? sem že na starševskem zapisal, nima prav nobenega smisla se zapletat v znanstvene interpretacije ki nobenega ne zanimajo. vse kar sem danes zapisal izhaja iz osebnih izkušenj in opazovanj ljudi okoli sebe. Pa še nekateri moški so se strinjali z mano. Potem že nisem tako napačno napisal. Sploh pa niso in ne morejo biti krive ženske za to kar smo pisali. Kriva je butasta feministična ideologija in svet v katerem živimo. Okolje nas dela tisto kar smo in kot tako bistveno vpliva na naše odnose. Pisali smo samo kaj manjka nekaterim moškim in tudi ženskam.
Oh, my god, kakšna patetika… :O Nič čudnega, da se toliko parov kapitalno zajebe, če so skupaj iz take nuje.
Ker se Robi v tem primeru strinja s tabo, tega seveda ne bo omenil, bom pa jaz. S Hitlerjem se je tudi kar nekaj ljudi strinjalo, marsikdo ni samo izvrševal njegovih ukazov, ampak je s svojim delovanjem celo presegel njegova pričakovanja (H. Himmler, recimo), pa to še zdaleč ne pomeni, da je imel Hitler prav.
Midva s partnerjem sva bila pred kratkim na pogrebu, pa si je moral sam zlikati srajco in hlače. Me je firbec matral, pa sem ga vprašala, kako se ob tem počuti. Pravi, da se zato ne počuti nič manj moškega, tako kot se jaz ne počutim nič manj žensko. Ostale (njegove) komentarje bom raje zamolčala, da ne bo kdo od prisotnih moških tukaj užaljen. Ne vem no, mislim, da mu je kristalno jasno, da je sam odgovoren za to, da ne hodi ves pomečkan naokoli – njemu je samostojnost kar pomembna, zato odgovornosti za svoj izgled in ugled ne prenaša na druge, pač pa jo prevzame nase. Kar pa ne pomeni, da je kakšen problem, da mu kakšno stvar zlikam jaz, sploh če se mu mudi, recimo…
kakšen vrat….kakšna glava….a da bi pa vsak s svojo glavo mislu. ..tega pa niste jemal.[/quote]
hahaha malce boš morala še odrasti da boš razumela v čem je fora kvalitetnega zakona. Ja ženska ki ni sposobna trdne dolgotrajne zveze pač nima kaj pametovati o uspešnih moških. Taka lahko pametuje o uspešnih ženskah, čeprav tudi v to ne pade. Sadnji je pa njen primitiven odsev na moški strani. Spider niti ne ve kaj je copatarstvo.[/quote]
Ti o men pojma nimaš. Pa kar še nabijaš
svoje nebuloze. ..
Bi te rada videla v vezi….ko drugega kot žaliti ne znaš. …revček
Oh, my god, kakšna patetika… :O Nič čudnega, da se toliko parov kapitalno zajebe, če so skupaj iz take nuje.[/quote]
Samo res, vživi se v kožo tipa, ki je prepričan, da je njegovo življenje brez odobravanja ženske ….brez smisla?
Ja…tak način razmišljanja v skrajnem primeru vodi v taka dejanja, kot je oni čudak, ki je ubil svojo nesojeno ljubezen, prej pa jo več kot 15 let zalezoval? Ona pa poročena z drugim..
To je skrajni primer moškega…ki ne more brez odobritve ljubljene ženske..
Ker se Robi v tem primeru strinja s tabo, tega seveda ne bo omenil, bom pa jaz. S Hitlerjem se je tudi kar nekaj ljudi strinjalo, marsikdo ni samo izvrševal njegovih ukazov, ampak je s svojim delovanjem celo presegel njegova pričakovanja (H. Himmler, recimo), pa to še zdaleč ne pomeni, da je imel Hitler prav.
Midva s partnerjem sva bila pred kratkim na pogrebu, pa si je moral sam zlikati srajco in hlače. Me je firbec matral, pa sem ga vprašala, kako se ob tem počuti. Pravi, da se zato ne počuti nič manj moškega, tako kot se jaz ne počutim nič manj žensko. Ostale (njegove) komentarje bom raje zamolčala, da ne bo kdo od prisotnih moških tukaj užaljen. Ne vem no, mislim, da mu je kristalno jasno, da je sam odgovoren za to, da ne hodi ves pomečkan naokoli – njemu je samostojnost kar pomembna, zato odgovornosti za svoj izgled in ugled ne prenaša na druge, pač pa jo prevzame nase. Kar pa ne pomeni, da je kakšen problem, da mu kakšno stvar zlikam jaz, sploh če se mu mudi, recimo…[/quote]
Problem najbrž ni in celo spretna si pri tem “reševanju problema”, ima pa to potem večkrat na krožniku, čist tako, da ne bi pozabil? 🙂
Ah ja, vidim, da tudi tebe vleče v smer provajderstva – copatarstva, čeprav se kao delaš, da nisi tradicionalist…E fantje moji, skoraj vsi v isti rog pihate..[/quote]
Nikamor me ne vleče, je pa Robi napisal dokaj dobro analizo (za razliko od marsikdaj) glede trenutnega stanja, družbe, ampak seveda so za tako stanje krivi obojni, predvsem moški ki so dopustili pot v to stanje….
To da dandanes ženske več niso prave ženske, in obratno moški ne pravi moški (po nekih smiselnih karakteristikah in sposobnostih) jaz se strinjam z Robijem glede analize, ne pa glede vzrokov za stanje, niso za to krive ženske, niti mame, ampak moški sami…. tisto samo pripomore. To da moški rabi žensko ki mu daje smisel, je za mene recimo znak šibkega moškega….. tako kot je znak zmešane ženske, če bega iz veze v vezo ker ne zna bit sama….
Osebno me pa tak čas ne moti, narava na koncu najde pot, če se ne bomo družbeno preveč vtikali v njo, ampak prepustili toku.
Midva s partnerjem sva bila pred kratkim na pogrebu, pa si je moral sam zlikati srajco in hlače. Me je firbec matral, pa sem ga vprašala, kako se ob tem počuti. Pravi, da se zato ne počuti nič manj moškega, tako kot se jaz ne počutim nič manj žensko. Ostale (njegove) komentarje bom raje zamolčala, da ne bo kdo od prisotnih moških tukaj užaljen. Ne vem no, mislim, da mu je kristalno jasno, da je sam odgovoren za to, da ne hodi ves pomečkan naokoli – njemu je samostojnost kar pomembna, zato odgovornosti za svoj izgled in ugled ne prenaša na druge, pač pa jo prevzame nase. Kar pa ne pomeni, da je kakšen problem, da mu kakšno stvar zlikam jaz, sploh če se mu mudi, recimo…[/quote]
Problem najbrž ni in celo spretna si pri tem “reševanju problema”, ima pa to potem večkrat na krožniku, čist tako, da ne bi pozabil? :)[/quote]
Ne, ker bi mi lahko čisto upravičeno žogico vrnil, saj se včasih zgodi tudi obratna situacija. Pišuka, upam, da očitanje uslug ni stalno prisotno na vaših jedilnikih, no!
Se strinjam, ampak bistveno tu je, da je ta tvoj mož v glavi družbena copata, ker meni da je urejenost ”le” polikana srajca in suknjič…. tu se vidi tisti vpliv vzgoje in dresure, in vbijanja v glavo, da še sam verjame to kar praviš.
Einstein je mel več enakih kompletov oblačil, ko so ga vprašali zakaj je dejal da zato da se ne obremenjuje s takšno nepomembnostjo kot je to kaj bo oblekel ampak z čem bolj koristnim.
A misliš da bi Einsteinov ugled bil danes kaj manjši če ne bi bil zlikan? To je bistveno vprašanje, odgovor je meni jasen in negativen, kar pomeni, da obleka vbistvu ni pomembna, ampak so pomembna dejanja, in če vežeš ugled na oblačila, potem si meni že v osnovi vprašljiv.
Forum je zaprt za komentiranje.