Uspešen moški
To kar ti opisuješ pa ni nobena pisala, da je uspešen moški. Kar ti opisuješ je copata.
Kaj ste tu gor res sami taki, da vidite le črni in beli odtenek?
Še niste slišali za delitev dela? Eni bi samo, da vse ženska dela, ker moški pa že en bo likal. Ti pa opišeš drugo skrajnost, kjer vse on dela.
Kaj pa sredina, kjer vsak nekaj naredita?
Dejansko ne vem od kod tebi to. Lagati? Da se pretvarjam kot da je vse vredu, v resnici pa pretepam svojo punco? Da sem zavrt?? Kako prosim? Res ne razumem.
Nisem rekel, da smo bili popolna družina, hotel sem samo povedati, da smo pa vedno skupaj držali in si pomagali. Tukaj pa se bova strinjala, tisti ko so navzven popolni imajo največ težav. Lepši in dražji kot so družinski portreti, slabša je družinska vez po navadi. Oziroma se vidi, kje se ljubezen kupi z darili in ne s časom in pozornostjo.
TOrej še enkrat AFK, ti praviš, da se naj moški izogiba žensk, ki so rasle gor v disfunkcionalnih družinah. Drži?
Torej ženska iz take družine nima šans pri moških, če bi se držali tvojega nasveta. Drži?
Ker je recimo ta ženska prebrala tvoj zapis bo pomislila, da bo imela šanse pri moških, če bo igrala. Pripeljala ga bo domov k sebi na obisk, kjer bodo zaigrali happy family. V takih družinah so seveda teh igre vajeni, ker kaj bi pa sosedi rekli, če ne bi bili tipi topi familija.
Moški bo ves navdušen nad happy family in bo rekel ta ženska pa ima šanse pri meni, če so pa doma tako ok.
Ko bo pa odšel od punce, bo pa njen avta pripeljal mami kako klofuto. Ker so spet sami, ni treba več igrat.
No glavno je,da je igra dosegla svoje in ta punca ima šanso pri fantih, ki so poslušali AFKja.
Ker so to ponavadi mladi fantje, ki nimajo ravno veliko izkušenj s takimi stvari, igri hitro nasedejo. Sploh, če sami izvirajo iz popolne družine, niti ne bodo pomislili, da pri punci pa samo igrajo happy familij.
Starejši moški pa ponavadi ne hodijo domov očetov in mam spraševat kako kaj njihova hči, če je primerna za ženo ali ne.
Verjetno se vidva ne strinjata o tem (spet terminologija) kaj je to disfunkcionalna družina.
Pa naj povem še jaz iz svoje perspektive 🙂
Po mojem, disfunkcionalnost družine ni nujno povezana z ločitvijo, poznam nekaj staršev,
ki so kljub ločitvi dovolj zreli, da otroku nudijo z obeh strani dovolj, ki znajo v korist otroka
iti preko svojih sporov, kjer otrok dobi vse potrebno za normalen razvoj.
Imaš pa veliko družin, ki so kljub idealni zunanji podobi po vseh standardih vseeno v bistvu
disfuncionalne. Kjer je za zaprtimi vrati nasilje, pomanjkanje komunikacije, nespoštovanje,
kjer bo otrok kljub stalni prisotnosti obeh staršev poškodovan, čustveno invaliden….
AFK je govoril o tem….da si ogledaš dinamiko ene družine…kako komunicirajo, kako si
izražajo ljubezen in druga čustva….in po tem ti je res marsikaj lahko vnaprej jasno…
Jaz ne bi rekla, da potem tega človeka kar odpišeš, si pa pripravljen na morebitne odklone
in mu (ji) jih pomagaš premagati….
Bistvo je v verjetnosti, v obeh tvojih primerih oz razlagi je uporabljena (po moje) manjšina….. večina je pa ravno kontra….. v vsakem primeru je verjetnost, da bo otrok manj funkcionalen ko odraste v enostarševski višja kot če odraste v ”normalni” družini.
Oziroma da povem takole, najbolj idealne enostarševske družine so lahko dovolj dobre, ampak še vedno slabše kot najbolj idealne ”normalne” družine.
Po moje.
Bistvo je v verjetnosti, v obeh tvojih primerih oz razlagi je uporabljena (po moje) manjšina….. večina je pa ravno kontra….. v vsakem primeru je verjetnost, da bo otrok manj funkcionalen ko odraste v enostarševski višja kot če odraste v ”normalni” družini.
Oziroma da povem takole, najbolj idealne enostarševske družine so lahko dovolj dobre, ampak še vedno slabše kot najbolj idealne ”normalne” družine.
Po moje.[/quote]
Saj pravim, če nisi natančno prebral….tudi če sta starša ločena, ima otrok še vedno
lahko oba starša, ki mu dajeta vsak tisto, kar otrok potrebuje.
Enostarševska (v pravem pomenu besede) nastane v glavnem takrat, ko oče sklizne,
takrat bo seveda odsotnost očeta nenadomestljiva, mama ne more biti oboje, lahko
naredi pač največ, kar sama zmore.
Ja, recimo.[/quote]
No, mojo teto je moški zapustil takoj, ko je zanosila. Ni se menil za njeno hči, nikoli se ni ukvarjal z njo. Pa so se poznali. Njegovo sorodstvo je še precej udrihalo po tej hčeri.
Ta hči je bila kaznovana, ker je odraščala brez očeta, bila zmerjanja kot pankrt (ja, cerkveni ljudje so eni taki) in če sledimo Afkju, ni primerna za ženo. Samo njen mož k sreči ni bil tako zaplankan in je presrečen, da ima čudovito ženo,njuna otroka pa čudovito mater.
Po moje.[/quote]
Veliko družin je takiih popolnih: ata, mama, otroci. Vse štima navzven. Čeprav ga ate pije, čeprav je mama vsa zagrenjena, čeprav so otroci čisto zblojeni, ker poslušajo stalne prepire. Važno je, da je familija na ven super. Samo, da niso enostarševska familija. Pa, da gredo skupaj na morje pa v cerkev. Čudovito okolje za otroke.
To da nekdo igra je itak vedno nevarnost pri vsem v življenju. Temu pa ja, po navadi nasedajo mladi in neizkušeni, takšni itak vsemu kao nasedejo. Ko pa si malo starejši, pa zavohaš težave, instinkt se ti izostri.
Pa še takrat so po moje čisto vsi lepo vedeli kako pa kaj, ali pa sumili. Vsi po večini vemo kako pa kaj, samo priznati si ne upamo in iščemo izgovore.
Po drugi strani pa, kako veš zagotovo kaj je resnica? Govorice se tudi razširijo kar tako nebi bilo prvič. Ne moreš vedeti komu verjeti. Je pa res nekaj, tako kot drugi tebi govorijo o drugih, tako drugim govorijo o tebi! Če ti nekdo vedno servira neke čenče, verjemi da drugim servira čenče o tebi.
In ja, še vedno trdim, da je nekdo iz družine kjer je bilo dosti prepirov in klofut, odprih ali skritih, slaba izbira za dolgotrajnega partnerja. Ne vem kaj tukaj ni logično? Seveda je manjša možnost za uspeh, ne trdim pa, da je ni.
In ženska, ki je iz take družine kot jo opisuješ afk, bo tvoje izjave tu gor recimo prebrala. Torej bo vedela, da mora paziti, da svojega partnerja ne bo vozila k sebi domov.
Recimo 30+ letnica živi na svojem. Najde partnerja. Preprosto ne bo povedala kako so imeli doma, ker je tule gor brala tvoje nasvete moškim.
S takim odnosom samo uničiš zaupanje. Ženske, ki tole berejo, bodo še manj zaupale moškim. Ženska, ki ima očeta kretena, bo vedela, da tudi partnerju ne sme zaupati. Namreč partner je poslušal afkja in je prepričan, da je hči slabega očeta tudi slaba.
Po moje.[/quote]
Veliko družin je takiih popolnih: ata, mama, otroci. Vse štima navzven. Čeprav ga ate pije, čeprav je mama vsa zagrenjena, čeprav so otroci čisto zblojeni, ker poslušajo stalne prepire. Važno je, da je familija na ven super. Samo, da niso enostarševska familija. Pa, da gredo skupaj na morje pa v cerkev. Čudovito okolje za otroke.[/quote]
Ja veliko jih je, ampak preberi še enkrat, bistvo je v verjetnosti…..
Pa preberi še tisti del, da najboljša ”normalna” družina (ata mama) je boljša od NAJBOLJŠE enostarševske družine, period…..
Seveda pa obstaja veliko enostarševskih družin ki so boljše od katerih ”normalnih” družin, to jaz nič ne rečem, se strinjam…..
Narobe, vedel ne bo, bo pa bolj pozoren na njeno obnašanje itd. kajti to da je imela očeta kretena, prav lahko vpliva na njen čustveni in ostali razvoj, ki lahko gre v čisto kontra ekstrem od očeta, oz. do drugih stvari ki so odklonilne.
Ne, ne bi bila. Sem čisto zadovoljna taka kot sem.
O svojih izkušnjah z moškimi si pa pisala sama, tako da mi ni bilo treba nič ugibati.[/quote]
Da sem pisala, da sem imela nesposobne kreature, ki so spominjali po obliki na
moškega? Ki ni blo druge koristi od njega, kot da je gate peglal?
Ok.
Drugič, če imaš slab dan, pejt likat, ne si pravljic izmišljevat….[/quote]
No, glede na to kako si jih opisovala, sem si jih jaz tako zamišljala. Tega mi ne moreš zameriti. Pa tudi sicer ni bilo mišljeno slabo, tako da lahko komot prihraniš svoj strup za koga drugega.
Speglano imam vse. Lahko še ti svoje cunje prineseš, jih bom še tebi, če to tebi predstavlja takšen problem. Boš pa ti storila kaj drugega zame. Ni panike, jaz sem tako navajena. Da vsak opravi delo, ki ga je bolj vešč.
Narobe, vedel ne bo, bo pa bolj pozoren na njeno obnašanje itd. kajti to da je imela očeta kretena, prav lahko vpliva na njen čustveni in ostali razvoj, ki lahko gre v čisto kontra ekstrem od očeta, oz. do drugih stvari ki so odklonilne.[/quote]
Če bi to držalo, bi večina moških na monu bila iz disfunkcionalnih družin. Če pogledamo ali tebe ali Robija ali Nekulturneža ali še par vam podobnih, bi za vse lahko rekli, da ste postali taki, ker ste iz difunkcionalnih družin. Pa verjetno ne izhajate vsi iz takih razmer ali pač?
En redkih normalnih moških tu gor, se mi zdi, da je Spider. Je potem samo on iz normalne familije?
Da sem pisala, da sem imela nesposobne kreature, ki so spominjali po obliki na
moškega? Ki ni blo druge koristi od njega, kot da je gate peglal?
Ok.
Drugič, če imaš slab dan, pejt likat, ne si pravljic izmišljevat….[/quote]
No, glede na to kako si jih opisovala, sem si jih jaz tako zamišljala. Tega mi ne moreš zameriti. Pa tudi sicer ni bilo mišljeno slabo, tako da lahko komot prihraniš svoj strup za koga drugega.
Speglano imam vse. Lahko še ti svoje cunje prineseš, jih bom še tebi, če to tebi predstavlja takšen problem. Boš pa ti storila kaj drugega zame. Ni panike, jaz sem tako navajena. Da vsak opravi delo, ki ga je bolj vešč.[/quote]
No, s strupom si začela ti….pa še končaj, pa bo.
In to bo prva rdeča zastavica. Dober moški bo to prepoznal, isto kot dobra ženska zna preceniti moškega.
Nisem prepričan, samo večja je verjetnost. Pa je morda super punca v vseh ostalih pogledih. Ampak partnerski odnos pa si predstavlja popolnoma drugače od nekoga, ki je imel imel lik mame in očeta. Takšne so izkušnje ljudi in tudi moje. Vseeno pa želi in sanja po nekem družinskem moškem, ampak takšen jo bo dolgočasil. V bistvu lep primer je “ta sosedova”.
Narobe, vedel ne bo, bo pa bolj pozoren na njeno obnašanje itd. kajti to da je imela očeta kretena, prav lahko vpliva na njen čustveni in ostali razvoj, ki lahko gre v čisto kontra ekstrem od očeta, oz. do drugih stvari ki so odklonilne.[/quote]
Če bi to držalo, bi večina moških na monu bila iz disfunkcionalnih družin. Če pogledamo ali tebe ali Robija ali Nekulturneža ali še par vam podobnih, bi za vse lahko rekli, da ste postali taki, ker ste iz difunkcionalnih družin. Pa verjetno ne izhajate vsi iz takih razmer ali pač?
En redkih normalnih moških tu gor, se mi zdi, da je Spider. Je potem samo on iz normalne familije?[/quote]
To se samo tebi zdi, zato je tvoja cela teza nerelevantna.
In to bo prva rdeča zastavica. Dober moški bo to prepoznal, isto kot dobra ženska zna preceniti moškega.
Nisem prepričan, samo večja je verjetnost. Pa je morda super punca v vseh ostalih pogledih. Ampak partnerski odnos pa si predstavlja popolnoma drugače od nekoga, ki je imel imel lik mame in očeta. Takšne so izkušnje ljudi in tudi moje. Vseeno pa želi in sanja po nekem družinskem moškem, ampak takšen jo bo dolgočasil. V bistvu lep primer je “ta sosedova”.[/quote]
Hja, dobra ženska preceni moškega, ampak na podlagi njega. Ne na podlagi njegove primarne družine.
Odličen primer imaš v matkiču. Ima očeta, ima mamo, on pa je takšen kot je. Glede na tvoje teorije bi moral biti čudovit moški pa ne vem, če se kdo strinja, da je res čudovit.
Matkič, afk, iz katerega stoletja sta pa vidva?
A vidva preverita cel družinski rodovnik ženske? Kaj, če ima ok starjše, brat je pa baraba? Potem tudi ona odpade?
Tradicionalisti ste pa res obup od ljudi.
Boste preverili tudi, če je mama likala očetu srajce ali ne?
Moja mama je vsa gospodinjska dela opravila sama. Oče ni nikoli prijel kuhalnice ali likalnika v roke. Samo žlico. Ona delala zunaj, notri, on pa nič od tega. Torej bi morala biti jaz tudi odlična postrežnica moškim, ker sem bila tako čudovito vzgajana v pravo tradicionalno gospodinjo. Samo kaj, ko meni na kraj pameti ne pade biti taka in raje ostajam samska.
Matkič, od kdaj si pa ti tradicionalist?
Ni si bil ti včasih zagrizen samski, ki ne želi imeti otrok, ki želi biti samski? Zdaj pa kar neankrat o ženah, ki niso primerne za družino. O tem kako morajo ženske likat. Od kdaj pa si tak tradicionalist? ALi to velja saom za področje, ko ženska pedena moškega?
Emmmm, malo mešaš, jaz sem samo povedal verjetnost, nisem rekel, da to gledam, niti me ne zanima to mate ve ženske z afkjem, ne mešajte mene not, jaz samo razčlenim nek del razlage, ni to nujno da se strinjam s tem.
Ah ja, personal stalkerce…..
Jaz samo razlagam argumentiranje, ne pa vsebine….. nisem podal nobenega lastnega mnenja na tole kaj se pogovarjata afk in skela ampak sem samo poskušal razložit kaj pomeni to posploševanje enega ali drugega, da je nepomembno, bistvena je verjetnost….
Vi pa kar nabijajte.
Forum je zaprt za komentiranje.