Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešen moški

Uspešen moški

Uspešen moški je očitno, po mnenju velikega dela monovcev, tisti, ki si dobi za ženo žensko, ki:
je uspešna v službi,
ima otroke in moža
takoj, ko dobi partnerja, odreže prijatelje, ker vezana ženska ne sme imet prijateljev, sme imet pa prijateljice
vsak dan veselo gospodinji in se ne pritožuje
z največjim veseljem lika možu
sme si celo 2x na teden privoščiti kak hobi
in občasno sme it kam s prijateljicami.

Če ima tako žensko, potem lahko moški vsak dan športa, ima hobije, hodi s prijatelji v hribe, na pijačo. V glavnem časa ima zase dovolj, ker ima doma ženo, ki gospodinji zanj in to z veseljem počne.

Sploh vas ne dohajam haha, sem pa skoraj vse prebral. Dosti modrosti in tudi…ja…drugih stvari. 😛

Da za nekoga skrbiš še ne pomeni, da je tvoj otrok. Tako to ti opisuješ oz. tako jaz to berem.

Ne vem kako to pri tebi dejansko zgleda v praksi, ampak sliši pa se grozno. Kot bi moški dejal, da za ženo pa že ne bo ničesar storil in ne bo skrbel za njo, saj je odrasla ženska.

Ne počutimo se kastrirane, počutimo se nespoštovane in nezaželjene. Mi nočemo služkinj, mi hočemo žene. Skrb je obojestranska!

Ker to se vsak pameten moški sčasoma nauči, ene ženske so lahko samo punce, ene so lahko tudi žene. Ženska se odloči s kom bo seksala in to nekatere zamenjujejo za neko merilo vrednosti na trgu oziroma kakšnega moškega lahko dobijo če bodo hotele oziroma kaj moški iščejo. Moški išče seks in na koncu se moški odloči, s kom bo poročen in če le ima opcijo, ja, bo vzel klasično obliko ženske, ki ima kvalitete žene in matere. Ženske, ki pa znajo biti samo punce, pa to avtomatično razumejo, kot da morajo biti služkinje in ponižne žene priklenjene na šporhet.

Torej hočeš fanta, in ne moža?

In ti veš to kako? A če moški pričakuje stvari od ženske in pravi da niso nezamenljive, definitivno potem dobi “slabo” kvaliteto ženske. :))) Malo projeciraš.

Seveda, logično, ampak četudi logično je to pričakovanje ki je enako kot Robijevo, črno – belo, ali ni? 🙂

Ampak to je vedno tako tako, mislim jaz tudi nisem želel it na pogreb od puncinih starih staršev (ker je 1 umrl) ker mi to NI, pa me je silila, oziroma se je potem mulila, češ kaki sem, kako neobziren itd….. ampak meni so pač pogrebi potrata časa in denarja, nenazadnje bi se morali ukvarjat z živimi, ne z mrtvimi, na pokopališču bom zelo dolgo časa, zato ga tam ne želim zapravljat dokler sem še živ. To je moja filozofija, pa se praktično noben ne strinja z njo, pa je čisto logična kajne? In zaradi nje imam skoz težave (črno bele)

Enako menim za 1. november, Veliko noč, Božič itd itd itd….. z morda izjemo 1. Maja, vbistvo edino ”praznovanje” ki se ga udeležim po lastni volji in ne pod takšnimi ali drugačnimi ”prisilami”

Razumem, saj je jasno, ampak recimo jaz osebno tudi menim, da je likanje, ali brisanje prahu bolj žensko opravilo, tako kot nikoli ne bi pričakoval da ženska zunaj kosi s flaksarco, ali reže drevje ali notri rihta elektriko, ali meša omet, ali brusi nože ali kaj jaz vem, tako nekak ne pričakujem da bi jaz ob ženski (če je doma in fraj) moral obešat perilo, likat, ipd….. Hkrati bi jo ”nagnal” stran oz. bi lahko gledala, če bi bil jaz doma fraj, in bi bila potreba porihtat vtikače za elektriko. Ne bi ji zaradi takih zadev pokazal vrata, ampak definitivno, pa mi ne bi bila tako ”ženstvena” (pa mogoče se napačno sliši al pa ne najbolj idealno, samo ne najdem prave prispodobe.

Jaz bi se pač nasmejal, če bi šel mimo hiše in bi vido notri moškega ki kuha in lika perilo, zunaj pa žensko kako kala drva in obrezuje drevje….. pač smešno bi mi blo, pa ne bi nič slabega mislo, nasmejal pa bi se vseeno, moški mi ne bi deloval moško, ženska pa ne žensko. Pa sem daleč od šovinistov.

Ja samo ne na podlagi 100% svobodne volje brez drugačnih posledic…. če ima moški na voljo žensko ki hoče ”zvestega” ali pa nič, potem nima svobodne izbire ker je suženj lastne potrebe po spolnosti in bo vzel manj slabo izbiro, torej je že prisiljen, čeprav ne neposredno od ženske ampak situacije h kateri pripomore ta ženska.

Seveda da niso, ampak to je pa drugačna filozofija, ki je ne bom razčlenjeval, sem jo v eni drugi temi (veš ono, en petelin v polnem kurniku, dva pa več ne greta skup na eno kuro…., kura pa je lahko s kolkor kurami želi, še bolje če je lahko petelin zraven)

Saj to je ravno problem, kdo jih določa, ker jih po moje določamo mi sami, so lahko zelo zelo različni. Ne pozabi pa da siljenje ni samo to, da mu težiš z besedami, ampak tudi v tvojem obnašanju ko nekaj ni tako kot bi ti želela (tiha maša ipd oblike ”maščevanja”)

Ko nekdo kaj takega izreče, se vedno spomnim take lepe prispodobe…. Moški smo ”večni” otroci, ženske pa večne ”vzgojiteljice otrok” to vam je v krvi, tako kot nam…. ve bi vedno ali skoraj vedno rade organizirale zadeve po svoje, in posredno vzgajale (tak to more bit, a ne morš zložit nazaj itd.) medtem ko gremo moški po liniji najmanjšega napora in kot otroci puščamo tak da je najbolj praktično, ne najbolj estetsko…. (če vemo da bomo nekaj jutri rabili, se nam ne ljubi pospravljat nekam ”bogu za hrbtom”)

Se vedno spomnim, lastne mame, ko sem sam doma, imam krožnik in kozarec vedno ob koritu, pomijem ga in pustim da se cedi, ko pride mama, se buni kako nič ne pospravim, ko pride foter, gre brez komentarja mimo, ker ga to ne moti….. To vedno rečem, da je tipično žensko in moško, ker ni na original mestu je ”panika” in ”razmetano” torej smo ”svinje” ki ne pospravljamo 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Seks ja. Če bi pa moški čakal, da najde žensko, ki bi bila tako zanimiva kot njegovi moški prijatelji bi verjetno umrl sam. :)))

Da za nekoga skrbiš še ne pomeni, da je tvoj otrok. Tako to ti opisuješ oz. tako jaz to berem.

Ne vem kako to pri tebi dejansko zgleda v praksi, ampak sliši pa se grozno. Kot bi moški dejal, da za ženo pa že ne bo ničesar storil in ne bo skrbel za njo, saj je odrasla ženska.

Ne počutimo se kastrirane, počutimo se nespoštovane in nezaželjene. Mi nočemo služkinj, mi hočemo žene. Skrb je obojestranska!

Ker to se vsak pameten moški sčasoma nauči, ene ženske so lahko samo punce, ene so lahko tudi žene. Ženska se odloči s kom bo seksala in to nekatere zamenjujejo za neko merilo vrednosti na trgu oziroma kakšnega moškega lahko dobijo če bodo hotele oziroma kaj moški iščejo. Moški išče seks in na koncu se moški odloči, s kom bo poročen in če le ima opcijo, ja, bo vzel klasično obliko ženske, ki ima kvalitete žene in matere. Ženske, ki pa znajo biti samo punce, pa to avtomatično razumejo, kot da morajo biti služkinje in ponižne žene priklenjene na šporhet.

Torej hočeš fanta, in ne moža?[/quote]

Moža. Ki me ni vzel zato, da bom skrbela za njega, ampak zato, ker me ima rad in jaz
njega.
Dej mi no definiraj, kako bi ti “srkbel zame”? Kaj to pomeni v tvoji praksi “skrbeti za ženo”?

Zdaj si se nardila neumno s pretiravanjem, češ kaj čmo pri 60ih z artritisom. Dobro veš kaj sem mislu, tvoj odgovor je nesmiselen in se niti ne nanaša na to.

Tako nekako ja, samo umakniti je treba pet kil tvojih frustracij in izkušenj z bivšimi.

Če ti rečem, da mora ženska znati kuhati, še ne pomeni da moški tega ne rabi znati!

Ampak jaz še zdaj ne razumem, če lahko zahtevamo samo identične stvari ki jih lahko nudimo je to najmanj logična zadeva ever, (če pogledava iz strani dopolnjevanja partnerjev) namreč če zahtevaš samo to kar nudiš, potem dobiš skorajda svojo repliko z malo večjimi joški in eno dodatno luknjo…… Ampak to po osnovi ni smiselno, ker od partnerja se ”pričakuje” ali željeno je, da te DOPOLNJUJE, torej da ima kvalitete in sposobnosti ki jih ti nimaš, ampak to in ”zahtevaj samo to kar sam nudiš” pa ne gre skupaj.

Vsaj meni ne.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Seks ja. Če bi pa moški čakal, da najde žensko, ki bi bila tako zanimiva kot njegovi moški prijatelji bi verjetno umrl sam. :)))[/quote]

Potem pa uživaj v seksu z zanimivi prijatelji. Saj ti nihče nič ne prepoveduje.

In ti veš to kako? A če moški pričakuje stvari od ženske in pravi da niso nezamenljive, definitivno potem dobi “slabo” kvaliteto ženske. :))) Malo projeciraš.[/quote]

Nč ne projeciram. V tvojih očeh so ženske pod-bitja, nekaj za seks in nekaj da te
popedena namesto mamice…to iščeš in to dobiš.

Glej, lahko pomeni, da lahko, ampak da pa ni nujno.
Torej, če imam jaz bogih 800€ plače, po tvoje, lahko pričakujem od moškega, da jih ima 2000€, da se bova dopolnjevala. Jaz s slabo plačo, on s fajn plačo, torej se dopolnjujeva po tvoje.
Samo jaz nisem ti, in mi na kraj pameti ne pade pričakovat, da bi moral imet moški tako plačo. Ob moji plače pač ne.

Saj rad te ma primarno tudi za to ker skrbiš za njega, emocionalno, fizično ali drugače. Ne vem kaj ti sanjaš, kolko tipov bi pa ti vzela, ki bi te samo meli “radi”, oziroma koliko tipov bi ti imela rada nazaj če bi edina stvar, ki bi jo imeli za ponuditi bila “radost”?

Sicer sem bolj površno bral. Zdi pa se mi, da to ni Robijevo načelo, ampak to je bila samo ena “kontra” Skeli oziroma temu, kako jo je sam razumel v tistem “peglanju”.
Ne bi bilo prvič, da sem ga “edini” razumel. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To,da je ženska ki rada skrbi za moškega z gospodinjenjem in seksom podbitje je tvoj zaključek, oz. zaključek butthurt feministk načeloma

Saj rad te ma primarno tudi za to ker skrbiš za njega, emocionalno, fizično ali drugače. Ne vem kaj ti sanjaš, kolko tipov bi pa ti vzela, ki bi te samo meli “radi”, oziroma koliko tipov bi ti imela rada nazaj če bi edina stvar, ki bi jo imeli za ponuditi bila “radost”?[/quote]

To so stvari ćisto iznad tvojega dometa razumevanja, zato se ne trudi.

Jaz imam v službi pisarniško delo, samo za računalnikom ves delovnik.
Zato še toliko raje po službi delam kaj zunaj pa naj gre za hobije ali pa za resno delo. Tako, da mi ni težko obrezovati drevja. Mi je pa zelo nadležno likati srajce. Zato jih preprosto ne nosim.
In na kraj pameti mi ne pade, da bi imela moškega, ki bi se spomnil, da ker on rad obrezuje drevje, da bo to zdaj on počel. Likal pa ne bo in da moram zdaj to jaz zanj početi.

Sicer sem bolj površno bral. Zdi pa se mi, da to ni Robijevo načelo, ampak to je bila samo ena “kontra” Skeli oziroma temu, kako jo je sam razumel v tistem “peglanju”.
Ne bi bilo prvič, da sem ga “edini” razumel. :))[/quote]

A tvoja mora tudi tebi peglat, drugače bi jo steral?

Dometa? Tvoj domet do sedaj je eno bevskanje čivave, prej si to vsaj mešala z nekimi argumenti, zdaj očitno niti argumentov nimaš več :))

To,da je ženska ki rada skrbi za moškega z gospodinjenjem in seksom podbitje je tvoj zaključek, oz. zaključek butthurt feministk načeloma[/quote]
Dokler je kot taka spoštovana in se tako počuti, je povsem enakovredna.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne bi bilo prvič, da sem ga “edini” razumel. :))[/quote]

A tvoja mora tudi tebi peglat, drugače bi jo steral?[/quote]
Ne in ne razumeš ama ništa. Nazaj v prvi razred! 😉

Dokler je kot taka spoštovana in se tako počuti, je povsem enakovredna.[/quote]

Se strinjam, samo razloži to drugim :))) za njih je podbitje

Dometa? Tvoj domet do sedaj je eno bevskanje čivave, prej si to vsaj mešala z nekimi argumenti, zdaj očitno niti argumentov nimaš več :))[/quote]

A bejž no. Glej, teb očitno čist lepo funkcionira po tvojem sistemu, ne vem zakaj se zdej
razburjaš.
Aja, da lahko še mimgrede eno žensko nazjaš, tko mal za dobro jutro?

Glej, lahko pomeni, da lahko, ampak da pa ni nujno.
Torej, če imam jaz bogih 800€ plače, po tvoje, lahko pričakujem od moškega, da jih ima 2000€, da se bova dopolnjevala. Jaz s slabo plačo, on s fajn plačo, torej se dopolnjujeva po tvoje.
Samo jaz nisem ti, in mi na kraj pameti ne pade pričakovat, da bi moral imet moški tako plačo. Ob moji plače pač ne.[/quote]

Ja saj zato pa ga ti kje drugje dopolnjuješ….. recimo on ima 2.000€ plače, ti pa 800€, on dela 12 ur na dan, ti pa 8 ur, on pride domov pa je pač zato še kosilo na mizi, pa porihtano stanovanje, in je on razbremenjen, ti pa ker imaš več časa (zaradi delovnega mesta) lahko doma pač storiš več. Pa ni to nobena gospodinja ali služkinja, ampak za mene je to normalno dopolnjevanje partnerjev….. ne vidim nič poniževalnega v tem.

Ne jezim se sploh. To je prvič da sem sploh kaj negativnega ti rekel, “bevskanje čivave”. To zato ker ti meni že konstantno nek grd ton maš in nekaj lajaš pač kot mala čivava, na to me je spomnilo. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close