Najdi forum

USB

Pozdravljeni,

prosim vas za pomoč, za darilo sem dobila digitalni fotoaparat Sony dsc 73, žal pa imam malo več kot 4 leta star računalnik, ki nima USB priklopa in ne morem prenesti slik iz fotoaparata na računalnik.

Ali obstaja kakšna rešitev, se da kupiti kakšen dodaten kabel ali karkoli…

Hvala za odgovore in upam, da obstaja kakšna rešitev.

LP,P

V vsaki računalniški trgovini dobiš dodatno USB kartico, ki jo vstaviš v PC.

Samo dvomim, da je to prava rešitev. Če boš hotela slike kaj obdelovati, boš potrebovala dovolj močan procesor in dovolj RAMa, prav tako, če boš želela vse skupaj kolikor toliko kvalitetno natisniti. Ampak če še nimaš USB-ja (pa je res PC star samo 4 leta???) potem je pC verjetno tudi po drugih karakteristikah preslaboten za naštete operacije. Nebi vseeno zamenjala stroja? Saj verjamem, da ti še dela, ampak… saj motike tudi še delujejo, pa kljub temo krompir kopljemo s plugom……. čas gre naprej in z njim tehnične zahteve zaradi novih tehnologij.

Včasih smo fotografirali na film, ga nesli razvit in izdelat poljubno število fotografij ter po tridesetih letih z nostalgijo obujali spomine.

Danes fotografiramo z enkami in ničlami, jih zbašemo v računalnik ter enkrat ali dvakrat preletimo in neuspele izbrišemo, ostale shranimo na trdi disk in morda še celo na CD, potem pa jih imamo lepo na varnem. Dokler

– nam računalnik ne zamrzne, ponori ali kompletno crkne,
– ne kupimo novega računalnika in pozabimo, da smo na starem sploh kaj pomembnega imeli shranjenega,
– ne mine deset let in je itak vse skupaj nemogoče še kakorkoli obuditi v življenje.

In takrat se bomo spomnili na film. In bomo jokali, zakaj smo, idioti, pred desetletjem skoraj zastonj dajali od hiše dobre, stare fotoaparate na film.

Obilo uspeha!

Kr en, tole pa je tako zavajajoce da kar srce boli.
Bere se tako, kot da se iz digitalnega zapisa ne bi dalo narediti klasicnih fotk.

Edino kar je, je to, da sem vcasih morala dati razvit cel film, pa ceprav je bilo polovico fotografij dobesedno za stran vrect, zdaj pa izberem sto taksnih, ki jih z najvecjim veseljem dam v album…. Ampak za to potrebujem racunalnik.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

New Report

Close