Najdi forum

USB – razlika???

Zanima me razlika med USB 2.0 in USB 1.0 (ali 1.1). In sicer pri spletni kameri. Kaj to pomeni in če je kakšna razlika pri sliki oz.prenosu slike?

lp

razlika med njima je v hitrosti prenosa podatkov.Pri spletni kameri pa mislim da je zadost 1.1,če ti kamera podpiram USB 2 ti bo delala tud na 1.1.

Recimo da mi kamera podpira samo USB 1.1., to pomeni da je slika bolj zamegljena, bolj razpacana, zaostaja, kot pa pri USB 2.0?
Samo ni mi jasno, zakaj mi je zjutraj delala čist ok, brez zamujanja in meglenja ob premiku, zvečer pa ravno obratno.
Nisem spreminjala nastavitev, samo svetloba je druga – bi lahko to bil vzrok?

lp

Jap, to je vzrok.
V temi dela sploh počasi, ker ima v avtomatskih nastavitvah določeno, da sproti odčitava in spreminja občutljivost (ISO). Pa tudi tungsten svetlobo (navadna žarnica) in pa svetlobo neonskih žarnic drugače sprejme.

In se da to kako odpravit? Najboljše rešitve, če sploh so?

lp

Odvisno je od tipa kamere in pa od programa, ki ga uporabljaš.
Ampak ni neke bojazni – že skoraj vsaka še tako zanič kamera in programska oprema, ki pride poleg, ima možnost, da lahko uporabnik sam spreminja raznorazne nastavitve okrog beline, ostrine, kontrasta, tipa svetlobe, ki jo bo kamera zajemala, barvne temperature ipd.

Malo pobrskaj v nastavitvah programa katerega uporabljaš za zajem videa in slik – sigurno imaš kje šanso spreminjati nastavitve za kamero.

Imam nastavitve samo ni mi jasno, kaj naj spremenim, da bo slika taka kot je treba. To pomeni da ne bo megle ob premikanju. Je to več stvari za spremenit ali je nastavitev prav za ta problem.

Samo še to me zanima: ali so isti problemi pri kameri ki podpira USB 2.0, ali so tam te težave odpravljene.

Pa hvala za pojasnitev!!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close