Najdi forum

USB ne dela v avtoradiu

Na USB ključek dam glasbo, na računalniku deluje, grem v avto in mi napiše NO AUDIO. Pogledam navodila od radia in piše, da mora bit USB ključek serije DEH-2***UB serije. V trgovini mi prodajo ključek, ki je prav gotovo za radio. Doma probam in nič. Ali ni prava serija ali je mogoče še kakšna druga fora?????

Ups, DEH-2 serija je mišljena za avtoradio, Mal sem blond. Kako naj torej spravim USB ključek v pogon na radiu Pioneer-2100UB?

Koliko je kapaciteta ključka? Kako imaš formatiran USB ključek?
Če imaš ključek formatiran v NTFS datotečnem sistemu bi lahko bil to vzrok. Marsikatera (večina) od teh naprav prepozna samo FAT32 format ali pa FAT16.

Poizkusi ključek formatirat v FAT32.

Khm, ja bi ga formatirala, samo ne vem kako, kako pa niti ne vem kako naj preverim v kakšnem formatu je!

Ključek vtakni v USB vhod na PC-ju. Odpri raziskovalca. System je ključku dodelil črko pogona (npr F:). Z miško se postavi na ta pogon -> desni klik in na novoodprtem oknu pojdi na dno in izberi Lastnosti. Tu ti pokaže informacije o USB ključku. Če je ključek že formatiran v FAT32 potem ne vem zakaj ti ga autoradio ne spozna, če pa je format ključka NTFS, ga formatiraj.
Za formatiranje se zopet z miško postaviš na pogon -> desni klik in (v istem oknu, kjer si prej izbrala Lastnosti) nekje v sredini je opcija Formatiraj. Sedaj izberi pravi format in ključek formatiraj (lahko tudi “Hitro formatiranje”).

Pomembno! Pred formatiranjem si vse podatke iz ključka shrani nekam na HD, ker jih formatiranje izbriše!

LP
Dare

Je FAT32. Ali je mogoče kakšna fora o prenosu glasbe na ključek.Jaz sem iz mapce My music prenasla komade samo z ukazom copy-paste. Ali je kaj na tem?

Kaj vidiš, ko USB ključek odpreš na PC-ju z Raziskovalcem?
V navodilih za autoradio preveri kakšne formate glasbe ti podpira preko USB?

LP
Dare

Jz mam podoben problem. Samo da mi na racunalniku kaze in predvaja 82 komadov v eni mapi v avtu pa samo 49. Ne predvaja mi pa vseh ki sem jih na novo nalozila 2 dni nazaj.. ?? To mi tud ni jasno

avtoradio ne bere vseh formatov, bi jih bilo treba prekodirati v prav format.

Pozdravljeni
tudi jaz bi imela vprašanje glede USB ključa v avtu. Meni, ko vžgem avto vedno predvaja 1. pesem na ključu. Ko ugasnem avto in ga ponovno vžgem spet začenja s 1. pesmijo. Kaj je narobe?

je prej drugače delalo?je bilo vedno tako?

imam drugi ključek, na katerega so na isti način naložene pesmi, pa dela v avtu brez problema, ta pa vedno znova vrti 1. pesem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close