Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Urgenca Ljubljana-zdaj!

Urgenca Ljubljana-zdaj!

Odgovor na objavo uporabnika
A b c, 24.10.2021 ob 02:09

Bobu bob, 24.10.2021 ob 01:26

Sem že nekaj časa nazaj napisal, da boste prepuščeni sami sebi, če se bo zakompliciralo po cepljenju. Ne računajte na  “stroko”!

Vse bolj razmišljam o prekinitvi dodatnega zavarovanja, ker se zavedam, da lahko samo sanjam, o tem da bom dobil zdravstveno storitev za katero plačujem in mi pripada.

Tudi jaz razmišljam o prekinitvi dodatnega.

Sosed povedal, ko je bil  mesec dni nazaj na urgenci … da je neka gospa na invalidskem vozičku čakala 14 ur, da je prišla na vrsto. On je bil sprejet notri v ambulanto, v sklopu te je odšel na wc (notranji) in videl kako jih je bilo v kabinetu nagnetenih 8 komadov, pili so kavo in se smejali … zunaj pa gneča!

Ne vem, ali imajo navodila, da ne smejo prehitro delati?

Pokvarjeni so precej zato taka navodila niso presenečenje. Delajte vrste, naj trpijo, naj vidijo kaj “dela” virus, morda jih bo to prisililo v cepljenje na lastno odgovornost. Istočasno ustvarjajo situacijo za pospešitev privatizacije zdravstva kot si ga močno želijo že leta. Nekateri pokvarjenci so že leta 91′ vedeli kako bodo polnili žepe s provizijami.

Ja dodatno zavarovanje znaša več kot 400 EUR na leto. Če vem, da ne bom dobil zdravstvene oskrbe, ki mi pripada je smiselno ukiniti dodatno zavarovanje. O tem razmišljam zadnje dneve, ker je to metanje denarja v žepe organiziranih kriminalcev v zameno za nič.

Res je.

Bolni ljudje umirajo v čakalnih vrstah, medtem pa zdravniki lovijo zdrave ljudi in jih prepričujejo, da bodo zboleli, če se ne cepijo.

zdaj tako, 24.10.2021 ob 08:45

Bolni ljudje čakajo neskončno dolgo v vrstah po urgencah,

ne dosežejo osebnega zdravnika niti po telefonu,

se poskušajo zdraviti z domačimi zvarki kot v srednjem veku,

medtem ko zdravniki za izplačilo nagrad lovijo okrog zdrave ljudi,

in jih prepričujejo, naj se cepijo,

da ne bojo zboleli.

Svet je postal norišnica.

Najboljši opis reale 2021.

Ne išči pravice na sodišču.

Ne išči boga v cerkvi.

Ne išči zdravja pri zdravniku.

Čas je da se prebudite in spregledate!

Realna 2021, 24.10.2021 ob 08:49

Najboljši opis reale 2021.

Ampak, o ti nekdo to realo zloži pred oči, se z globoko sapo zaveš, kako je to vse sprevrženo.

Vendar samo v Sloveniji.  Prijatelji nimajo nobenih pripomb na delovanje javnega zdravstva v Angliji, Nemčiji, Avstriji, Italiji.

Tam je urgenca urgenca. Vsak ki pride, je obravnavan v roku pol ure!

Kaže, da je pri nas nekaj hudo narobe. Kaj je to ? Ne gre samo za denar.

Pri nas v zdravstvu (razen redkih izjem) vlada kronično pomanjkanje človečnosti?

Pa ne moreš vendar nekoga, ki je obremenjen s skrbjo za lastno zdravje in večinoma v stiski in prestrašen, pustiti čakati na hodniku ure in ure in ure.

Če bi ljudje morali za kaj protestirat je to predvsem zato, da bi bilo zdravstvo no.1.

Kakšne pišete, da vas ni sram. Kako zapustiš urgenco, če nisi takoj obravnavan? To pomeni, da urgence nisi potreboval. Vsak, ki mu je hudo, misli, da je nujen primer, ampak zavedati se morate, da je marsikdo potreben še bolj hitre obravnave kot vi. Če slišite smeh izza vrat, ker se smejita dve sestri, to ne pomeni, da bolj v ozadju zdravnik nima kaj počet. Sram naj vas bo, da širite take neumnosti. Zakaj sploh hodite tja, če veste, da nič ne delajo.

Nevemno, 24.10.2021 ob 09:08

Kakšne pišete, da vas ni sram. Kako zapustiš urgenco, če nisi takoj obravnavan? To pomeni, da urgence nisi potreboval. Vsak, ki mu je hudo, misli, da je nujen primer, ampak zavedati se morate, da je marsikdo potreben še bolj hitre obravnave kot vi. Če slišite smeh izza vrat, ker se smejita dve sestri, to ne pomeni, da bolj v ozadju zdravnik nima kaj počet. Sram naj vas bo, da širite take neumnosti. Zakaj sploh hodite tja, če veste, da nič ne delajo.

Mogoče pa zato, ker smo toliko stari da vemo, kako je bilo včasih in kako je še danes v drugih državah.

Da se poskrbeti za pomoči potrebne ljudi bolje in hitreje.

Anonimno 6141, 24.10.2021 ob 08:40

Šnelca_783, 24.10.2021 ob 08:23

Robi650, 24.10.2021 ob 08:13

To je vse del plana. Koronskega zločina in genocida. Politika daje takšna navodila, da je potrebno v zdravstvu ustvariti lažno stanje preobremenjenosti, ker je to nujno za depopulacijo.

Namerno pobijajo ljudi. Zato pa pravim, da je treba čimprej pobiti fašistično golazen, preden pobijejo nas.

To je zal res.

Edino se do narkomanov so zacuda spostljivi. Oni takoj pridejo na vrsto, se z njimi pogovarjajo.

Ker narkomani so odgovorni in so se cepili.

Ne pa vi….

Ce bi bili odgovorni do svojega zdravja, se ne bi niti drogirali.?

A mislis da en ki komaj na nogah stoji in se zelo slabo pocuti, da bo stal tam 3 ure??

Ne gre domov, ker ne zmore.

Pred leti sem mamo peljala v dezurstvo, pritisk ji je narasel na 210. Niso jo hoteli sprejet. Potem sem jo peljala v bolnico. Tam je cakala 1 uro in jim je tezila da gre stran, pa po novinarje.

Novinar jih klice ali pride celo gor v bolnico( ? Se ne spomnem za nazaj) in vprasa kaj se je dogajalo. Zakaj niso vzeli osebo z visokim tlakom? Pa je dobil odg da je jezna pobegnila. In novinar rece a kam je sla med trtami proti kp ali izoli? Ste zgubili pacientko??

Nic, z mamo smo se mogle same znajt in s pritiskom 220. Zunaj na zraku je predihavala, bruhala, kri iz nosa..

Bila sem v stiski ker nisem vedela kam vec z njo.

Na sreco se je dobro koncalo.

Vsaka taka neobravnava pusti posledice na zdravju, tisti z manj srece pa koncajo s smrtjo.

Zapustimo urgenco, ker NE MOREMO VEČ ČAKATI, ne zato, ker se nam ne ljubi čakati, kaj tebi ni jasno?? Pojdi na urgenco, ko imaš že 3 dni vročino 40 in nekaj čez, ko ti nobena tableta ne pomaga, ko nisi jedel že 5 dni, verjetno si tudi dehidriran, ne moreš ne požirat ne sedet, vsake nekaj minut te zmanjka, oni te pa posedejo ZUNAJ na stol in tam čakaš ko budala, medtem ko NIKOGAR ne vzamejo not od tistih treh čakajočih pred teboj. Ko ne veš, kaj se dogaja, ko nihče ne pride ven povedat, koliko časa bo še treba čakat in kaj sploh počnejo, če nikogar ne sprejmejo not. Sin se je tresel kot da ima epileptični napad, ker ga je tako mrazilo, not nismo smeli. Kaj bi ti naredila? Čakala še xy ur?? Sin je v trenutku budnosti rekel, da ne more več tu sedet in dobesedno spolzel s stola. KAJ BI NAREDILA TI? Šli smo not, trkali na vrata, ena sestra je končno ven prišla in rekla samo, da je treba še počakat. To je to!!

Pred enim letom sem tja peljala mamo, ki jo je zdravnica v domu “celila” samo z nekimi mažami, ona pa po nogah rana pri rani. Dokler nisem totalno znorela in zahtevala, da se jo pošlje pod nujno na urgenco. Šla sem  njo, čakala ko budala, po eni uri in pol je bila sprejeta v notranje prostore urgence, čakam še eno uro, nič. HB je prišla mimo sestra, ki jo poznam, da sem prosila, če pogleda, kaj je z mamo. Je šla not, prišla nazaj in rekla, da še vedno čaka na stolu znotraj. Po 3 urah!! Sem šla in prišla nazaj čez dve uri in zahtevala, da mi povedo, kaj se dogaja z mamo. Takrat so jo končno ravno pregledovali. Kasneje mi je rekla, da je nihče ni niti povohal več kot 4 ure. Ko jo je končno pregledal zdravnik, je rekel, da je to urgentno za na dermatološko v Ljubljano. Še isti dan so jo pripeljali tja in čez dva dni ugotovili, da ima raka- limfom. Una bebava zdravnica in bebava dermatologinja v Izoli so ji pa mazica predpisovali. Na onkološkem so rekli, da je prišla vsaj eno leto prepozno. Vložila sem prijavo, seveda se ni izcimilo nič.

Govorite o zdravstvu v Ameriki. Tam vsaj ne plačujejo ogromno keša iz plač, ki gredo za zdravstvo. Jaz dam vsak mesec za zdravstvo 700€ iz moje plače. Kaj dobim za to?? Niti urgence, sori!

pred dvemi tedni, 24.10.2021 ob 09:32

Zapustimo urgenco, ker NE MOREMO VEČ ČAKATI, ne zato, ker se nam ne ljubi čakati, kaj tebi ni jasno?? Pojdi na urgenco, ko imaš že 3 dni vročino 40 in nekaj čez, ko ti nobena tableta ne pomaga, ko nisi jedel že 5 dni, verjetno si tudi dehidriran, ne moreš ne požirat ne sedet, vsake nekaj minut te zmanjka, oni te pa posedejo ZUNAJ na stol in tam čakaš ko budala, medtem ko NIKOGAR ne vzamejo not od tistih treh čakajočih pred teboj. Ko ne veš, kaj se dogaja, ko nihče ne pride ven povedat, koliko časa bo še treba čakat in kaj sploh počnejo, če nikogar ne sprejmejo not. Sin se je tresel kot da ima epileptični napad, ker ga je tako mrazilo, not nismo smeli. Kaj bi ti naredila? Čakala še xy ur?? Sin je v trenutku budnosti rekel, da ne more več tu sedet in dobesedno spolzel s stola. KAJ BI NAREDILA TI? Šli smo not, trkali na vrata, ena sestra je končno ven prišla in rekla samo, da je treba še počakat. To je to!!

Pred enim letom sem tja peljala mamo, ki jo je zdravnica v domu “celila” samo z nekimi mažami, ona pa po nogah rana pri rani. Dokler nisem totalno znorela in zahtevala, da se jo pošlje pod nujno na urgenco. Šla sem  njo, čakala ko budala, po eni uri in pol je bila sprejeta v notranje prostore urgence, čakam še eno uro, nič. HB je prišla mimo sestra, ki jo poznam, da sem prosila, če pogleda, kaj je z mamo. Je šla not, prišla nazaj in rekla, da še vedno čaka na stolu znotraj. Po 3 urah!! Sem šla in prišla nazaj čez dve uri in zahtevala, da mi povedo, kaj se dogaja z mamo. Takrat so jo končno ravno pregledovali. Kasneje mi je rekla, da je nihče ni niti povohal več kot 4 ure. Ko jo je končno pregledal zdravnik, je rekel, da je to urgentno za na dermatološko v Ljubljano. Še isti dan so jo pripeljali tja in čez dva dni ugotovili, da ima raka- limfom. Una bebava zdravnica in bebava dermatologinja v Izoli so ji pa mazica predpisovali. Na onkološkem so rekli, da je prišla vsaj eno leto prepozno. Vložila sem prijavo, seveda se ni izcimilo nič.

Govorite o zdravstvu v Ameriki. Tam vsaj ne plačujejo ogromno keša iz plač, ki gredo za zdravstvo. Jaz dam vsak mesec za zdravstvo 700€ iz moje plače. Kaj dobim za to?? Niti urgence, sori!

Kaj ne moreš več čakat? Če si v urgentnem stanju boš čakal, ker druge nimaš. Če nisi boš pa pač odšel domov.

Jebemti facebook mamice, dajte se umirit malo.

Jaz imam pa z urgencami in dežurni ful izkušenj. Lj, Izola, MB, Ptuj. Imam zelo nerodne otroke, bolne starše. In nikoli slabe izkušnje nikjer. Če je bila akutna bolečina na res sumljivem mestu so nas vzeli takoj, ko smo imeli zlomljen prst pa smo res čakali, pa so druge pred nami not jemali. Logično, saj so tiste pripeljali z rešilcem popolnoma neodzivne.

Še vedno mi pa ni jasno, da imate pet dni vročine in rinete na urgenco, a niste mogli par ur, ali da prej k svojemu zdravniku?

Zdj tko je ne..vrocine slabosti glavoboli to ne spada na urgenco,nujna stanja vemo kasna so,ko komaj zivis..pa naj bodo to problemi s cemrkoli.Je pa tudi res da vcasih huda bolecina pocutje na ven ne zgleda pri vseh enako. Sama npr pri 30ih zgledam zelo utrujena s podocnjaki in vodenimi ocmi zal gensko. Strinjamo se pa verjetno vsi da na urgenco ne pridemo ker bi nam blo tam lustno al pa ker hocmo druzbe,ampak ker rabmo pomoc in ne vem kaj je tuki sploh za debatirat.
Sama sem na 3 dni hodila na urgenco,1mesec na koncu se je izkazalo da potrebujem operacijo in sem jo dobila cez dva meseca-endometrioza.

Pocutje je bilo grozno,celodnevne slabosti zvijajoce bolecine temperatura 37,3 ki naznanja da se v telesu dogajajo vnetni procesi (moja temp normalna je sicer 36,6-36,8),odvisno od cloveka je ta temperatura kdaj koga pokoplje.Prenehajte s posplosevanjem ker je clovesko telo zelo zakomplicirano in smo vsi primer zase.

Kar se tice trenutnega stanja imam sama tezave z ocmi ze 6mesecev,vmes bila na 2antib.,razlicne kapljice,2x samoplacnisko..diagnoza blefarokonjuktivitis.

Na zacetku je bil osebni tok nesposobn da se konjuktivitisa po oceh ni prepoznal pa je to banalna zadeva ki jo more vsak splosni zdr znat prepoznat in zdravit,zato sm sla samopl.,kjer je bil moj sum utemeljen. Ker se je stanje slabsao z meseca v mesec sem dobila konca sept.pred napotnico za zelo hitro,antibiotike ali druga zdravila potrebujem ker imam izcedek iz oci rumen torej je neka infekcija,na to bom mogla cakat do konca novembra da pridem na obravnavo na ocesno,pa se to vprasanje ce pridem brez pct not,iskreno ne vem kaj bom naredila.

Moje stanje je nujno pa bom vseeno mogla palcko dobit v nos pomoje ce bom hotla bit pregledana. Hocem rect da stanja ki so kronicna in ogrozujoca zivljensko ali pa ne vem moj primer da lahko nastane poskodba ocesa in oslabljen vid pri 30letih se mi zdi nekako cisto drugace kot nekoga ki z vrocino hodite tja,ker lahko pocakate osebnega zdravnika. Ko pa ne mores vec gledat na svetlobi imas otecene rdece veke in rdece oko pa je zgodba drugacna.

Mislim da bi bilo treba res zaceti locevati nujne in nenujne zadeve.

Ze sama pa imam kronicno stanje ze sem si pomagala kolikor se je dalo od farmacije do homeopatije do prehr dopolnil,ko enostavno ne gre na bolje ne gre

Anonimno 3957, 24.10.2021 ob 09:36

Kaj ne moreš več čakat? Če si v urgentnem stanju boš čakal, ker druge nimaš. Če nisi boš pa pač odšel domov.

Jebemti facebook mamice, dajte se umirit malo.

Tako je! Pohlevno in ubogljivo! In tiho na vsa poniževanja s strani vlade, doktorjev in sester!

Ovceeee

(citiram Anonimno 3957)

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

mirjam531, 24.10.2021 ob 10:23

Zdj tko je ne..vrocine slabosti glavoboli to ne spada na urgenco,nujna stanja vemo kasna so,ko komaj zivis..pa naj bodo to problemi s cemrkoli.Je pa tudi res da vcasih huda bolecina pocutje na ven ne zgleda pri vseh enako. Sama npr pri 30ih zgledam zelo utrujena s podocnjaki in vodenimi ocmi zal gensko. Strinjamo se pa verjetno vsi da na urgenco ne pridemo ker bi nam blo tam lustno al pa ker hocmo druzbe,ampak ker rabmo pomoc in ne vem kaj je tuki sploh za debatirat.
Sama sem na 3 dni hodila na urgenco,1mesec na koncu se je izkazalo da potrebujem operacijo in sem jo dobila cez dva meseca-endometrioza.

Pocutje je bilo grozno,celodnevne slabosti zvijajoce bolecine temperatura 37,3 ki naznanja da se v telesu dogajajo vnetni procesi (moja temp normalna je sicer 36,6-36,8),odvisno od cloveka je ta temperatura kdaj koga pokoplje.Prenehajte s posplosevanjem ker je clovesko telo zelo zakomplicirano in smo vsi primer zase.

Kar se tice trenutnega stanja imam sama tezave z ocmi ze 6mesecev,vmes bila na 2antib.,razlicne kapljice,2x samoplacnisko..diagnoza blefarokonjuktivitis.

Na zacetku je bil osebni tok nesposobn da se konjuktivitisa po oceh ni prepoznal pa je to banalna zadeva ki jo more vsak splosni zdr znat prepoznat in zdravit,zato sm sla samopl.,kjer je bil moj sum utemeljen. Ker se je stanje slabsao z meseca v mesec sem dobila konca sept.pred napotnico za zelo hitro,antibiotike ali druga zdravila potrebujem ker imam izcedek iz oci rumen torej je neka infekcija,na to bom mogla cakat do konca novembra da pridem na obravnavo na ocesno,pa se to vprasanje ce pridem brez pct not,iskreno ne vem kaj bom naredila.

Moje stanje je nujno pa bom vseeno mogla palcko dobit v nos pomoje ce bom hotla bit pregledana. Hocem rect da stanja ki so kronicna in ogrozujoca zivljensko ali pa ne vem moj primer da lahko nastane poskodba ocesa in oslabljen vid pri 30letih se mi zdi nekako cisto drugace kot nekoga ki z vrocino hodite tja,ker lahko pocakate osebnega zdravnika. Ko pa ne mores vec gledat na svetlobi imas otecene rdece veke in rdece oko pa je zgodba drugacna.

Mislim da bi bilo treba res zaceti locevati nujne in nenujne zadeve.

Ze sama pa imam kronicno stanje ze sem si pomagala kolikor se je dalo od farmacije do homeopatije do prehr dopolnil,ko enostavno ne gre na bolje ne gre

Kaj vas briga, ali je stanje nujno ali nenujno? To bodo že tam ugotovili. Pri vsem skupaj gre za to, da ljudje čakajo na urgenci ure in ure, ko je malo ljudi tam in nikogar ne sprejemajo not. Nihče ne ve, kaj delajo in v čem je štos, da zadeva nikamor ne steče. To je problem, ki ga očitno ne dojemate. Ženska pravi, da od štirih čakajočih niso sprejeli nikogar not, pa tudi nikogar ni bilo ven, da bi povedal kaj je na stvari. Na vprašanja niso odgovarjali. To je velik globalni problem naših urgenc, prav tako je enormen problem, da se osebni zdravniki ne odzivajo in praktično moraš na urgenco, ker drugega nimaš, če hočeš priti do dohtarja. To je tisto, zaradi česar bi se moralo iti na ceste. Zakaj za vraga tole podpirate in jih še ščitite?

Ampak – tole čakanje na urgenci ni od včeraj, niti od lanskega leta.

Takole se ure in ure čaka že najmanj 15 let na IPP-ju.  Govorim za LJ urgenco, drugod ne poznam situacije.  Prej je veljalo, da se čaka zaradi neprimernih prostorov (pomanjkanje), zdaj so pridobili nove prostore in je situacija enaka.

Bodimo pošteni in priznajmo, da je takšno pač naše zdravstvo in to nima veze s covidom.

Aja? Močan glavobol po cepljenju ne spada na urgenco? Če te po cepljenju prime karkoli takega in se ti stanje drastično poslabša, je TO ZA URGENCO!! Sina je 5 dni po cepljenju dobesedno vrglo. Kaj jaz vem, kaj se lahko skriva v ozadju. Res je, da ga glava ni bolela, vsaj ne zelo, ampak kako naj vem, posebej po tem, kar se je zgodilo s Katjo. Osebni zdravnik! Do takrat sploh še ni prišel do njega, ker je moral najprej na PCR testiranje, na katerega je čakal kar nekaj dni. Zdravnik mu je po mailu poslal, da je sporočil centru za testiranje, da ga bodo poklicali. In potem je čakal in čakal. Vmes se je zgodilo, kar se je, testiranje PCR je imel šele dva dni po tem, ko je šel na urgenco (negativen). K zdravniku je prišel dober teden po začetku bolezni. O kakšnem osebnem zdravniku govorite, saj se ne more do njega, mater! Ko je vztrajal pri tem, da je šlo za stranski učinek cepiva, je zdravnik odmahnil z roko. Potem je le “pogledal in povprašal” in povedal, kar sem že napisala. Vmes nismo vedeli, ali gre morda za hudo obliko angine in bi nujno potreboval antibiotik. Ali gre za posledico cepljenja, ki bi lahko bila usodna…No, izkazalo se je, da gre za herpes simplex. Po 8 dneh, ko je prišel do zdravnika, in je vročina padla na znosno raven, mu je pa ta predpisal antibiotik. Sin ga je vprašal, zakaj, saj če so herpetični izpuščaji v ustih in žrelu, na jeziku… (kar je videl tudi zdravnik), potem je to virus, ne bakterija. Za vsak slučaj, je bil odgovor.

O kakšnem čakanju na osebnega zdravnika je torej govora? Saj ne prideš do njega. Pa do urgence očitno tudi ne.

Bili na urgenci v Ljubljani in v Mariboru. Obravna, torej triaža takoj, čakanje samo na nekaj pacientov pred nami. Nato pa cakanje, ja. Ampak zato, ker nismo bili triažirani kot super urgentno. Vročina sama po sebi ni urgentno stanje. Če bi sin res skupaj zlezel, pa ne me basat, no, bi ga vzeli takoj. Enako je bilo, ko je prijateljica imela napad astme, direkt od triaže na kisik, pa ko je tašča omedlela, je bila v pol ure na kardio oddelku. Zato ne verjamem takim pobudam v nič dajanja zdravstva. Čeprav je marsikaj narobe, ampak to je pač pretiravanje ali vašega sončka, ali pa vas, sončkovih staršev, ki bi morali čakat na vrsto kot vsi ostali. Da je sonce prišlo k sebi po nekaj tabletih, ki so v prosti prodaji brez recepta, to samo dokazuje.

Prijavite tudi sami na NIJZ neželeni učinek, oziroma se ne pustiti prepričati s strani zdravnika, da temu ni tako.

Poskušajo čim več teh neželenih ušutkati, zato da bo cepivo dobilo oceno kot varno. Ne se pustit! Če nihče ne bo prijavljal, nas bodo še leta dolgo posiljevali s temi nevarnimi cepivi.

Naslednjič, ko se zgodi kaj hudega, samo v avto in gasa do Italije (ali Avstrije, kdor je bližje tam).

Tega ne verjamem, 24.10.2021 ob 11:18

Bili na urgenci v Ljubljani in v Mariboru. Obravna, torej triaža takoj, čakanje samo na nekaj pacientov pred nami. Nato pa cakanje, ja. Ampak zato, ker nismo bili triažirani kot super urgentno. Vročina sama po sebi ni urgentno stanje. Če bi sin res skupaj zlezel, pa ne me basat, no, bi ga vzeli takoj. Enako je bilo, ko je prijateljica imela napad astme, direkt od triaže na kisik, pa ko je tašča omedlela, je bila v pol ure na kardio oddelku. Zato ne verjamem takim pobudam v nič dajanja zdravstva. Čeprav je marsikaj narobe, ampak to je pač pretiravanje ali vašega sončka, ali pa vas, sončkovih staršev, ki bi morali čakat na vrsto kot vsi ostali. Da je sonce prišlo k sebi po nekaj tabletih, ki so v prosti prodaji brez recepta, to samo dokazuje.

A ni napisala, da še zdaj ni v redu? Ko je bilo pa najhuje, verjamem, da jih je stisnilo nekaj dni po cepljenju, ko ne veš, kaj bi lahko bilo. Pa napisala je, da so mu celo noč dajali hladne obkladke in mu zbijali vročino. Kaj se tebi dogaja, da take zadeve označuješ kot laž? Dokler ne doživiš, očitno ne verjameš. A ti bi pa svoje sonce pustila v vročinskem deliriju, ali kako?? In če pogledaš na stran urgence, piše lepo, da so kot nujno stanje obravnavana tudi vročinska stanja, pri zelo visoki vročini, ki ne pade kljub tabletam. A si zdaj ti tista, ki odreja, kaj je nujno in kaj ne? Kure domišljave!

Lara453, 23.10.2021 ob 21:13

Kaj bos pa naredil?Poklical vodilnega ukc al kaj?

Ko pridete na vrsto pac boste sprejeti in ne jokajte

In pol ko pride do smrti med cakanjem ali kaj podobnega se vsi cudijo kako je do tega prislo ane…jaooo

Dejstvo je da je zdravstvo trenutno na dnu…osebni zdravniki si sami dolocijo koliko ljudi na dan bodo sprejeli in koliko casa bodo vsakemu pacientu namenili, cetudi gre za prvi pregled in noben ne ve koliko casa bo clovek potreboval v ambulanti, kar pripelje spet do tega, da na hitro zgolj napisejo 1 recept za zdravila in te posljejo domov. Prek telefona itak nobenega ne dobis, na mail pa odpisejo ko odpisejo….

Urgence so prepolne ljudi, ki cakajo za urgentni pregled predolgo in se bi lahko pisal…

Najhuje pa je, koliko % vseh ljudi v zdravstvu nima potrpljenja in volje za delo z ljudmi in delajo tam zgolj zaradi place…

Ne bom rekel da so vsi v zdravstvu za odstrel, imam tudi veliko pozitivnih izkusenj, vendar slabih je prevec in pretehtajo tudi dobre…

Pa da ne bo pomote, imam druzinskega clana ki je v tej stroki, vendar odkar se je odlocil za ta poklic ima veselje za delo in ne izgubi obcutka za to, kako biti clovek, pa tudi ce dela velikokrat po 10-12 ur na  dan kot resevalec, medtem ko je zdravnikom tezko ce ne dobijo svoje kavice na 15minut, pol pa so prezasedeni in imajo prevec dela itd, se celo svojo nesramnost pripisejo “tezkim pogojem dela” do te mere, da si nekateri (pred kratkim sem dozivel to) upajo izjavit da je normalno da sprejmejo 1 cloveka na pregled v 4 urah, medtem ko ostali cakajo in cakajo v cakalnici…

Zgodb je prevec in lahko bi razglabljali v nedogled, ce si pa ti lara ponosna na ta nacin dela, podpiras vse to in si v tej stroki…si zgolj dokaz da imajo ljudje s slabimi izkusnjami prav in bi morala zamenjati stroko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close