Urgenca Ljubljana – naj se ve!!!
matias, 21.09.2024 ob 13:33
Prijaznost te ne reši, če me kdo operira, hočem zdravnika s psihopatskimi značilnostmi, torej da je kot “robot”, da ga nič ne vrže iz tira in se z ničemer ne obremenjuje, da je hladen kot špricer, da je kot mesar, ker ko te nekdo operira na srcu, na možganih, kjer milimetri odločajo, so to prednostne lastnosti dobrega kirurga, ne da bi se mu roke tresle.
Dober, kompetenten strokovnjak je pomemben, ne morejo se tu pomenkovati z mamkami, ki rabijo nekoga, da jih posluša, treplja po ramenih, ker je preveč ljudi, mora vse iti po tekočem traku, sploh urgentnem, ker urgentno je sinonim za nujno, torej hitro.
V Indiji si ti kot belec VIP pacient, komur to ni jasno, da ga očara korist le za lastno rit, ne vidi pa, da pa tam na tisoče ljudi umira ob cestnih jarkih in na smetiščih, za tiste pa nihče ne poskrbi celostno, zakaj le ne?
Primerjajte malo Slovenijo z Indijo:
.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_quality_of_healthcare
Na urgenco prideš k običajnemu zdravniku, ki je takrat dežuren na urgenci, to ni kirurg. Tako kot te posljejo na rentgen k drugemu zdravniku te pošljejo tudi k kirurgu, če je to potrebno. Zdravniki, ki dežurajo na urgenci so pa po večini res nesramni in nečloveški.
Na urgenci sem bila ene 4x z mamo, 1x s tasco, 5x z mozem in 1x zase, govorim o zadnjih nekaj letih in nismo bili zaradi poskodb.
In ja, res cakas v nedogled, cakas ure in ure, tudi 12, tudi 14 ur sem ze bila na urgenci in tasca je bila enkrat vec kot 24 ur, ampak kar zadeva osebje, sestre in zdravnike, jaz lahko osebje samo pohvalim, cetudi ni nekega osebnega odnosa do pacientov so strokovni in vsem nam so pomagali, tudi napotnice za nujno naprej smo dobili, zdravila po potrebi, razni UZ takoj, zadnje leto res na sreco nisem bila koristnik urgence, a do zdaj so se vedno potrudili in bili pozorni na vse.
Mislim, govorimo o neprijaznosti, ker tako se to čita!? Figo, seveda to ni res, večino moti, da ne dobi posebnega tretmaja, večinoma hipohondri, ki greste na bolniško, če dvakrat zakašljate, nezavedajoč se, da k zdravnikom prihajajo pacienti po tekočem traku in mora biti uradniški, da je vse hitreje in logistično učinkoviteje izpelje, saj zdravnikov zelo primanjkuje.
matias, 21.09.2024 ob 14:21
Mislim, govorimo o neprijaznosti, ker tako se to čita!? Figo, seveda to ni res, večino moti, da ne dobi posebnega tretmaja, večinoma hipohondri, ki greste na bolniško, če dvakrat zakašljate, nezavedajoč se, da k zdravnikom prihajajo pacienti po tekočem traku in mora biti uradniški, da je vse hitreje in logistično učinkoviteje izpelje, saj zdravnikov zelo primanjkuje.
Ah, ne nakladaj…..
…je ta urgenca…ampak, ko nas nekaj doleti pa letimo, kajne…tako se pač naredi življenje…
Blagor tistim srečnežem, ki urgence nikoli ne vidijo, doživijo, …so tudi takšni, ja…,ki jim teče življenje gladko kot po maslu in se na koncu tudi poslovijo brez prekladanja po bolnicah …to so srečneži…ljubljenci usode…
V glavnem…tudi pri nas leto ni naše najboljše…težave in bolezni…
Tako, da tudi izrekam — vso pohvalo urgenci— tako ginekološki urgenci , kot splošni.
Sem malokrat pri zdravniku Hvala Bogu, in imam za mojega osebnega same pohvale.
Sem pa pri poškodbi roke hude bolečine in zvin čakala pet ur, na slikanje in zdravnika, kljub prošnji, da preveč boli nikakršnih tablet.
Sobota in nas ni bilo dosti v čakalnici.
Sem pa pred mesecem iz Indije in lahko iz prve roke povem. Slovenija nazaduje v vsem. Predvsem v svinjariji. Vlaki v Indiji srednji razred čisti, udobni, postrežba s čajem in piškoti. Sramota pri nas, busi in vlaki zasvinjani s čingumiji, papirčki zatlačeni v režice, zavese preluknjane. Sedeži popisani.
V Indiji so masovno ukinili plastične vrečke, delajo veliko na čistoči in velik napredek, pri nas pa nazadujemo.
Samo, da smo si na jasnem. Plačujem v dodatno zdravstveno in zdravstveno in moram plačat plombico. Glej Matjažko, huje kot v Indiji.
Tam vsaj ne mečejo denarja stran, jaz ga mečem stran in pol moram plačat plombico.
Samemu Bogu se zahvalim, da sem zdrava in ja posežem raje po čirulečarule travice, sam da ne rabim k doktorju po kemijo. In deluje. In morda bi marsikdo zaradi apčihanja, ki jemlje čas zdravniku, dal prednost resnim bolnikom. Ampak ne, ker Najlažje je vzeti lekadol.
Ker z ingverjem, čilijem, kamilico, rdečo peso, je več dela, kot pogoltneš tableto in vodo in si fraj.
Pač kaos. Večji kot v Indiji. Tam kaosa že dolgo več ni. Ker čas stoji. Tukaj pa, ob tempu goltate tablete strokovnjakov. Kajne Matjažko.
Eni pač še nikoli niso zares rabili urgence potem lahko pametujejo. Ko enkrat zares rabiš in vidiš kaj se dogaja že v čakalnici kako se včasih sestre derejo na čakajoče ki sploh še na vrsti niso bili potem te je dejansko strah it v ambulanto. Imaš pa lahko tudi srečo da ravno takrat ko si ti tam so vsi prijazni ali pa neprijazni takrat ne delajo. Na urgenci se zamenja ogromno zdravnikov. Moja mama je bila v 2 letih na urgenci več kot 40x in je bil vsakič drug zdravnik/zdravnica. Enkrat recimo so jo poslali domov s plučnico, 2 tedna kasneje poslabšanje in 2 tedna bolnice – tako 3x.
Zmajevo leto, tebi nič ne manjka, vsaj telesno, kar se tiče podstrešja, pa je seveda druga pesem. Da raje posežeš po “zeliščih”, ki te še malo zadimijo v spiritualnem obredu očiščevanja zahodnjaške zdolgočasenosti in prenažrtosti vsega, pa verjamem, saj tudi Cannabis indica izvira iz Indije. Ko/če boš pa resneje zbolela, boš pa med prvimi na urgenci pri nas in lepo jedla “kemijo”, ker čajčki in šamani zdravijo samo namišljene bolezni. 🙂
Kje je nesramno osebje na urgenci? Smo bili, tudi z otroci. Vse normalno, prijazno, ne morem prehvaliti ljudi ki so poskrbeli za hčerko, jo zraven še animirani da je lažje prenesla.
Edino kar me je zmotilo, je čakanje, ampak to pač tako je. Nimam kaj reči, delali so ves čas, niso kofetkali..
Kje imate vi nonstop neke nesramneže v zdravstvu??
Večina je ok, so pa to ljudje ki imajo logično veliko opravka z ljudmi v krizi.taki so nevede dovzetni za energijo ljudi. Prevod =kar daš to dobiš. Dajte se najprej vi normalno in razumno vesti pa vam garantiram da ne bo vse tako grozno. Vsi smo ljudje, vsi si zaslužimo spoštovanje.
Sicer pa,po mohljih izkušnjah imajo nonsto eni in isti težave z zdraviki, prodajalkami, policaji, učitelji, natakarji….eni in isti, vedno! Večinoma arogantni,upravičeni, zahtevni, brez empatije do drugih.
O Matjažko verjamem, da imas od opojnih substanc meglo v glavi.
Jaz canabisa in ostalega prahu še v življenju nisem videla od blizu.
Govorimo o žavbah naših babic, o travniških rožicah, da ne bi taki kot ti, za vsako figo jemali čas doktorjem in masovno posegali brez potrebe po kemiji. Ker so leni v umu in telesu si pripraviti limoni sok.
Sicer pa ne govorim o tebi poznanih opojnih substancah, če ne bi imel tako Podstrešje razmetano bi razumel
Da vplačam v zd. Blagajno 12×70=840 eur letno, potem pa MORAM, doplačati plombico zob 70 eur.
Nekaj naj bi se letos spremenilo na bolje. Menda so pristrigli peruti in ne bo več doplačil za plombico.
Kdo kaj ve?
Zadnje čase, 21.09.2024 ob 15:30
Kje je nesramno osebje na urgenci? Smo bili, tudi z otroci. Vse normalno, prijazno, ne morem prehvaliti ljudi ki so poskrbeli za hčerko, jo zraven še animirani da je lažje prenesla.
Edino kar me je zmotilo, je čakanje, ampak to pač tako je. Nimam kaj reči, delali so ves čas, niso kofetkali..
Kje imate vi nonstop neke nesramneže v zdravstvu??
Večina je ok, so pa to ljudje ki imajo logično veliko opravka z ljudmi v krizi.taki so nevede dovzetni za energijo ljudi. Prevod =kar daš to dobiš. Dajte se najprej vi normalno in razumno vesti pa vam garantiram da ne bo vse tako grozno. Vsi smo ljudje, vsi si zaslužimo spoštovanje.
Sicer pa,po mohljih izkušnjah imajo nonsto eni in isti težave z zdraviki, prodajalkami, policaji, učitelji, natakarji….eni in isti, vedno! Večinoma arogantni,upravičeni, zahtevni, brez empatije do drugih.
Ah prosim te lepo, če človek še na vrsti ni in se x sestra, ki ga sploh ne obravnava, dere na njega, je nesramna ona, ker je to njena osebnost. Eni v zdravstvu so res za na smetišče ne pa za delo z ljudmi kjerkoli kaj šele v zdravstvu.
Zmajevo leto, dokler lahko uporabljaš žavbe naših babic, ti prav nič ne manjka, tako da zdravnika ne rabiš, še onega pod odejo več ne, da bi ti zmasiral kolena proti revmatizmu, saj imaš domača zelišča za to. 😀 Ko boš pa dejansko rabila zdravnika, pa ti bo samo “kemija” pomagala.
Nisi pač v naravoslovju dobra, pa ta manjko kompenziraš s filozofijo pameti. Koliko si pa pametna, je pa odvisno od stopnje trapavosti. 😀 Upam, da ne že toliko, da bi poučevala naše onkologe, da nimajo pojma o svojem delu, da jim lahko ti s cvetočih indijskih polj, ki jih je požegnal kak guru, rožice nabereš in jih ozdraviš.
Karkoli rečete o Indiji, imate do določene mere prav – tudi vsi tisti, ki imate zelo črno-bel pogled. Le da to ni popolna in celotna slika dežele. Pojdite in se prepričajte, ker to, kar ste nekje prebrali, videli, slišali, in mešate v indijsko tradicijo in kulturo vse, kar so vam prinesli “poduhovljeni instant turisti zahodnjački”, je le en, zelo omejen in cenen vidik, copy-paste mnenje na prvo žogo, na katerega pripenjate celostno podobo dežele, ki je niste nikoli izkusili. Ko/če jo boste, boste razumeli in Indije nikoli več ne boste tlačili v tako omejene predalčke, saj je le-ta preprosto prevelika, pregosta, preveč raznolika in kontrastna za tako bedaste enoznačne oznake. Kajti tam najdeš vse. Vse in tudi v obe skrajnosti – bede, ki je ni mogoče videti nikjer v Eu, enako pa tudi razvoja, bogastva in prestiža.
p.s.: Moje izkušnje z njihovim zdravstvom – tako zahodno medicino kot ajurvedo: perfektne! Živela sem tam 7 let. Z našo urgenco nimam izkušenj.
matias, 21.09.2024 ob 15:50
Zmajevo leto, dokler lahko uporabljaš žavbe naših babic, ti prav nič ne manjka, tako da zdravnika ne rabiš, še onega pod odejo več ne, da bi ti zmasiral kolena proti revmatizmu, saj imaš domača zelišča za to. 😀 Ko boš pa dejansko rabila zdravnika, pa ti bo samo “kemija” pomagala.
Nisi pač v naravoslovju dobra, pa ta manjko kompenziraš s filozofijo pameti. Koliko si pa pametna, je pa odvisno od stopnje trapavosti. 😀 Upam, da ne že toliko, da bi poučevala naše onkologe, da nimajo pojma o svojem delu, da jim lahko ti s cvetočih indijskih polj, ki jih je požegnal kak guru, rožice nabereš in jih ozdraviš.
Matematika ti gre odlično. Torej zakaj moram jaz, ki vplačam 840 eur letno plačat plombico 70 eur, če nisem pet let uporabila javnega zdravstva?
EnaEnka, 21.09.2024 ob 15:55
Karkoli rečete o Indiji, imate do določene mere prav – tudi vsi tisti, ki imate zelo črno-bel pogled. Le da to ni popolna in celotna slika dežele. Pojdite in se prepričajte, ker to, kar ste nekje prebrali, videli, slišali, in mešate v indijsko tradicijo in kulturo vse, kar so vam prinesli “poduhovljeni instant turisti zahodnjački”, je le en, zelo omejen in cenen vidik, copy-paste mnenje na prvo žogo, na katerega pripenjate celostno podobo dežele, ki je niste nikoli izkusili. Ko/če jo boste, boste razumeli in Indije nikoli več ne boste tlačili v tako omejene predalčke, saj je le-ta preprosto prevelika, pregosta, preveč raznolika in kontrastna za tako bedaste enoznačne oznake. Kajti tam najdeš vse. Vse in tudi v obe skrajnosti – bede, ki je ni mogoče videti nikjer v Eu, enako pa tudi razvoja, bogastva in prestiža.
p.s.: Moje izkušnje z njihovim zdravstvom – tako zahodno medicino kot ajurvedo: perfektne! Živela sem tam 7 let. Z našo urgenco nimam izkušenj.
Dejstvo je, da so vzhodnjaki, Indijci tisočeletja razvijali človeško telo, energije itd., pač vse tisto kar vidite pod znanstveno fantastiko.
Pri nas pa imajo vse to za narost.
Na zahodu so mentalno zaostali kar se tiče energij itd. Čista revščina. Mogoče je res na vzhodu revščina materialna, ampak pri nas je paka duhovna revščina,… da so skoraj vsi na antidepresivih….
Več kot vem, bolj se zgražam nad zahodom…. Vračanja nazaj v živalski svet, usmejanje energij dol, navzodol…. Grozljivka, kako je človek čisto razduhovljen, toliko vreden kot žival – kar pač ima keša…..
Zahodnjak se svoje duhovne zaostalosti sploh ne zaveda.
delo658, 21.09.2024 ob 13:07
Vlasta356, 21.09.2024 ob 13:03
70 procentov ljudi gre na urgenco čisto brez potrebe, samo da delajo gnečo. Zaradi zulja, mozolja, klopa…. kako naj bo osebje prijazno. Oa ne fem tajaj se rako bojite zdravil, ki vam jih zdravnik predpiše. Če ste proti, potem ne hodite na preglede, skuhajte si kamilice.
Tudi če bi to držalo, ni to noben razlog, da bi bilo osebje zato nesramno.
Oni so tam zato, da nudijo servis ljudem, ki koristijo njihove usluge in ne obratno. Za to so plačani. To je njihov poklic.
Nuditi servis, nima nobene veze s prijaznostjo. Pogledajo kaj je s tabo in ti ponudijo resitev! A tebi je treba tabletko prinesti po rdecem tepihu na zlatem kroznicku in zraven pesmico v pomanjsevalnicah zapet? Bos potem srecna? Ce je to kot ti pravis servis, potem ti ga komot nudijo mttbo hladno!
vpr531, 21.09.2024 ob 12:34
vpr531, 21.09.2024 ob 12:31
Indija koromandija, 21.09.2024 ob 12:19
A govoriš o tej Indiji, kjer ženske množično posiljujejo, polivajo s kislino, mlade deklice silijo v poroke, imajo kastni sistem in stare ljudi ubijajo s kokosovo vodo ko niso več koristni?
To je namreč tvoja Indija.
Če ti je všeč kar izvoli spakirat tja. Stavim da boš doma v manj kot 10mesecih.
Kaj ima to veze z obnašanjem zdravstvenega osebja v bolnišnici?
PS. Vprašanje, ker prvič vidim takšno trditev in nikjer nič ne najdem o tej vrsti ubijanja. Torej, kako ubiješ človeka s kokosovo vodo?
Vprašanje za:
A govoriš o tej Indiji, kjer ženske množično posiljujejo, polivajo s kislino, mlade deklice silijo v poroke, imajo kastni sistem in stare ljudi ubijajo s kokosovo vodo ko niso več koristni?
To je namreč tvoja Indija.
Če ti je všeč kar izvoli spakirat tja. Stavim da boš doma v manj kot 10mesecih.
Kako ubiješ človeka s kokosovo vodo?
Sej gugl ti dela če ti dela MON
https://en.wikipedia.org/wiki/Thalaikoothal
https://journals.lww.com/jops/fulltext/2023/07000/_thalaikoothal____a_less_known_practice_of.14.aspx
Following that, they are made to drink several glasses of tender coconut water which causes renal failure as it has high potassium content. Both together cause a sudden decrease in body temperature and renal shutdown. Hence, the elderly eventually develop a fever with shock, decompensate, and succumb in 2–3 days.
Lepa ta vaša Indija a ne?!
Forum je zaprt za komentiranje.