Urejanje vize za Indijo na Dunaju
Simon
Jaz sem si vizo za Indijo rihtala sama preko pošte in to novembra. Vse skupaj od datuma ko sem vse poslala na Dunaj, do takrat ko sem dobila vse nazaj je trajalo 14 dni. Postopek, kako do vize (tudi preko pošte) je opisan na :
Vizo ti tudi lahko zrihta katera od turističnih agencij, vendar plačaš za posredovanje (ko sem se jaz zanimala, bi me posredovanje stalo 8.000 sit)
Izlušenj z osebnim urejanjem na Dunaju pa nimam.
Če te še kaj zanima, sporoči!
LP P.
Zadnja sprememba (04-02-04 11:54)
Hvala za hitre odgovore.
Sem razmišljal o pošti. Samo gremo čez 20 dni in če se kaj zakomplicira, bi lahko bili na koncu precej živčni. Ker nas gre kar nekaj (6 ali 7) in če da vsak nekaj malega, se hitro pokrijejo stroški za pot. Zato še zmeraj prosim, da se javi kdo, ki je to osebno urejal.
lp,
Simon
Evo, jaz sem osebno urejal in sicer leta 2002. Zjutraj sem se oglasil na njihovem veleposlaništvu na Dunaju, predal potni list (ne spomnim se, da bi potreboval še kakšen drugi dokument)in plačal, potem pa sem počakal do dveh popoldne, ko je bilo vse urejeno in prevzel PL. Razen nekaj osnovnih vprašanj, niso nič težili in vse je potekalo brez problemov.
Takrat sem računal, da je zadeva enkrat cenejša, če grem gor z avtom, sploh, ker sem vizo urejal za dva.
Simon,
Prav si slišal :))) Poleg potnega lista rabiš še izpolnjen obrazec (ki ga dobiš na spletni strani indijske embasade na Dunaju: ) in 2 fotografiji. Pri izpolnjevanju obrazca se malo več razpiši, sploh pri vprašanju katere kraje boš obiskal in kakšen je namen tvojega obiska (ne npr. napisat samo…tourist…), pa ne bo nobenih problemov…
Kam pa točno potuješ? Kakorkoli, imej se fajn…Če pa rabiš kakšne info o Indiji, sporoči…Imam sveže podatke :)))))))))
LP P.
Za več ljudi se splača osebno na Dunaj. Ambasada je zelo praktično locirana v centru, da je ni težko najti. Sicer nimajo navade, da bi vizo uredili v enem dnevu, ampak če poveš, da si iz Slovenije in da je do Dunaja daleč, ti grejo na roko in naredijo. Pametno je, da greš čim bolj zgodaj od doma, da si ob začetku delovnega časa tam. Dvigneš jo po opoldanskem premoru (izven uradnih ur). Mogoče je pametno, da prej po telefonu preveriš, ker mora vizo podpisat ambasador in se lahko zgodi, da ga tisti dan ni na Dunaju.
Če imaš namen potovati recimo v Sikim, povej in ti zraven udarijo še permit za tja. Po mojih izkušnjah ni toliko pomembno, koliko se razpišeš, kam greš (jaz bi pisal take bolj splošne turistične destinacije, ne pa na primer kak Kašmir ali Nagaland), pod nobenim pogojem pa ne napiši, da si po poklicu novinar, tudi če slučajno si.
Včeraj sem bil na Dunaju in zrihtal vize za kar nekaj ljudi. Šlo je povsem brez problema, razen čakanja. Po zgornjem nasvetu sem bil tam čimbolj zgodaj (okli 9ih) pa ni nič pomagalo. Vizo se načeloma dobi naslednji dan, jo pa vsem, ki so izven Dunaja, uredijo v istem dnevu. In vsem tudi rečejo isto uro – 4 popoldan, ko spet odprejo amasado. Meni se zdi, da so začeli rihtat vize šele po četrti uri, zato je vse skupaj trajalo do petih. Torej vize ni problem dobit, samo čas si moraš vzet. In to dosti časa.
Forum je zaprt za komentiranje.