Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Uradniško – strokovnotehnično delovno mesto

Uradniško – strokovnotehnično delovno mesto

Pozdravljeni!

Prosim za malo pomoči, ker se ne spoznam na sistem javnih uslužbencev in delovnega prava v zvezi s tem.

Trenutno sem zaposlen na uradniškem delovnem mestu, imam izobrazbo VII/II. Po odhodu sodelavca naj bi prevzel njegovo delo in bil premeščen (ne vem, če je to pravi izraz v smislu delovnega prava javnih uslužbencev) na njegovo delovno mesto, ki pa ni uradniško, temveč strokovnotehnično. Plačo naj bi imel višjo.
Zanima me, ali karierno znotraj sistema javnih uslužbencev to pomeni nekako nazadovanje, ter če se mi dolgoročno z vidika napredovanja v plačnih razredih morda to ne splača (kot vem ni imenovanj v nazive in s tem preskokov v plačnih razredih, če prav razumem)?

Hvala za pojasnilo.

Saj bi se vzdržala odgovora pa vendar se ga ne morem… Koga zavraga zaposluje naša državna/ javna uprava?! Nekoga, ki niti ne pozna sistema javnih uslužbencev, sistema napredovanj in plač v javni upravi idr.?! In poleg teg na uradniškem delovnem mestu, božemili…. in s VII. stopnjo izobrazbe… Joj joj joj…
Se opravičujem, ne vzemite tega tako zelo osebno, moj odziv naj bo razumljen bolj posplošeno.

Sicer pa… že kratek pregled ZJU bi razjasnil vse vaše dileme, ki jih navajate.

ps: VII/ II stopnja izobrazbe ne obstaja! Nikjer. V nobeni državi. Obstaja VI/1 (višješolska), VI/2 (visokošolska strokovna (stara), bolonjska 1. (nova)), VII (visokošolska univerzitetna (stara), bolonjska 2. (nova), VIII./1 (stari znanstveni mag. + spec.), VIII./2 (stari in novi dr.).
Sklepam, da ste (bili) zaposleni kot denimo strokovni sodelavec/ svetovalec VII/ 2 (II), kar ni isto…

http://www.mju.gov.si/fileadmin/mju.gov.si/pageuploads/mju_dokumenti/DPJS/Katalog/urejen_katalog.12102011.pdf

Tule je navedeno, v kakem razponu PR se vrednoti delo za vsa delovna mesta v JS in pri katerih se napreduje v nazivih in pri katerih ne (tista DM imajo zato večji razpon napredovanj).

In še to, po razvrstitivi glede na izobrazbo SO opredeljena kot VI., VII/1 in VII/2…

Da, vendar stopnja izobrazbe ni VII/2, temveč zgolj VII; VII/2 je TR (v razponu od III, II, I).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close