Najdi forum

Uporabni “triki”

Na tem forumu sem še nov. Moram pa pohvaliti vse za prijaznost in ustržljivost. nekajkrat sem zasledil razne uporabne “trike”, ki vsakemu pridejo prav. Zato me zanima ali ima še kdo v Rokavu kakšen “trik” kot je naprimer tale od “miške”:
Avtor: mouse
Datum: 20-06-04 01:15

Tipka na tastaturi Print Screen ali PrtScr. In potem greš v slikarja in daš prilepi, pa shraniš kot *.jpg

Upam, da me boste precej tega navadili!

LP!

Trikov v windowsih je malo morje, zato bi bilo vse pisat tule malo prehuda.
Če pa te zanima iz kakšnega bolj ozkega kroga pa le vprašaj.

No ko smo že ravno pri prinskrinih, Alt+PrtScr ti v odložišče shrani le aktivno okno, za razliko od samega PrtScr, ki ti shrani celotno namizje z vsemi okni.

Aja, oboje pa ne deluje pri filmih, ker se na zaslon rišejo malo drugače. Tam je potrebno uporabiti funcijo capture, če jo program podpira.

Se pa vidi, da si nov, ker se mouse upaš nazvati miška :))

A se mišona ne da al ne da? 🙂

se vidi, da si nov!! mouse se ne pusti klicat miška, ostali to že vejo.

ampak naj ti bo za prvič 😉

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

opa, nisem opazila, da si mu že ti to povedal, pa se še jaz sama spodaj usajam. brez zamere … 🙂

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Če mi pomagaš rešit službeni problem na PC-ju(ma…ne zmanjka jih!!!!)…pol naseksam direktorja,da nama plača dopust na morju!
Nasvet in rešitev problemov…vs….rešitev problema prek “uradnega” PC dohtarja….
Že ve rešitev…..!
😉

Ej, Polde, to je pa že nelojalna konkurenca! Veš koliko nas je, ki bi z veseljem peljali mousie na morje, a?

ma ne no, zdej bom pa farbala… 🙂

hec mora bit 🙂

Danes se nisem prav nič drl po Mariboru, pravzaprav ker sem že bolj v letih sem se pozabil dreti okrog.
Nič hudega saj bo kmalu Lent, bom pa šel na veliki oder in se tam noter drl 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mislil sem na kakšen pravi trik ne takšne z miši.
Mouse brez zamere.

LP!

Ti kar povej kakšen trik potrebuješ, kaj bi rad, saj lahko pogoglaš in tam napišeš Tips and Tricks, pa boš med drugim tudi našel trik
kako miš za uhlje vlečeš, pa te ne more vgrizniti 🙂

le vprašaj.

lp

V bistvu me nič prav posebnega ne zanima. Mislil sem, da bom dobil kakšen pameten nasvet pa izgleda, da ne bo šlo tako na splošno. Bo potrebno postaviti vprašanje, ko problem nastane.

LP!

mene pa neki zanima?!?!
kolega je nabavu nov racunalnik (win XP) in ko sem hotu gor nalozit Far Cry igrco ni slo…
Mi je napisal, da neki ni prava verzija al kr neki!
Pa me zanima ce je treba pred instlacijo te igrce dat gor kak hotfix ?
SomeOne

Veš tip&tricks – tega je na milijone (skoraj), tako da je zelo težko kar nekaj pisariti in napisati.
Praktično lahko deliš trike na:

– strojno opremo (recimo navijanje procesorja, rama, video kartice, itd…), ali npr. kaj storiti, da se ventilator v napajalniku ne bo hitro vrtel intd…
– operacijski sistemi (Windows take in drugačne), npr. kako zamenjaš start slikico, za kr nekaj drugega, ali pa stop sliko za kaj tretjega
– programsko opremo, ki je bodisi namenska, npr,. raznorazne glavne knjige in podobne neumnosti, pa tja do npr. kako z čimmanj truda vedno zmagaš pri pasijansi, ali pa kako npr. ko imaš igro s kartami, kjer ti je
cilj sleci lepotičko (poker) in ostale neumnosti.

– komunikacije – npr. kako vdreš v sosedov wirelless sistem, ter preko njega delaš neumnosti na internetu, pa bodo vsi samo njega tožarili na sodišču
– in še 10000000000 drugih neumnosti.

Z eno besedo – reci kaj za vse obstaja tip&trick.

lp

SomeOne je kr neki pisarila:

Mi je napisal, da neki ni prava verzija al kr neki

—————————————————————————–

Veš v računalništvu ni tako, kot pri traktorju, ko rečeš mehaniku:
Ejga – tle kr neki ropota

tukaj je pa potrebno dovolj detaljno opisati svoj problem, če želiš detaljen odgovor, torej dajva počasi in zbrano:

1. Windows – verzije:………………………………………………………..
2. Na windows ima instalirane popravke (SP):………………………
3. Igrica se imenuje:………………………………………………………….
4. In je verzije:………………………………………………………………..

ter ostale podatke, bolj podrobno napišeš, bolj podroben bo odgovor.

lp

Recimo kako bi instaliral popravke SP1a, da mi nebi opozarjalo naj preverim, če imam legalne windowse.

A dej no, jest sem pa cel dan na ušesa vlekla, pa ni blo nič slišat… 🙁

c, razočaral si me …

😉

kolkr jest vem moraš najprej z nekim programčkom kao kodo (tisto, k si jo vtipkal ko si inštaliral winse) spremenit, pol pa gre.

sj nekak se mi bliska, ampak bi se morala bolj potrudit in pognat v tek moje zaprašene možgane… samo pol bo klemenxx hud, ker se na tem forumu ne sme pisat o crack zadevah in tem…

🙂

še ena fora je, samo ne deluje povsod.
določena barva na računalniku, se pravi parametri le te, je transparentna, tako da se vidi čez.
če na primer gledaš kak film, potem pritisneš na prt scr, in vse to prilepiš v slikarju, dobiš – ni slike.
Ampak to ozadje ni kar brez veze. Če daš na edit colors to barvo, vidiš ene določene številke. In če to barvo shraniš v JPG, PNG… kot sliko, in jo odpreš v eksplorerju ali na namizju, se vidi, kar je spodaj, in če spodaj igra film, potem se vidi film.
dober efekt pride, ko napišeš svoje ime, ga pobarvaš v ta odtenek, potem pa daš nek film, npr morje, potem tvoje ime valovi.
itd.
lp

hue 200 red 15
sat 240 green 0
lum 7 blue 15

ammm, ali je prezgodaj ali pa sem blonten ratal, ampak ne kapiram čisto..

dobiš – ni slike?
barvo shraniš v JPG, PNG… kot sliko ??

ehh, bom počakal nekaj uric in spil 2 galoni kofetka :))

bo potrebno ja, tu jaz!! 🙂

Štekam ne sploh.

samo pol bo klemenxx hud, ker se na tem forumu ne sme pisat o crack zadevah in tem…

Mouse pridna punca.

Tisti,ki je bil prej najhujši “kriminalec”, je zdaj najboljši šerif!
;-))))

Brez zamere….hehe!

Najboljša fora v Windows XP je gumb za vklop. Ko jih imaš dovolj enostavno na hitro pritisneš tipko za vklop in računalnik izpiše:

PROGRAM WINDOWS SE ZAUSTAVLJA
POČAKAJ TRENUTEK…..

In to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close