Uporabljate jušno kocko?
Jaz uporabljam močno zelenjavo (zeleno recimo), precej svežega peteršilja, včasih pa kakšno mešanico zelišč. V Lidlu imajo eno krasno – kao za solato, ampak jaz uporablja tudi za kuhanje. Noter je drobnjak, čebula, šalotka, petrtšilj in česen. Včasih pa tudi namesto soli uporabim Vegeto (količino soli nadomestim z enako količino Vegete – soli je potem manj, Vegeta da pa nekaj okusa), še vedno pa potem uporabim zelišča oz. začimbe za zreven. Kocke pa praktično ne uporabljam.
Jo uporabljam, kadar kuham po receptu, ki navaja “jušno osnovo”. Z jušno kocko na hitro včasih naredim juho, če nimam kuhane goveje juhe, dodam pa jo sem in tja tudi kakšni omaki.
Nikoli. Niti Vegete in podobnega. Oboje vsebuje precej glutaminata in podobnega, kar pa ni ravno na seznamu zdravega.
Namesto tega uporabljam če se le da svežo zelenjavo, sveže ali suhe začimbe in menim da dodatno izboljšanje okusa ni potrebno oz. je zgolj stvar navade in tudi odvade. Jaz včasih brez Vegete nisem mogla juhe pojest, zdaj pa jo z vegeto ne morem.
Tako kot je že ena zgoraj napisala, je vse stvar navade. Mi smo jo včasih uporabljali, ko smo izvedeli za družinske alergije, smo nehali in nam je zdaj vsaka hrana čisto normalna brez vseh teh dodatkov. Samo sol, poper, česen in ostale začimbe ter zelišča. Če jemo drugje, takoj začutimo umetne dodatke in nam je bljak ter premočnega okusa.
Ravno včeraj je bila ena reklama na TV za jušno kocko. Pa moj mož modro pripomni, da bi vse take packarije prepovedal :-))).
Jaz je ne uporabljam. Namesto nje pa uporabim svojo domišlijo, kar pomeni ogromno svežih začimb. Je pa moja tašča ljubitelj kock in Vegete. Rezultat tega je, da imajo vse jedi podoben okus. Ne hvala.
A ne da zelenjava točno takšnega okusa, ki si ga želimo???
Jaz ne uporabljam nobenih kock, arget… Hrano naj ima okus po zelenjavi. Torej uporabljaj le jušno zelenjavo.
Ko bo na vrtu ogromnio zelenjave, si zalenjavno kocko lahko prirpavis tudi sama. Naberes zelisca in zelenjavo, ki bi jo zelela imeti v juhi, jo zmiksas in spravis v kocke za led. Zmrznjene potem poberes v vrecko iz katere jih potem jemljes po potrebi. Lahko pa taki mesnici zacimb dodas sol in jo spravis v majhne kozarcke in v hladilnik.
V klasicnih kocnah je vec kot pol zelene, torej pazi, da ne manjka tudi pri tebi (seveda, ce vam je ta okus vsec).
Forum je zaprt za komentiranje.