Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Uporabljate jušno kocko?

Uporabljate jušno kocko?

Uporabljate govejo ali zelenjavno kocko za izboljšanje okusa jedi?

Verjetno ni ravno “zdrava”, ampak jaz jo uporabljam za juhe in mineštre, torej vsak dan. Rada bi prešla na kak bolj zdrav način, pa me zanima katera začimba bi bila bolj OK oz. da najbolj dober okus…

Ne uporabljam.

V skrinji imam zamrznjeno govejo juhco in uporabljam to kot kocko.

Je ne uporabljam.

Jaz uporabljam močno zelenjavo (zeleno recimo), precej svežega peteršilja, včasih pa kakšno mešanico zelišč. V Lidlu imajo eno krasno – kao za solato, ampak jaz uporablja tudi za kuhanje. Noter je drobnjak, čebula, šalotka, petrtšilj in česen. Včasih pa tudi namesto soli uporabim Vegeto (količino soli nadomestim z enako količino Vegete – soli je potem manj, Vegeta da pa nekaj okusa), še vedno pa potem uporabim zelišča oz. začimbe za zreven. Kocke pa praktično ne uporabljam.

Jo uporabljam, kadar kuham po receptu, ki navaja “jušno osnovo”. Z jušno kocko na hitro včasih naredim juho, če nimam kuhane goveje juhe, dodam pa jo sem in tja tudi kakšni omaki.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Nikoli. Niti Vegete in podobnega. Oboje vsebuje precej glutaminata in podobnega, kar pa ni ravno na seznamu zdravega.

Namesto tega uporabljam če se le da svežo zelenjavo, sveže ali suhe začimbe in menim da dodatno izboljšanje okusa ni potrebno oz. je zgolj stvar navade in tudi odvade. Jaz včasih brez Vegete nisem mogla juhe pojest, zdaj pa jo z vegeto ne morem.

Ne uporabljam kocke, uporabim pa veliko začimb in zeleno. Imam tudi doma narejeno vegeto, ki jo vržem v juho.Malo se je treba navaditi na bolj blag, ampak je dobro.

Dobi se prav fina BIO zelenjavna kocka, ki se jo lahko po potrebi dodaja juhi, brez različnih svinjarij.

Kje se to kupi?
KOcke že dolgo več ne uporabljam, niti Vegete.

Kje se to kupi?
KOcke že dolgo več ne uporabljam, niti Vegete.[/quote]

V DM zagotovo. Pa najbrž še kje.

Tako kot je že ena zgoraj napisala, je vse stvar navade. Mi smo jo včasih uporabljali, ko smo izvedeli za družinske alergije, smo nehali in nam je zdaj vsaka hrana čisto normalna brez vseh teh dodatkov. Samo sol, poper, česen in ostale začimbe ter zelišča. Če jemo drugje, takoj začutimo umetne dodatke in nam je bljak ter premočnega okusa.

Ravno včeraj je bila ena reklama na TV za jušno kocko. Pa moj mož modro pripomni, da bi vse take packarije prepovedal :-))).
Jaz je ne uporabljam. Namesto nje pa uporabim svojo domišlijo, kar pomeni ogromno svežih začimb. Je pa moja tašča ljubitelj kock in Vegete. Rezultat tega je, da imajo vse jedi podoben okus. Ne hvala.

Živi in pusti živeti

Ja. Tudi tu kot vedno ravnam po zdravi kmečki pameti. Kocko uporabljam cca. enkrat tedensko in sem trdno prepričana, da četrtina ali osmina jušne kocke, ki jo tako sprejmejo organizmi naše družine nič bolj drastično ne škodujejo našemu zdravju kot ostale stvari.

Muller;
in to njihovo znamko izberi .. BIO & okusno

Jaz uporabljam Biotopovo zelenjavno mešanico brez glutaminata.

Največkrat pa kar jušno zelenjavo v lonec vržem.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

A ne da zelenjava točno takšnega okusa, ki si ga želimo???
Jaz ne uporabljam nobenih kock, arget… Hrano naj ima okus po zelenjavi. Torej uporabljaj le jušno zelenjavo.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Ne. Le zelenjavo in začimbe.

Ne uporabljam in nihče je ne pogreša:)

Priznam da včasih sem, ne kocko, Vegeto. Priznam da že dogo ne več.Priznam da samo še naravna zelišča z vrta in tudi priznam, da je res če daš Vegeto ima vse enak in močen okus.Sem postala čisto light,haha, ampak mi pa paše.Ker ima res vse svoj okus.

to uporabljam tudi jaz

Ko bo na vrtu ogromnio zelenjave, si zalenjavno kocko lahko prirpavis tudi sama. Naberes zelisca in zelenjavo, ki bi jo zelela imeti v juhi, jo zmiksas in spravis v kocke za led. Zmrznjene potem poberes v vrecko iz katere jih potem jemljes po potrebi. Lahko pa taki mesnici zacimb dodas sol in jo spravis v majhne kozarcke in v hladilnik.

V klasicnih kocnah je vec kot pol zelene, torej pazi, da ne manjka tudi pri tebi (seveda, ce vam je ta okus vsec).

Nikoli.
Nimam posebnih razlogov, ampak je enostavno nisem navajena uporabljati. Navada je pa železna srajca.

ni govora.

Ne uporabljam niti kocke,niti vegete,pač pa doma narejeno zmes-koreček,petršilj,sol… se ne spomnim kaj še (recept doma) zmiksaš,naložiš v kozarčke,naliješ po vrhu malo olja,zapreš s pokrovčki in spraviš.Načet kozarček hraniš v hladilniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close