Uporaba pasijonke
Lep pozdrav!
Z brskalnikom (dobila sem štiri zadetke na temo pasijonka, našla sem tudi vse štiri linke pri enem od odgovorov) nisem prišla do odgovorov na moje vprašanje, pa odpiram novo temo…
Pri moževih starših imajo na balkonu (letos) zelo bogato obloženo pasijonko. Ima modro-vijolično-rumene cvetove in oranžne jajčaste plodove z rdečimi semeni v notranjosti. Glede na to, da “se pasem” na njej že od prvih zrelih plodov v letošnjem letu, pa sem še živa, bi rekla, da je užitna ))) no ja, vsaj v količinah nekaj sadežev )))
Ker je nihče ne je (razen mene) me zanima, ali bi jo lahko na kak način shranila? Zadnjič sem poskusila s sokovnikom, vendar je prišla grenka in sem jo zavrgla… Kako je z marmelado? Še kak način?
Vesela bom vsakega namiga!
Hvala!
LP!
Gordy
Majuška!
Najlepša hvala!
Sem šla iskati podatke, pa zaenkrat še nisem našla odgovora na vprašanje (beri: recepta).
Verjamem, da bom kaj našla, in to vam potem napišem tudi sem, če bo katero zanimalo!
LP!
Gordy
Hej, Gordy!
Vem samo to, da sem na etiketi neke kupljene( inozemske) marmelade prebrala: ” z dodatkom ploda pasionke”.
Meni je na balkonu tudi obrodila nekaj plodov, ki sem jih pojedla. Razmisljala sem , ce bi jo dodala slivovi marmeladi, pa ker ne vem tocno kako, je nisem dodala. Ce kaj najdes, pa objavi, da bom kaj vec vedela.
Lep pozdrav Babi
Ojla!
Zadnjič sem poskušala narediti sok, pa je bil hudo grenek, ker sem mlela kompletno notranjost plodov… s semenčki vred…
LP!
Gordy
En link sem našla o marakuji, vendar pa to ni to… Pasijonka, ki jo poznam ima oranžen plod, marakuja pa ima temno lupino, pa tudi je pomenovana kot rumena pasijonka, medtem, ko je ta, ki raste na balkonu menda modra…
Ne vem, sam vseeno prilagam tale link…
LP!
Gordy
Forum je zaprt za komentiranje.