Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Uporaba olja večkrat

Uporaba olja večkrat

Pri nas pa za kuho uporabljamo vedno in samo svinjsko mast-domačo. Za solato uporabljamo doma pridelano bučno olje, ki je 100% in ne tisto kupljeno v trgovini, ki niti barve nima. Edino za pecivo uporabljamo rastlinko olje (v kak biskvit, kjer olja ni možno menjati za mast ali margarino/maslo. Torej poraba rastlinskega olja minimalna. Pa še sončnično olje imamo doma narejeno in ni primerjave sz oljem iz trgovine. Pečen krompir v pečici na domačem sončničnem olju….mmm

PS. Nekdaj so uporabljali izključno domače stvari. tudi maščobe. Živalsko mast (največ svinjsko), in pa olja, bučno, sončnično, mešano..itd

Odprte imam ponavadi tri steklenice, navadno olje, olivno in bučno. Koliko ga porabim, bi težko rekla. Sigurno ne 1l na mesec. Starega olja nikoli ne uporavljam še 1x.

na vse načine obdelano belo rastlinsko olje ne uporabljam niti 1 krat, ker ga sploh ne kupim.Hrano, ki jo morda 3 krat letno ocvrem (to je npr. bezek in še kaj podobnega) naredim v kokosovi maščobi, po uporabi pa zavržem.
Procesirana olja so pa že v trgovini škodljiva, brez da jih še kupim in uporabim.
Kdaj mi kdo reče, ampak jaz nimam denarja (majhna plača) da bi kupovala oljčna olja, pa bio kokosovo maščobo, pa…
Jaz jim rečem, da naj kupijo toliko oljčnega olja, kolikor so zmožni nameniti denarja za belo škodljivo procesirano olje.Potem pa ga naj uporabijo samo za hladno uporabo-naj z njim polijejo kuhano, ali surovo zelenjavo.Kje pa piše, da moraš hrano cvret, pečt…..ni nujno.Sicer je pa pečena,ocvrta hrana najbolj škodljiva.
Zanimivo pa je, da je največ debelih ljudi ravno iz vrst tistih, ki imajo res malo denarja.Uživajo veliko moke,sladkorja,sladkih pijač in poceni olja.Vse to jim res ne bi bilo treba.Danes se v naravi najde 5 x boljše po vsebnosti vitaminov in mineralov in vlaknin zelenjave, ki jo lahko naberete zastonj.
NI SAMO REGRAT ZELENJAVA.Pa tudi regrat se ne uživa samo spomladi, temveč ko ga porežeš, ga lahko zopet nabereš.Pa tudi to ni res, da ko gre regrat v cvet je zanič-s cvetom si lahko polepšate solato.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close