Uporaba drobnjaka
Pozdravljena!
Jaz drobnjak čisto na drobno narežem in ga dam v razne juhe na koncu, preden postrežem z jedjo. Lahko ga daš v krompirjevo solato namesto čebule, ali pa ga potrosiš po kuhanem ali praženem krompirju. Stvar okusa. Jaz delam še štruklje, ki jih imamo zelo radi. Naredim testo malo trše kot za vlečeno testo, ga čisto na tanko razvaljam, kar trakove na strojčku za rezance. Namažem z kislo smetano, potrosim drobno sesekljan drobnjak, dvakrat preložim, in rob namažem z vodo, da se sprime, s krožnikom, da se rob sprime, narežem majhne štruklje, tako, da nastanejo majhni kvadratki. Dam jih kuhat v vrelo osoljeno vodo, ki sem ji dodala še drobnjak, če mi ga je prej kaj ostalo.Vre pribl. 10 minut.Na koncu, pa dodam še eno sladko smetano in zabelim z domačimi ocvirki. To je zelo stara jed, vendar tudi zelo okusna. Najboljši so z sladko domačo smetano, vendar je jaz nimam. Zadnje čase, pa se mi še bolj dopadejo. da eno tretjino moke zamenjam z polnozrnato.
Drobnjak vsebuje veliko vitamina C, pospešuje prebavo, pa verjetno še kaj.Jaz si ga malo shranim tudi v skrinjo, da ga imam za zimo. En lep pozdrav in dober tek.
Forum je zaprt za komentiranje.