Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika uporaba balzamičnega kisa

uporaba balzamičnega kisa

Včeraj sem kupila balzamični kis za tisto sladico s sadjem, pa mi ni bila ravno preveč všeč. Zdaj mi je pa ostalo še malo manj kot 1/2 litra tega kisa. Za kaj ga lahko še uporabim?

Lep dan,
M.

Moram reči, da tudi meni ni všeč ta kis za sladice in so se doma prav zgražali nad tisto sladico, ki sem jo naredila po receptu tako, da mi ni preostalo drugega kot, da sem vse vrgla v smeti.

Lahko ga uprabiš za razne omake, dušeno, kuhano, presno zelenjavo ali pa za na paradižnikovo solato namesto navadnega kisa ali pa ga zmešate z navadnim kisom, če je okus premočan, ravno tako ga lahko uporabite za vse ostale solate.

Meni je namreč balzamični kis zelo všeč za omake in solate saj ga že vrsto let uporabljam.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Pri kuhanju je tako, da moraš, kar sama poizkusiti kaj ti usterza in kaj ne.
Saj veš kako pravijo sto ljudi sto čudi in mislim, da je nekomu všeč tisti recept za sladico z balzamičnim kisom.

Lp. Mojca

K solatam namesto navadnega kisa in kadar ni vina za kuho potem ga uporabim žličko ali dve. Za sladice pa ne.

Izključno za solate.
Alenka iz MB

Ja za solate je amopak najbolj gre na sojine kalčke. Za pripravo kitajskih jedi je nepogrešljiv!

Hvala vsem za pomoč.

Lep dan,
M.

Hej,lahko pogledas pod isti post Dobro pecivo nadaljno razpravo o balzamicnem kisu,pa ti bo vse bolj jasno.Lep pozdrav Babi

Ups,Dobra slascica,je naslov posta. Babi

Z njim zalij pražena jetrca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close