Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › upokojenci so najbolj neodgovorni

upokojenci so najbolj neodgovorni

To opažamo v svojem okolju. Pa ne vem če je povsod tako.

Pustimo stati ali so ukrepi primerni, potrebni..

Ampak upokojenci se ne tesrtirajo, ne gredo v karanteno… Poznamo več primerov ko so bili v rizičnem kontaktu pa se niso zaprli. Oni so veselo hodili naokrog, ker njih nihče nič ne vpraša. Mladi, zdravi pa ob vsakem rizičnem stiku doma zaprti.

Tudi sama opažam enako.

Ne pri upokojencih, jaz opažam to predvsem pri ljudeh tam 35-55 let, ki so cepljeni.

Oni so cepljeni, ne bo jim nič, ne ogrožajo koga, ne širijo okužb.

Medtem ko se vi skrbite v bunkerjih oni živijo življenje na polno, tako kot je treba. Tudi sama sem zadnji dve leti preživela bolje kot vsa leta prej. Samo enkrat se živi in od danes do jutri te lahko ni več, kaj se bom sekirala na zalogo za nekaj, kar ni trenutno moj problem 🙂

* skrbite=skrivate

Ta autocorrect…

gripa. in 0 drugega. če si bolan bodi doma, se pozdravi. ko si zdrav pa hodi okrog. to je vsa umetnost.  nashootiran folk je pa ratu žleht, ker ne priznajo, da so jih nategnili, za ceno njihovega zdravja, ki več nikoli ne bo enako kot prej.

Odgovor na objavo uporabnika
NC, 31.01.2022 ob 09:05

gripa. in 0 drugega. če si bolan bodi doma, se pozdravi. ko si zdrav pa hodi okrog. to je vsa umetnost.  nashootiran folk je pa ratu žleht, ker ne priznajo, da so jih nategnili, za ceno njihovega zdravja, ki več nikoli ne bo enako kot prej.

????

Vsaka starostna skupina ima izjeme. Na splošno upokojenci niso problem. Kolikor jih poznam ( kar precej, ker živim v taki okolici), se zelo pazijo, upoštevajo  vsa priporočila, obvezne ukrepe.

Poznam kar nekaj polno cepljenih (od 35-45), ki sploh ne upoštevajo teh pravil (nekaj jih je tudi zbolelo). To ne pomeni, da so vsi v  tej starostni skupini taki.

Hočem samo reči, da ne tako pavšalno nekoga obsojat. Bodite malo bolj razumni, razgledani.

upokojenci niso problem, 31.01.2022 ob 09:14

Vsaka starostna skupina ima izjeme. Na splošno upokojenci niso problem. Kolikor jih poznam ( kar precej, ker živim v taki okolici), se zelo pazijo, upoštevajo  vsa priporočila, obvezne ukrepe.

Poznam kar nekaj polno cepljenih (od 35-45), ki sploh ne upoštevajo teh pravil (nekaj jih je tudi zbolelo). To ne pomeni, da so vsi v  tej starostni skupini taki.

Hočem samo reči, da ne tako pavšalno nekoga obsojat. Bodite malo bolj razumni, razgledani.

Upoštevajo ukrepe ja, se pazijo, cepijo, ampak kaj pa karantena? Resnično poznaš veliko upokojencev, ki so se dali ob stiku sami v karanteno?

Poznam 3 primere v moji ožji družini, ki so bili doma na samotestiranju + in so šli drug dan lepo v službo/po opravikih (hudiča ena je se je najedla lekadola in šla v UKC na pregled, na katerega je čakala kar nekaj čas že in si ni hotela spet prestavit), češ “tiho bodi, saj si cepljen, kdo pa bo vedel…”

Tudi sama opažam isto. To je generacija, ki je navajena, da ji je bilo vse dostopno. Vsi so imeli službe, do nepremičnin so prišli brez težav. To je generacija, ki je finačno daleč presegla svoje prednike in naredila velik materialni preboj naprej in si privoščila vse kar so si poželeli. To je generacija, ki je zajemala vse kar ji je prišlo pod roke z veliko žlico.

In sedaj? Ja, sedaj kar na enkrat od njih pričakujemo, da se bodo malo držali nazaj, se tudi čemu odrekli (recimo kakim toplicam, letovanjem v tujini, kegljanju, druženju ob kavicah, tudi kakemu stiku s sorodnikom). In seveda je cel halo. Kako si to mi predstavljamo? Oni, zakaj? Oni, starejša generacija, ki je vse dala že skozi? A si ne zaslužijo vsaj nekaj razvedrila? Potem še prav pametno pristavijo, da oni živijo “za danes” in da tudi če zbolijo, jih to ne skrbi, ker oni živijo za danes. To, da bodo pa (morda) pristali na ventilatorju in tako obremenili zdravstvo, zaradi česar smo potem zaprti vsi drugi (mlajši, nerizični), ne, to jih pa ne zanima. Aja, pa še cepili se ne bi, ker seveda, imajo še kako drugo bolezen že zraven – in so “rizična skupina” – ja, ljubi bog, ravno zato se cepi, a ne?

Skrakta… v mojem okolju je tega ogromno. Upokojenci so vsak dan v trgovini (mi srednja generacija hodimo 1x na teden), oni hodijo v tujino na počitnice, pa v terme, pa na veselice, pa gužvajo se na javnih prevoznih sredstvih, pa polno jih je vsepovsod. Neverjetno, res.

Moja mati je stara 85. 3x celpljena. Boji se te bolezni kot hudič križa. Zabarikadirana je v bajti že dve leti. Še stike s sorodniki in prijatelji je zreducirala na minimum. Včasih bi ji najrajši rekla, če te res je to vredno se skrivat pred korono še teh par let?

Dementni so, zato, in stvari ne razumejo.

rdečekožci so imuni na vse viruse.

Mah, tile upokojenci ki jih jaz poznam so po 3x cepljeni. Naredili so vse kar je stroka od njih zahtevala. In zakaj bi se zdaj morali skrivati po karantenah? Ker cepljeni niso prav hudo ogroženi, da bojo pa po 3x cepljenju še varovali necepljene je pa malce smešno.

se strinjam, 31.01.2022 ob 09:32

Tudi sama opažam isto. To je generacija, ki je navajena, da ji je bilo vse dostopno. Vsi so imeli službe, do nepremičnin so prišli brez težav. To je generacija, ki je finačno daleč presegla svoje prednike in naredila velik materialni preboj naprej in si privoščila vse kar so si poželeli. To je generacija, ki je zajemala vse kar ji je prišlo pod roke z veliko žlico.

In sedaj? Ja, sedaj kar na enkrat od njih pričakujemo, da se bodo malo držali nazaj, se tudi čemu odrekli (recimo kakim toplicam, letovanjem v tujini, kegljanju, druženju ob kavicah, tudi kakemu stiku s sorodnikom). In seveda je cel halo. Kako si to mi predstavljamo? Oni, zakaj? Oni, starejša generacija, ki je vse dala že skozi? A si ne zaslužijo vsaj nekaj razvedrila? Potem še prav pametno pristavijo, da oni živijo “za danes” in da tudi če zbolijo, jih to ne skrbi, ker oni živijo za danes. To, da bodo pa (morda) pristali na ventilatorju in tako obremenili zdravstvo, zaradi česar smo potem zaprti vsi drugi (mlajši, nerizični), ne, to jih pa ne zanima. Aja, pa še cepili se ne bi, ker seveda, imajo še kako drugo bolezen že zraven – in so “rizična skupina” – ja, ljubi bog, ravno zato se cepi, a ne?

Skrakta… v mojem okolju je tega ogromno. Upokojenci so vsak dan v trgovini (mi srednja generacija hodimo 1x na teden), oni hodijo v tujino na počitnice, pa v terme, pa na veselice, pa gužvajo se na javnih prevoznih sredstvih, pa polno jih je vsepovsod. Neverjetno, res.

O čemu vi to, da so današnji upokojenci generacija, ki je bilo vse dostopno in vse omogočeno. Kolikor upokojencev, ki jih osebno poznam niso imeli popolnoma nič in vse kar danes imajo so si ustvarili s svojim garanje. Generacije rojene pred vojno in po vojni niso imele normalnega otroštva. Takšno izjavo o upokojencih lahko, da samo en velik razvajene. Moja mama in sosedje upokojenci že dve leti so samo doma. Družine z otroki gredo pa vsake počitnice na dopust drugam, pa kar naprej po trgovskih centrih, pa na kosila, kavice,….

Delam v trgovini, pa dopoldan ogromno mamic z otroki, ki imajo karanteno. Pa to še povedo, da so v karanteni zaradi otrok. Popoldan pa se malo v službo, ker nujno rabijo delati, ker je manjko kadra, saj one so pa cepljene in nič hudega, če so prehlajene. Potem pa bodi pameten. Otroci seveda vsi brez mask.

Yeahyeah, 31.01.2022 ob 09:54

Mah, tile upokojenci ki jih jaz poznam so po 3x cepljeni. Naredili so vse kar je stroka od njih zahtevala. In zakaj bi se zdaj morali skrivati po karantenah? Ker cepljeni niso prav hudo ogroženi, da bojo pa po 3x cepljenju še varovali necepljene je pa malce smešno.

Res, imaš prav, ampak  njim ni treba v karanteno, to je bistvena razlika in ko okužijo delovno populacijo in mlade, morajo mladi v izolacijo.

Primer ko so starejši v isti stavbi okužili mlade, ker se niso distancirali ni osamljen.Se bodo že ta mladi umaknili… Tudi mladi so cepljeni, ampak po okužbi, po stiku moraš vseeno v izolacijo.

Korona je samo nova realnost, ki je naplavila polno naših problemov, pokazala naše karakterje, naše prave obraze. Pa se mi zdi korona še blaga preizkušnja. Verjetno nas čaka še marsikaj.

Ne gre se za smiselnost vsega skupaj, gre se preprosto za obnašanje, egoizem. Resnično se jih veliko obnaša kot da se njim ne more nič zgoditi (ja, so cepljeni), za ostale jih pa ne briga.

“SE STRINJAM”,

zelo lepo si opisala in povzela realno stanje. Večina ni sposobna sestaviti takega zapisa kot si ga ti.

Vidi se da imaš dar opazovanja in dojemaš družbeno realnost okoli sebe.

Tako bom rekel. Če se gre za upokojence, ki se zavedajo kaj vse jim je omogočila Jugoslavija in so hvaležni za to in razumevajoči do mladih, ki jim je danes težje kot njim, potem jim pogledam skozi prste in jim privoščim, da uživajo na polno.

Če pa pluvajo čez Jugoslavijo in kritizirajo mlade kot nesposobne in nedelovne PA NAJ ZAPREJO SVOJE UMAZANE  SMRDEČE STARUHARSKE GOBCE in naj stisnejo zobe in se naj držijo pravil današnjega časa, če jim je že ta čas toliko boljši od preteklosti.

mitinka, 31.01.2022 ob 08:38

To opažamo v svojem okolju. Pa ne vem če je povsod tako.

Pustimo stati ali so ukrepi primerni, potrebni..

Ampak upokojenci se ne tesrtirajo, ne gredo v karanteno… Poznamo več primerov ko so bili v rizičnem kontaktu pa se niso zaprli. Oni so veselo hodili naokrog, ker njih nihče nič ne vpraša. Mladi, zdravi pa ob vsakem rizičnem stiku doma zaprti.

ja tretježivljenoskodobniki so freh -ker se zavedajo, da  jim ni več veliko let življenja ostalo in počnejo tako, kot počnejo. Ker pravijo, meni ne bo nihče postavljal pravil….

Poznam tudi primer 70+ letnika, ki pravi: mene Janša ne bo zapiral in omejeval, zato (!) sem se cepil…

mitinka, 31.01.2022 ob 10:38

Res, imaš prav, ampak  njim ni treba v karanteno, to je bistvena razlika in ko okužijo delovno populacijo in mlade, morajo mladi v izolacijo.

Primer ko so starejši v isti stavbi okužili mlade, ker se niso distancirali ni osamljen.Se bodo že ta mladi umaknili… Tudi mladi so cepljeni, ampak po okužbi, po stiku moraš vseeno v izolacijo.

Korona je samo nova realnost, ki je naplavila polno naših problemov, pokazala naše karakterje, naše prave obraze. Pa se mi zdi korona še blaga preizkušnja. Verjetno nas čaka še marsikaj.

Ne gre se za smiselnost vsega skupaj, gre se preprosto za obnašanje, egoizem. Resnično se jih veliko obnaša kot da se njim ne more nič zgoditi (ja, so cepljeni), za ostale jih pa ne briga.

Ma daj ne seri! Kaj so vam zdaj upokojenci spet vsega krivi??? Večina s penzijo 500-600 €, kaj si lahko za ta denar privoščijo in kam točno hodijo? In koga oni okužujejo? Po štacunah hodijo bolj mlajši ljudje, v službe upokojenci ne hodijo, da bi tam koga okužili.. a zdaj vam pa gre na živce še to, da okužijo v svoji domači hiši mlajšo generacijo? A res? Ravno obratno je res. Njih okužijo otroci, ki virus prinesejo iz šol in vrtcev, pa še starši jih porinejo bolne v varstvo tastarih, da gredo lahko v službo.

ja, jebentiš no, velika večina upokojencev čisto vse naredi, kar od nje zahtevajo, nosi maske, 3x so cepljeni, ko so uvedli poživitveni odmerek, so samo starci stali v vrstah. Gredo samo v trgovino, tako kot vsi ostali, drugam nikamor, pa še to vas moti.

Ja, pa ja da, nismo imeli vsega tako kot sedaj. To kar smo prigarali da smo si zgradili hiše ( ne vsi ) smo

se marsičemu odrekli, ( počitnicam  ipd.)Materjala za gradnjo ni bilo. Se spomnem, ko je mož celo noč čakal v vrsti na železniški postaji za cement. Ploščic se ni dobilo pa da ne naštevam. Tudi leta, ko se pralnega praška, kave itd ni dobilo. Danes se pa mladi potikajo po kafičih, dnevno zapravijo 10 e in več. Ja tako smo mi šparali ( kamen na kamen palača) sedaj pa nam očitajo, kaj smo si ustvarili, pa kako lahko je bilo takrat.

Sem ena od upokojenk, ki se pravil glede COVIDA striktno držim. V nakup hodim 1x na 10 dni ( pečem kruh doma, zelenjavo pridelam doma itd.  Na veliko pa opažam takrat ko grem v trgovino, kako mlada in srednja generacija ignorira ukrepe ( gredi mimo razkužil, tudi brez mask v trgovinah, ti rinejo nablagajni dobesedno za vrat ) Tako, najprej se pri sebi vprašajte, potem pa kritizirajte upokojence.

Ja, cepite se, a ne, pa boste še vi lahko hodili naokoli.

jap jap, 31.01.2022 ob 15:39

Ma daj ne seri! Kaj so vam zdaj upokojenci spet vsega krivi??? Večina s penzijo 500-600 €, kaj si lahko za ta denar privoščijo in kam točno hodijo? In koga oni okužujejo? Po štacunah hodijo bolj mlajši ljudje, v službe upokojenci ne hodijo, da bi tam koga okužili.. a zdaj vam pa gre na živce še to, da okužijo v svoji domači hiši mlajšo generacijo? A res? Ravno obratno je res. Njih okužijo otroci, ki virus prinesejo iz šol in vrtcev, pa še starši jih porinejo bolne v varstvo tastarih, da gredo lahko v službo.

ja, jebentiš no, velika večina upokojencev čisto vse naredi, kar od nje zahtevajo, nosi maske, 3x so cepljeni, ko so uvedli poživitveni odmerek, so samo starci stali v vrstah. Gredo samo v trgovino, tako kot vsi ostali, drugam nikamor, pa še to vas moti.

Saj verjamem da se je verjetno večina cepila, da nosijo maske, nikoli nisem trdil drugače. Kar nekaj pa jih poznam, ki se nočejo cepit ali nosti maske (razen v trgovini).

Govorim o samoizolaciji in testiranju. Otroci se morajo testirat. Poznaš res upokojence ki se redno testirajo??

Oni so se cepili in to je to.

mitinka, 31.01.2022 ob 16:00

Saj verjamem da se je verjetno večina cepila, da nosijo maske, nikoli nisem trdil drugače. Kar nekaj pa jih poznam, ki se nočejo cepit ali nosti maske (razen v trgovini).

Govorim o samoizolaciji in testiranju. Otroci se morajo testirat. Poznaš res upokojence ki se redno testirajo??

Oni so se cepili in to je to.

Zakaj bi se pa redno testirali, če so zdravi in jim ni treba? Delajo tako, kot delajo vsi ostali, ki so tudi cepljeni. Če si brez simptomov, uporabljaš masko in razkužila, ko greš v štacuno in nisi z nikomer dlje kot 15 min v stiku, koga boš okužil? Če pa so za vas necepljene druga pravila, se pa obrni na višje inštance, kaj so ti upokojenci krivi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close