Upokojenci revno živimo
Čudno, da taki sposobneži ter intelektualci niste prej ugotovili, v kakšnem sistemu živite? To šele v penziji ugotavljate? Dolgo ste rabili za takšno vrhunsko metalno kapaciteto. Če je sistem tako “krivičen”, je bil najbrž že takrat, ko ste plače dobivali. Ampak požeruhi se nikoli ne vprašate o pravici, ko dobivate več od drugih; ko se grebete za vse mogoče subvencije: za otroške vrtce, za električne avtomobile, toplotne črpalke, varčne peči, stavbno pohištvo, izolacije in kaj vem kaj še vse … Ko je treba nekaj iz svojega žepa plačati, je pa že krivica. Če penzija ni tako visoka, kot jo pričakujejo vaši apetiti, je sploh tiranija. Taki talenti bi si lahko že na začetku prihranili te krivice, če bi migrirali v ZDA, kjer je najbrž vse urejeno tako, da vsak dobi točno toliko, kot si zasluži. Zakaj niste?
Neregistriran, 03.08.2025 ob 22:18
Čudno, da taki sposobneži ter intelektualci niste prej ugotovili, v kakšnem sistemu živite? To šele v penziji ugotavljate? Dolgo ste rabili za takšno vrhunsko metalno kapaciteto. Če je sistem tako “krivičen”, je bil najbrž že takrat, ko ste plače dobivali. Ampak požeruhi se nikoli ne vprašate o pravici, ko dobivate več od drugih; ko se grebete za vse mogoče subvencije: za otroške vrtce, za električne avtomobile, toplotne črpalke, varčne peči, stavbno pohištvo, izolacije in kaj vem kaj še vse … Ko je treba nekaj iz svojega žepa plačati, je pa že krivica. Če penzija ni tako visoka, kot jo pričakujejo vaši apetiti, je sploh tiranija. Taki talenti bi si lahko že na začetku prihranili te krivice, če bi migrirali v ZDA, kjer je najbrž vse urejeno tako, da vsak dobi točno toliko, kot si zasluži. Zakaj niste?
Kdo je v penziji? Nismo. Ko bomo nam ne bo nič manjkalo. Ker bomo poskrbeli za to. Tako kot skrbimo že celo življenje. Subvencij pa takšni ne dobivamo. Jih častimo tvoji sorti. Sploh za vrtce. Ker vam otroci pač pridpadajo, nam pa pripada da jih preživljamo ker jih vi niste zmožni. Mormo svoje in še tvoje. Ki bodo verjetno šli po tvojih stopinjah. Genetika pa to. Ti pač nisi zmožen in še zate skrbimo. Ampak še sreča da te mamo no, zelo koristno spremljaš naše življenje, odločitve, potrošnjo…..le kaj bi brez tebe in tvojega zganjanja foušije nad vsemi ki so se boljše v življenju odločali od tebe. Ko bi pol tega časa ki ga pokuriš za to da druge opaazuješ in foušijo zganjaš pokuril zato da kaj narediš iz sebe….no, bi mogoče celo bilo kaj iz tebe. Ampak to brezveze. Kar zabijaj še naprej cajt za bulšit in delaj na svojem minimumu, si se pač odločil da je to to zate.
Namesto da “sposobneži” visite na forumih in jamrate zaradi penzij, raje izkoristite čas za izobraževanje o investicijah, ki vam bodo prinesle dodaten dohodek, da ne boste živeli kot klošarji. Taki “izumitelji”, “organizatorji” in na sploh nezamenljivi kadri bi morali o tem že davno razmišljati ter se pravilno usmeriti.
Mladi tudi, 02.08.2025 ob 22:04
Mladi tudi
Tisti mladi, ki pa se ne zmorete preživeti ste si sami krivi. Sem bila samohranilka, pa sem delala dve službi, da sem naju preživela. Medtem, ko sem bila v eni službi mi je otroka pazila gospa kateri sem v zameno za to vsako soboto naredila celotno generalno čiščenje hiše. Moja druga služba pa se je pričela zvečer, ko je moj otrok zaspal, preko računalnika. Za gospo, ki je imela spletno prodajo sem sprejemala, vodila in pakirala naročila, ter jih naslednji dan odposlala preko pošte. Delala sem do ca 2. ure zjutraj, vsega skupaj z vmesno prekinitvijo, ko sem se ukvarjala z mojim otrokom, sem oddelala 16 ur dnevno. Si kupila lastno stanovanje, otroku ni nič manjkalo. Mladi lahko delajo, stari ne zmorejo več, zato so odvisni od preživetja pretežno z minimalno pokojnino, saj so jim delodajalci izplačevali minimalno plačo. Danes povsod primanjkuje delavcev, pa se nekaterim mladim ne ljubi delati, raje izkoriščajo svoje utrujene starše.
Ptica973, 05.08.2025 ob 20:11
Če bi upokojenci takrat, ko so bili mladi, delali po šestnajst ur na dan, bi danes imeli dovolj prihrankov, stanovanj za oddajanje, da bi v penziji dobro živeli. Ampak lenuhom se ni dalo. Zdaj jim je pa Golob za vse kriv.
Sam vprašam?
Maš svoje starše tudi za lenuhe?
Grdo pišeš.
Neregistriran, 03.08.2025 ob 21:45
Tistim, ki cvilite, kako v penziji težko preživite, lahko odgovorim enako kot vi odgovarjate najemnikom stanovanj: Celo delovno dobo ste hodili po lokalih, po potovanjih, kupovali avtomobile na lizing, se preseravali z dragimi telefoni in fensi cunjami, namesto da bi varčevali za starost, zdaj so vam pa vsi drugi krivi, ker v penziji težko živite. Prej bi mislili.
TOČNO TAKO!
Zakaj zdaj to jamranje? Plešite, plešite, veselo plešite za Svobodo, Levico in SD. Manj boste imeli vsak mesec, bolj boste srečni.
Tina vam bo dala fajn nasvete na tiktoku kako zdravo jesti. Držite se slogana “Manj je več, še bolje je nič.” S tem boste tudi privarčevali nekaj denarja vsak mesec. Potem vam ga bo pa davčna še nekaj pobrala. Ampak veste kaj? Srečni boste, globoko v sebi boste srečni.
Gledali boste lahko skozi steklo kako se veselo pleše na festivalih svobode. In vi boste v srcih začutili to neizmerno srečo.
Ptica973, 06.08.2025 ob 12:26
In kaj ima katerakoli vlada s tem, če ste vse sproti zagonili in ničesar privarčevali za starost? Za penzijo plačujete nekih 200 do 300 evrov na mesec in kaj bi vi zdaj radi? Da boste imeli vsak mesec pokojnine, kolikor ste imeli plače? No, saj tudi za plače jamrate, da so vam prenizke.
Jaz ko gledam te penzioniste…si rečem…evtanazija ali pa pod vlak…še največ 15 let, potem pa zagotovo.
mat kurba, 06.08.2025 ob 13:22
Kr ti se dej prasica/prasec…
Kaki gnoji ste!
Ne, pa nisem gnoj. Meni je težko v življenju že sedaj, ko sem fizično zdrava, ko delam. Penzije ne bo nič, bolna bom. Vsak dan videvam penzioniste, kakšne težave imajo. Z vidom, s sluhom, z motoriko, z govorom, s koncentracijo. Pa ni šans da bi js tko živela.
Kaj se zdaj penite? Poglejte si na plačilne liste, koliko procentov od plače ste dajali za pokojninsko zavarovanje. In od takih vplačil bi vi radi zdaj neko razkošno crkljanje na stara leta?
In ne, prav nič me ni sram, ko to pišem, ker vem, kako stiskaški ste vsi do drugih in neusmiljeni, ko gre za vašo računico in vaš žep. Potem pa pride starost in bi kar naenkrat solidarnost, ki vam je bila prej osovražena beseda.
Forum je zaprt za komentiranje.