Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Upokojenci revno živimo

Upokojenci revno živimo

No, ko se jezim. Oride nova clada.  ??☺️☺️☺️☺️☺️

Odgovor na objavo uporabnika
relax276, 03.08.2025 ob 14:38

Ko si starejši, potrebuješ manj denarja, kajti svet si že prepotoval, s športnim avtom si se navozil, modno revijo prehodil in hišo opremil.

Ja, pa še impotenten si! A ne? In tudi, če se v resnici še nisi nafukal mladih lulik, pač enostavno ne gre več.

Ne strinjam, 03.08.2025 ob 15:02

Mislim, da so taki redki. Tisti, ki se je lahko vozil s športnim avtom, verjetno nima slabe penzije in ima zagotovo tudi prihranke. Problem je večina drugih, ki je upala, da si bo po upokojitvi končno lahko kaj privoščila, pa mora dajati denar za zdravje.

Upati, da si boš po upokojitvi končno kaj privoščil, kar si prej nisi mogel, je zelo naivno. Pokojnine so nizke napram plačam.

Vidalli, 03.08.2025 ob 15:03

Ja, pa še impotenten si! A ne? In tudi, če se v resnici še nisi nafukal mladih lulik, pač enostavno ne gre več.

Žal je treba pogledali resnici v oči.

No vidiš, relax, in kaj bo tebi športni avto?

Smisel njegovega lastništva je v tem, da povabiš na vožnjo kakšno mlado bejbo in ji med vožnjo nežno božaš koleno ter se nato postopoma premikaš na notranjo stran stegen.

Oprosti ampak to je pa čudaško pričakovanje. Ti si resno mislila da si boš v pokojnini kaj privoščila z državno penzijo? Več kot si si lahko prej s plačo? PO kakšni logiki?

To ste volili, to hočete. In vsak dan bo slabše.

Meni se zdi predvsem impresivno kako radi bi nekateri mladim, ki večinoma niti nepremičnine nimajo, obesili še več davkov. Samo da bi imeli sami višjo državno penzijo!

Pokojninska reforma je bila potrebna, ker baby boomerji niso imeli dovolj otrok in so zaradi  daljše življenjske dobe, že dlje v penziji kot so delali!

v osnovi je pokojnina sociala – korektor te sociale je količina vplačanega denarja v SPIZ.
Jep – znanči mojih let so imeli s.p. in v SPIZ vplačevali minimalno, nekaj pa v privatniški sklad. Sedaj imajo minimalne pokojnine, privatniški sklad pa jim je znižal plačila za 30%.

Anonimno 3088, 03.08.2025 ob 13:53

SDS Jansa je spraznil upokojitveni blagajno in njegov Peterle. Sramota za slovence, da komaj preživijo kljub oddelani delovni dobi.

čudaško, 03.08.2025 ob 19:08

Oprosti ampak to je pa čudaško pričakovanje. Ti si resno mislila da si boš v pokojnini kaj privoščila z državno penzijo? Več kot si si lahko prej s plačo? PO kakšni logiki?

Sicer še nisem v penziji, do zdaj se s temi vprašanji niti nisem ukvarjala, ampak v zadnjem času sem izvedela, kako nizke so penzije tistih, ki gredo zdaj. Res sem mislila, da če imaš neko povprečno plačo, da penzija potem ni ravno iz rok v usta.

Ne strinjam, 03.08.2025 ob 20:43

Sicer še nisem v penziji, do zdaj se s temi vprašanji niti nisem ukvarjala, ampak v zadnjem času sem izvedela, kako nizke so penzije tistih, ki gredo zdaj. Res sem mislila, da če imaš neko povprečno plačo, da penzija potem ni ravno iz rok v usta.

Penzija osnovna nekoga s povprečno plačo danes je okoli jurja. Si resno nič zraven ne varčujete? Nam služba časti 5,8% od bruto plače vsak mesec. Sama si na stran za starost vlagam še nekje 10% izplačila na račun. V penzijo (če se nič ne spremeni) grem čez ene 22 let. Glede na to kako gredo investicije in če ne znižajo procentov za penzijo – osnovo, bom imela penzijo nekje isto kot sedaj plačo.

Ravno takšnim se najbolj pozna v penziji. Dobijo skoraj isto kot tisti na minimalcu. Penzija je če se ne motim trenutno 62% plače. Oz. za polno dobo je najnižja penzija skoraj 900e. Torej ene 100e, mogoče malo več razlike v penziji med ljudmi ki so delali za minimalca in med ljudmi, ki so imeli povprečne plače. Tisti na minimalcih v bistvu nič dosti ne izgubijo ko gredo v penzijo, razen prevoz in malice. Tisti na povprečni pa skoraj pol. Ne vem kako vam ne užge ta tisti na povprečnih in malo nadpovprečnih najbolj nasankajo. Vedno. Ko imajo otroke. Ko gredo v penzijo. Vplačujejo še enkrat več, dobijo pa isto kot tisti ki so pol manj ali pa v primeru otrok nič in plačujejo polne cene za vse.

veliko lepše bi živeli, da niste tako pohotni.

osnovna, 03.08.2025 ob 21:19

Penzija osnovna nekoga s povprečno plačo danes je okoli jurja. Si resno nič zraven ne varčujete? Nam služba časti 5,8% od bruto plače vsak mesec. Sama si na stran za starost vlagam še nekje 10% izplačila na račun. V penzijo (če se nič ne spremeni) grem čez ene 22 let. Glede na to kako gredo investicije in če ne znižajo procentov za penzijo – osnovo, bom imela penzijo nekje isto kot sedaj plačo.

Samo najboljši delodajalci častijo najvišje dodatno pokojninsko zavarovanje.  Za kaj vse naj en povprečnež varčuje? Za stanovanje, avto, otroke, pokojnino in živi od zraka?

” V vasih casih je vsak sel v invalidsko upokojitev. Zakaj jamrate?

Nič niste tisti, ki ste bili na povprečnih in nadpovprečnih plačah v penziji na slabšem.

V drugih temah se hvalite, kako ste s povprečnimi plačami zaslužili za več stanovanj. Da jih imate še za oddajanje, ker ste bili tako sposobni in varčni. Torej imate dovolj nepremičninskega premoženja, dodatnih dohodkov iz najemnin in ostalo. Kaj bi še radi?

Neregistriran, 03.08.2025 ob 21:31

Nič niste tisti, ki ste bili na povprečnih in nadpovprečnih plačah v penziji na slabšem.

V drugih temah se hvalite, kako ste s povprečnimi plačami zaslužili za več stanovanj. Da jih imate še za oddajanje, ker ste bili tako sposobni in varčni. Torej imate dovolj nepremičninskega premoženja, dodatnih dohodkov iz najemnin in ostalo. Kaj bi še radi?

Kaj bi radi? Mogoče da nam isto pripada kot tebi, če že toliko več kot ti vplačujemo. Zakaj točno moram jaz dvakrat več plačat prispevkov, dobim pa isto penzijo kot ti ven? Zakaj moram plačevati za socialno varstvo več kot ti, pripada mi pa praktično isto nadomestilo za brezposelnost kot tebi? Zakaj moram jaz preživljati sebe, svoje otroke in še tvoje otroke in kriti še del zate za penzijo in vse doklade in subvencije? Sem tvoja mati? Sem mati tvojih otrok? Zakaj ste ti in tvoji potomci moja odgovornost? Zakaj tebi pripada več kot meni? Ker si manj  sposoben ustvarit?

najbolj se pozna, 03.08.2025 ob 21:34

Kaj bi radi? Mogoče da nam isto pripada kot tebi, če že toliko več kot ti vplačujemo. Zakaj točno moram jaz dvakrat več plačat prispevkov, dobim pa isto penzijo kot ti ven? Zakaj moram plačevati za socialno varstvo več kot ti, pripada mi pa praktično isto nadomestilo za brezposelnost kot tebi? Zakaj moram jaz preživljati sebe, svoje otroke in še tvoje otroke in kriti še del zate za penzijo in vse doklade in subvencije? Sem tvoja mati? Sem mati tvojih otrok? Zakaj ste ti in tvoji potomci moja odgovornost? Zakaj tebi pripada več kot meni? Ker si manj  sposoben ustvarit?

Kar se tiče vplačil in izplačil je sistem izredno nepravičen. To se opravičuje z besedo socialen.

V sosednji temi gobezdate, da si lahko vsak z minimalno plačo vzame kredit in kupi stanovanje v nekih jebinah. Če je najemnik, je nesposoben luzer.

Povprečneži se imate pa toliko sposobne, da ste si v delovno aktivnih letih pridelali svoje hiše, stanovanja za oddajanje, vikende na Hrvaške in ne vem kaj še vse. Polni ste samohvale, kako ste materialno na dobrem. Ko je govora o penzijah, ste pa kar naenkrat reveži, ki komaj živite.

Če v penziji težko živite, ste nesposobni luzerji, nič drugega.

Tistim, ki cvilite, kako v penziji težko preživite, lahko odgovorim enako kot vi odgovarjate najemnikom stanovanj: Celo delovno dobo ste hodili po lokalih, po potovanjih, kupovali avtomobile na lizing, se preseravali z dragimi telefoni in fensi cunjami, namesto da bi varčevali za starost, zdaj so vam pa vsi drugi krivi, ker v penziji težko živite. Prej bi mislili.

Neregistriran, 03.08.2025 ob 21:39

V sosednji temi gobezdate, da si lahko vsak z minimalno plačo vzame kredit in kupi stanovanje v nekih jebinah. Če je najemnik, je nesposoben luzer.

Povprečneži se imate pa toliko sposobne, da ste si v delovno aktivnih letih pridelali svoje hiše, stanovanja za oddajanje, vikende na Hrvaške in ne vem kaj še vse. Polni ste samohvale, kako ste materialno na dobrem. Ko je govora o penzijah, ste pa kar naenkrat reveži, ki komaj živite.

Če v penziji težko živite, ste nesposobni luzerji, nič drugega.

Če si sposoben in odgovoren in sam zase skrbiš in za svojo družino ter za prihodnost in starost še ne pomeni da želiš biti oskubljen kot kura in na suho nategnjen vsak mesec zato ker manj sposobnim menda po neki logiki isto pripada kot tebi. Izpostavljanje nepravičnosti sistema pač ni jamranje. Je samo omenjeno dejstvo. Mi bomo v penziji tako živeli kot živimo sedaj. S svojim. Kako boš pa ti? Aja subvencionirano, tako kot cel life. Od ljudi ki jih tako mrziš. Čivava ki bevska in šavsa po roki ki jo hrani si. Poglej na plačilno svoje prispevke za penzijo, vrži jih v kalkulaor za varčevanje in ugotovi kakšno penzijo bi dobil če bi si jo sam kril.

Komur se zdi ta sistem nepravičen, si lahko v tujini boljšega poišče. Meje so odprte. Ko ste si prek vez pridobili udobne službice z malo dela, malo odgovornosti, zato pa (nad)povprečno plačo, se niste pritoževali, ko so morali drugi na minimalcu delati še za vas. V penziji bi pa filozofirali o pravičnosti in kako ste vi ubogi.

Neregistriran, 03.08.2025 ob 21:50

Komur se zdi ta sistem nepravičen, si lahko v tujini boljšega poišče. Meje so odprte. Ko ste si prek vez pridobili udobne službice z malo dela, malo odgovornosti, zato pa (nad)povprečno plačo, se niste pritoževali, ko so morali drugi na minimalcu delati še za vas. V penziji bi pa filozofirali o pravičnosti in kako ste vi ubogi.

Ja, službe kjer nimaš nobene odgovornosti in ne rabiš nič dat od sebe so najboljše plačane ja. In ti delaš še zame. Zato te lahko vsak nepismen filipinc jutri zamenja. Mene ne more 🙂 Tam kjer jaz delam ni nihče na minimalcu. Ustvarimo dovolj da smo vsi dobro plačani. Ne delamo nekaj po navodilih (koga že? aja unih nesposobnih boljš k ti plačanih k so ugotovili kako to kar ti delaš delat in ti dali navodila) kot trenirane opice.

Tisti na nadpovprečnih plačah plačujejo krepko več še zate. Plačujejo zase in še zate. Ne delaš ti nič za njih. Oni pa za tebe. Kdo točno misliš je izumil produkt ki ga ti delaš po navodilih? Kdo mašino na kateri ga delaš? Kdo je našel surovine, planiral proizvodnjo, našel kupce, prodal to kar ti delaš? Kaj bi ti delal če vseh teh ne bi bilo? Kam bi prišel in po čigavih navodilih na čem in kaj bi delal? To kar ti delaš očitno lahko dela večina ljudi. Zato tudi nizka plača. Mogoče namesto da zabijaš čas na forumih, ta čas porabi za to da se kaj uporabnega naučiš, da si izboriš mesto, kjer te ne more vsak iz ulice zamenjati jutri če je treba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close