Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Upočasnjenost delovanja interneta!

Upočasnjenost delovanja interneta!

Pozdravljeni forumci!

Že nekaj dni opažam, da se je internet na domačem računalniku upočasnil. Hitrost download-a je padel na približno 1/5 vrednosti svoje prvotne vrednosti (recimo download image file-a iz http://www.slo-tech.com).
Ping-i so v povprečju ca. 50ms, vendar pride pogosto tudi do izpada kakšnega. Zanimiv je tracert kakršnekoli strani, recimo danes:

tracert med.over.net

1 9 ms 9 ms 9 ms rizumi-F5-0x101.arnes.si [194.249.32.1]
2 * * * Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.
3 * * * Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.
4 * * * Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.
5 * * * Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.
6 * * * Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.

prekinem

Naj povem, da uporabljam Win XP Pro SP1, slo pack, KKS Rotovž preko Arnesa.

Ali je kriv KKS Rotovž, ali pa morda Arnesovo vozlišče spet “štrika”? Hvala za odgovore.

LP, Bojč.

P.S.: izključimo možnost spyware-a, virusov in ostale nesnage. Poskusil z dvema različnima računalnikoma na isti lokaciji, rezultati enaki.

Kaj pa kakšna eMule ali kak drug P2P? Tega najbrž nimaš?

Imam, imam, ampak ne tečeta…
Da ne govorim o eMule… Mi itak ne dela, bojda naj bi imeli na KKS Rotovž neke porte zaprte, ki jih mula izkorišča. Ne vem, nisem prepričan. eDonkey oz. zdaj Overnet pa tako tako… 10 downloadov skupaj ne dosega niti 10 kByte/s.
Sicer pa sem imel v mislih klasične downloade, torej takšne iz http in ne iz P2P omrežja. Recimo streaming na RTVSLO mi nikakor ne uspeva več.

No, to sporočilo pišem iz prenosnika, ki sem ga ravnokar priključil na modem (to je tisti drugi računalnik, ki sem ga imel prej v mislih). Zdaj ima recimo ping na 193.2.1.66 ali 193.2.1.72 (to sta DNS serverja od arnesa) zmeraj 1 ali dva izpada (to je 25 oz. 50% izpad pri 4 poskusih).

Če tega ne bodo uredili, ne vem, kličem na Arnes oz KKS?

LP, Bojč.

P.S.: pa že samo brskanje tako na slepo po straneh daje občutek upočasnjenosti, res. Imam že nekako “filing”, kako naj dela na 1Mbps/128kbps paketu.

Potem je res najbolje, da se pozanimaš, kaj in kje je nekaj narobe. Imaš kakega frenda pri istem providerju. Kako pa njemu dela?

Ja bom preveril pri kolegici, ona je tudi preko arnesa na KKS Rotovž.

Če pa ima kdo podobne probleme, naj se javi tukaj na forumu.

Se beremo, LP Bojč.

Upam da to ni res, saj se mi zdi skregano z zdravo pametjo, da bi zaradi nekega programa zaprli kar porte.

Potem pa najbolje, da internet kar ukinejo. Tako bodo za sigurno preprečili mp3-je, ki švigajo sem in tja.

Trendi v tej smeri se že kažejo po vsem svetu. Žal. Ampak, kaj hočemo: taki so zakoni o avt. pravicah.

Kakšne avtorske pravice ,če hočeš gledat arhiv RTVS ???!!!Ni čudno da Američane sovraži cel svet…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close